Grčija in/ali Ciper? Arhar navija za Čuferja in trdi, da so naše vloge v bankah varne…

79

Potem ko je območje evra Cipru v zameno za finančno pomoč naložila obdavčitev bančnih vlog varčevalcev v tamkajšnjih bankah, so se pojavile bojazni o propadu finančnega sistema otoške države. V Sloveniji se varčevalcem ni treba bati za vloge v bankah, pravi direktor Združenja bank Slovenije France Arhar.

Razlika je že med bankami samimi, je v pogovoru za STA ocenil Arhar. Bilančna vsota bank na Cipru denimo po nekaterih podatkih dosega celo osemkratnik bruto domačega proizvoda (BDP) države. V Sloveniji je skupna bilančna vsota bank za primerjavo nekje okoli 130 odstotkov slovenskega BDP.

Poