Lukšič kot “mali Kučan”: Ključni cilj SD – padec vlade Janeza Janše – je uresničen!?

39

Predsednik SD Igor Lukšič je danes prvič nastopil na novinarski konferenci po imenovanju vlade, v kateri sodeluje tudi njegova stranka. Med ključne cilje SD, ki so se v zadnjem mesecu uresničili, je Lukšič uvrstil padec vlade Janeza Janše ter imenovanje vlade, “ki ima solidno večino v državnem zboru in zaenkrat dobro podporo v javnosti”.

Hkrati pa se je po Lukšičevih besedah začelo “pričakovano čiščenje v slovenski politiki”. Oba politika, obremenjena s sumi korupcije, torej predsednik SDS Janez Janša in nekdanji predsednik PS Zoran Janković, nista več v državni politiki, je dejal predsednik SD. No, na tem mestu Lukšič blefira in zavaja slovensko javnost, saj Janković še vedno ostaja ljubljanski župan, pa tudi koalicijo bo skupaj z Milanom Kučanom vodil iz ozadja. Lukšič je bil vsaj toliko odkrit, da je direktno priznal, da je eden izmed ključnih ciljev SD bil zrušenje vlade Janeza Janše. To pa je tako ali tako vedno bila permanentna naloga Kučana in njegovega klana.

Obenem je “to čiščenje zadelo” tudi novega ministra za infrastrukturo Igorja Maherja, ki je v ponedeljek odstopil. Ta poteza se Lukšiču zdi dobra, saj pomeni, da se ne bo več z muko čakalo, kdaj bo nekdo od odgovorih potegnil posledice, ko je jasno, da predstavlja breme za slovensko javnost, politiko in samo delovanje vlade.

Je pa Lukšič poudaril, da vlado vodi Alenka Bratušek, zato ona “z vso odgovornostjo izbira med kandidati, ki jih v skladu s kvoto ponujajo posamezne stranke”. Oni tako ne dajejo soglasij za kandidate drugih strank, je dodal.

Nova vlada ima dober potencial in bo z večino, ki jo ima na razpolago, “vse kaže da uspešna”, je še naprej razmišljal Lukšič. Po njegovem si bo zastavila prave cilje. Bistvo delovanja nove vlade bo, da obrne trend in se vzpostavi gospodarska rast ter se zadolžujemo po bolj solidni obrestni meri, kot je to uspelo Janševi vladi, pravi Lukšič. Sam tudi meni, da bodo intervencije sil, ki bi posegale v slovensko suverenost, torej trojke (Evropska komisija, Evropska centralna banka in Mednarodni denarni sklad), nepotrebne.

Predsednik SD je na današnji novinarski konferenci omenil tudi nekaj ciljev, ki se pravkar uresničujejo, denimo ratifikacija pristopne pogodbe Hrvaške k EU. Kaže, da bo ratifikacija potrjena soglasno, kar je po Lukšičevi oceni velika zmaga za Slovenijo. Še pred nekaj meseci je kazalo, da vladi ne uspelo najti rešitve, je dejal Lukšič, ki meni, da je Slovenija tukaj pokazala, da zna s partnerji najti ustrezne rešitve.

Omenil je tudi spremembe ustave, kjer so prav tako opravili posvetovanja in glasovanja, zato po Lukšičevi oceni tudi pri tej točki kaže, “da bo Sloveniji uspelo”.

V sredo se bo na seji sestal svet DeSUS, na katerem Karl Erjavec pričakuje razrešitev Mete Vesel Valentinčič z mesta predsednice sveta stranke, v nasprotnem primeru pa sam napoveduje odstop z vrha stranke. Lukšič pravi, da je to njihova znotrajstrankarska tema in da ima vsaka stranka svojo politično kulturo. Sam pa meni, da se to dogajanje ne bo poglobilo v krizo stranke ali vlade.

Novinarje je danes pozdravil tudi novi vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Na ta položaj je prišel, potem ko je prejšnji vodja poslancev SD Janko Veber postal predsednik državnega zbora. Han svoj novi položaj jemlje kot veliko čast, verjame pa, da bo kos nalogi. (sta/ured)

luksic-jankovic

Igor Lukšič in Zoran Janković – Milan Kučan je ponosen na njiju. Predsednik stranke, ki ji je nekoč sam šefoval in njegov politični naslednik sta naredila vse, da sta iz oblasti spravila Janeza Janšo, pa čeprav za ceno bankrota države…

Št. komentarjev: 39
 1. Tona pravi

  Ma nemoj Lukšiću, seronja, kakšno očiščenje. Ravn tko je zdej, kot svina k se po drek vala pa misl, da je očejena. haha!!!

 2. Slovenec 1 pravi

  Lukšić je rdeči fanatik,ki ni ne po videzu,ne po znanju,najmanj pa po sposobnosti kak politik,je le neka smešna figura,ki se mu lahko samo smejiš.Škoda je za stranko SD,čeprav jih ni nič prida.Vsi ti SD-ejevci si naj naučijo kaj je sploh socialdemokracija.Prečitajo si naj, kaj je bil legenda Willi Brandt ali Helmut Schmit in drugi.Ti naši so samo na videz v obleki, v glavah in duši so pa navadni jugo-komunisti,ki znajo živeti samo v nadoblasti,so prvorazredni,vse drugo je pa za njih manj kot nič.Lukšič se naj umakne čimprej iz politike in gre za čistilko na kliniko svoje žene v Mozirje in se naj oba pripravita na dokaze, od kod sta dobila sredstva,barabije je konec,tudi za rdeče politike.Kmalu bodo vsi odgovarjali za propast in pogubo dežele Slovenije,ne bodo ušli roki pravice,to drži,kot pribito.

 3. Demi Zen pravi

  Naj kljukec rajsi pove kje si misli sposodit denar, namesto da naklada te komunisticne storije? To da so se prikladli lopovsko na oblast in ne mislijo nikamor oditi to ze vsi vemo..

 4. fanči pravi

  Sem poslušal enega mojega bivšega prijatelja, ki je tako hvalil Lukašenka, da mi je postajalo v času pogovora slabo. Blebetal in blebetal je (tako blebeta tudi Lukašenko), pa nič povedal. Ampak, ker je moj sogovornik velik poznavalec politike (vsaj tako mnenje ima o sebi) in ima pogosto besedno drisko, ga je nemoogče ustaviti. Poslovil sem se od njega, za vedno! KAr naj uživa v odličnosti Lukašenka, ker ko bo prišlo sponznanje, bom pa jaz užival! Tale pacient na gornji sliki, pa sploh ne ve ka govori. Toliko o Lukašenku!

 5. ultimax pravi

  Rdeča podgana Lukšić.Ti baraba pokvarjena si eden največjih krivcev za stanje v državi.Ti in tvoja SD je bila dvajset let pri koritu in je zajedala proračun.Sami nesposobni politikanti,ki nimajo pojma o gospodarstvu.Pahor,Potrata,Lukšić,Levanić,Potrč,Kumer,da ne naštevam vseh gnojev.Navadni bleferji,ki so izropali narod preko foruma 21.Zato boste PLAČALI!

 6. kureta pravi

  ma desnaki a boste nehal gont eno in isto vaš lider je puhnu u temo in s tem se morte sprjaznt. Pa ne more bit usak ki ni janševc stric iz ozadja. Prov bolani ste vsi skupej.

 7. Demizen pravi

  Kureta: Upam da bo gospod Jansa temeljito obdelal 88-13 in obsirno opisal vso gnilobo borbe za oblasti in premozenje v blatnem dolu vkljucno s socnimi podrobnostmi, ki jih prej zaradi politicne vpetosti ni mogel razkriti.

  obeta se nam kriminalka prve vrste.

 8. VSI STRPNI pravi

  tipično NAZADNJAŠKO, MAFIJSKO, SOVRAŽNO, NESTRPNO , SVINJSKO razmišljanje vseh naših BALKANSKIH RDEČIH PRASCEV IN SVINJ…………..HAHAHAHAhahaahahahahAHHAHAHHAHAHAHAHAHhhahahaha
  a vas tako razmišljanje res preseneča?..saj so te naše kučanove balkanske rdeče svinje vedno tako predvidljive ….hahahahHAHAHhahahahahahah…poznaša eno , poznaš vse, saj so kot smRDEČE fotokopije….hahahahHAhahahah

 9. radovan pravi

  Bebo je poln samega sebe ker bere toševe ankete, tako kot jih je bral in jim verjel bivši predsednik turk. Če analiziraš ministerski kader in tudi člane v starnki PS jim je skupno, da pride zraven samo tisti, ki ima izkušnje s klentelizmom in korupcijo. Lahko začnemo pri stepišniku, pa bratušci, pa jakiču, skratka skrajno poštena ekipa. Lukšič ima pa kliniko, seveda, samo če je poročem, ker ko se pročiš podpišeš, da si bosta zakonca delila dobro in slabo. Se pravi, da je udeležen. Sicer pa mu tudi to ne bo koristilo, ker ne živi na tem svetu, danes in sedaj.

 10. VSI STRPNI pravi

  naš lukašenko bi še trafiko ne znal vodit, ampak ker je podivjana nestrpna in totalno zvesta balkanska rdeča svinja, mu je bila partijsko podeljena pač profesura pranja možganov itak že izredno lobotomiranih in revnih balkanskih možgančkov…hahahahahahHAHAHahhaa

 11. VSI STRPNI pravi

  radovan, kliniko ne omenjaj, je prepovedano, saj veš naše rdeče kurbe iz bande 571 imajo točna navodila glede tega…hahahahahahhHHAHAHAHhahahhahahaah..tudi o mafijakoviću ne smejo pisati…..hahahhah…saj veš, sedaj je JJ odšel, bi bilo moteče zahtevati izgon tudi balkanskega mafijskega rdečega prasca…hahahahahahah

 12. grey pravi

  To je lahko le izjava zlikavca, ki je zažgal hišo, ki mu ni bila všeč. Ne pa enega predsednika stranke sd. Lukšić je sramota za njega in njegovo stranko.
  V tujino ne zanima neki pobalinski cilj neke sd drhali. Zanima jih njihov denar, ki so ga vložili v Slovenijo. Če bodo videli problem v lukšiću se lahko skrije ženi pod kiklo v njuni kliniki, pa mu ne bo pomagalo. Mogoče tudi zaradi tega njegova slaboumna izjava. Slovenci si nismo postavili cilja rušitev nekoga…Bo pa lukšić nedvomno, samo koleteralna škoda.
  In sedaj kaj, lukšić? To je vse česar ste sposobni? Bolje bi vam bilo, da bi ostali v materinem – beri državnem naročju in kot lačni otrok vlekli državno dudo. Tako ste pa odpravili človeka, ki vam je filal vašo dudo.
  Če je tak bolnik, predsednik stranke sd, kakšni so šele člani te stranke sd?

 13. roos pravi

  Dajte mi povedat,kakšno pravico je imel Janša sestavljati vlado,saj 2011 ni zmagal na voltvah??????Zver je leta 2008 govoril,da če zmagovalec ne more sestaviti vlade morajo biti nove volitve.Torej bi po tej logiki morale biti 2011/12 nove volitve.

 14. HERKULES pravi

  Zmešalo se vam je! Beda pa taka!

 15. ljubitelj psov V.V. pravi

  za vse desne ovce:
  dobiti koncesijo v zdravstvu ne pomeni, da si
  lastnik ustanove, ki ti jo je dala. bebci fukjeni…

 16. grey pravi

  Roos; si pa presegel samega sebe! S kakšno pravico pa je AB sestavila vlado, ko še na volitvah ni bila?

 17. grey pravi

  Ljubitelj psov, Tole je link, sem gledal da je iz “vaših” logov.
  http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/-macedoniluksiceva-postaja-zasebnica
  Kaj je to javno zasebno partnerstvo?

 18. nisemon pravi

  roos;

  malo si zajadral ob nepravem času, že več kot leto dni si imel čas se prosvetliti v zvezi s tem, poglej si zakonik.
  Poleg tega si še oglej režirane glasovnice za PS itd.

  Zdaj je čas za reševanje tekočih težav, meglo uspešno mešajo ‘strokovnjaki’, ki jih plačujemo za vse kaj drugega.
  Še nisi tega mnenja?
  Ali pa si ponevedoma padel iz l 11 v 13! Čas bi bil, da se vsi zresnimo in postopamo odgovorno. Popravnega izpita ne bo. Za nikogar.
  Torej?

  Ali bomo državljani kar pustili, da nas ogulijo do kože. Ter naše otroke za nami, in še njihove otroke?

  Kdor nima otrok, naj se le pridruži vrtiljaku v bedo. Vsi,ki jih pa imamo, pa nekaj storimo. To je naša pravica in dolžnost. Zase in za naše otroke. Za našo Slovenijo.

  Ostali, ki imate pa mesečne hormonalne motnje, se pa spravite na portale, ki so temu namenjeni. Ko vas mine in vas zagrabi resnost in odgovornost, se pa s kakšnim konkretnim predlogom vrnite.
  Čas je za akcijo!
  Potrebni smo vsi. Stopimo skupaj.

  Apeliram na vas, če vas je kaj v hlačah, pardon, v glavi.

 19. VSI STRPNI pravi

  resnična in REALNA klinika rdečega balkanskega mafijaća ne sme biti novinarska tema, a ste razumeli?…hahahahah…….. nerealna in IZMIŠLJENA klinika JJ v avstraliji pa to mora biti!…hahahahahHAHahahha..a še niste razumeli kako delujejo ti naši balkanski rdeči prasci in svinje in kučanove kurbe iz bande 571?….hahahahahhhahahahHAHAHAAHAHHAhahahahhahHAHA

 20. ljubitelj psov V.V. pravi

  grey, pa ne da citiras “udbodnevnik”? 🙂
  baje mu nic ne verjamete..? kakor kdaj..

 21. grey pravi

  Kot sem zapisal članek iz vaših logov. Drugače udbodnevnika ne berem, ker so pod častjo normalnega človeka. Preveč žalijo zdrav razum.

 22. grey pravi

  Drugače pa je bilo to bojavljeno tudi tu na Politikisu.

 23. grey pravi

  Je morda lukšić tudi tokrat poslal dv študenta na Politikis?
  Tako, kot pred časom v cerkve?

 24. grey pravi

  Je morda lukšić tudi tokrat poslal dva študenta na Politikis?
  Tako, kot pred časom v cerkve?

 25. grey pravi

  No, če še kakšno “močno” zapišem pa me kar dajo na moderacijo…..Ampak ni žaljivo ni hujskaško samo tisto, kar je bilo Res okli tega zelo “kosmatega” tipa.

 26. Tadej pravi

  Lukšič ne seri jagod. Ko več ne bo murgelskega palčka v slovenski politiki, šele takrat se bo zgodilo pravo očiščenje. Pa seveda ko več ne bo SD kot naslednice partije, da se razumemo.

 27. Čutim Slovenijo pravi

  Rdeči bratje, ne pretiravajte.

  Jasno je, da so Lukšićevi apetiti zadovoljeni s tem, da so ob pomoči domačih izdajalcev vrgli Janšo.

  Toliko pa spet ni neumen, da ne bi vedel, da je aktualna vlada katasrofa za Slovenijo, zato se ji je izognil.

  Po klavrnem padcu te vlade bo ostal čist in spet nam bo lahko štrikal o boljši prihodnosti pod vodstvom kaviar salonske levice.

 28. ROFL pravi

  grey ti si pa patron. govoriš o zdravi pameti in komentiraš na politem kisu (politikiks)?

  jaz bi se na tvojem mestu ustavil in temeljito zamislil.

 29. Čutim ga zadaj pravi

  ha,ha,ha,ha, mefissssssto, si kaj zrastev kako bo ko ti bomo ukinili priviligirano penzijo nič delal nič penzije ha ha ha ha ha.

 30. okjar pravi

  LKJUČNI CILJ LUKŠIČA IN ODLD BOYSEV

  je tudi restavracija titoizma oziroma komunizma -in prav zaradi tega cilja so nam ponovno začele padati bonitetne ocene in se dražiti mednarodni krediti, brez katerih v komunizmu nismo nikoli mogli živeti!

 31. Drago pravi

  Zasebna Lukšićeva klinika v Mozirju (Rožna pot 2 je na novo imenovan naslov) je realnost, Urškina klinika v Avstraliji je pa fikcija, tako kot se ti v puščavi prikazuje voda, pa ni ne duha ne sluha o njej.
  Kot klinika v Avstraliji je iluzija tudi Lukšićevo prepričanje, da je stranka priljubljena med volilci. Pristanek bo trd, če jim ne uspe ponoviti rezultata iz 2011.

 32. MEFISTO pravi

  Rolf – Petrovc – Čutim ga zadaj, po eni strani me vabiš na gostijo, po drigi stzrani pa bi mi kar vzel težko prisluženo penzijo.

  Z Yebiwettrom sva namreč že počaščena sprejela tvoje vabilo, zdaj pa ne veva, če sva še zaželema.

 33. XY pravi

  Ta rdeči ultra fašist Lukšić je podn od podna, kreten lopov, nepošten dvoličen zavaja in laže kot pes teče. Kradel je davkopl. denar in dajal Jankoviću za v Stožice, kradel denar, da je postavil Privat kliniko v Mozirju svoji “madraci”, to je unterhund človek, eno govori drugo dela, neverodostojen kot politik, profesor ja tudi škodljiv za svoje otroke, ki jih zlorablja, da jim pere možgane, takih narcisoidov v Sloveniji nepotrebujemo, naj se pobere v črno goro tam so njegove mafijske korenine in naj tam dela tako svinjarijo, kot jo dela v Sloveniji ga bodo kmalu linčali na javnem mestu, ker nikjer v ex. Republikah ranjke Juge ni tako podlih ekstremističnih levi-rdečih fašistov kot v Sloveniji.

 34. Grdi pravi

  Ta črni ste veliko naložili, ta beli bodo pa naprej vozili. Stranke pri mafijskih poslih.

 35. mi plešemo, ceo dan i noć pravi
 36. LHA pravi

  Rdeči so sfukal Slovenijo, da je živ Bog več ne reš !
  17 let vladanja, na 45 let podlage bo iz nas naredilo novo Šiptarijo.

 37. LHA pravi

  Imamo predsednico vlade, ki sama ne odloča o ničemer, samo morda o izbiri svoje šminke, pred vrati je pa še globlja recesija kot leta 2009.
  Kam smo pršli, da nas vodijo taki ” ljudje “.
  SLOVENIJA VSTANI !!!!!

 38. alenka pravi

  Predsednik vladne stranke SD Igor Lukšič očita nekdanji vladi, da je bilo
  reševanje bank s preventivnimi dokapitalizacijami napačno. Kaj o tem menita
  nekdanji minister Janez Šušteršič in ekonomist Jože P. Damijan
  “Igorja Lukšiča ne razumem. V njegovi stranki se zavzemajo za sanacijo bank
  prek dokapitalizacij namesto prek slabe banke. Njihov nekdanji finančni
  minister Franci Križanič je izvajal stalne dokapitalizacije. Je torej SD
  neoliberalna stranka?” se sprašuje ekonomist in nekdanji minister Jože P.
  Damijan.

  Predsednik vladne stranke Igor Lukšič je na novinarski konferenci
  očital “nekdanji vladi Janeza Šušteršiča oziroma Janeza Janše”, da se je s
  preventivnimi dokapitalizacijami lotila reševanja bank na napačen način. “Ta
  neoliberalna logika nas je veliko stala,” je dejal šef SD.

  “Lukšič naj se odloči, kaj so in kaj bi radi. Zgledajo kot kura brez glave, ki
  kar nekaj govori, brez da bi vedela, kaj posamezni izrazi pomenijo,” pravi
  Damijan in dodaja: “Lukšič bi nujno potreboval ‘schnellkurs’ iz financ in
  ekonomije.”

  Šušteršič o vladi Zorana Jankovića

  “Bolje vlada Janeza Šušteršiča kot vlada Zorana Jankovića. Slednji želim vse
  dobro,” pa o Lukšičevih prepričanjih meni nekdanji finančni minister Janez
  Šušteršič.

  Lukšič je danes sicer ponovno poudaril, da v prihod trojke ne verjame, saj je
  po njegovem mnenju vlada Alenke Bratušek sposobna rešiti vse težave brez
  mednarodne pomoči.

 39. grey pravi

  ROFL, tudi tvoj komentar berem tu gori. Le, da je moje mnenje o Politkisu, zelo dobro in pozitivno, ker mi ugaja svoboda tu gori. Tvoje mnenje si predstavil, torej kdo kdo se bi moral ustaviti in zamisliti?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen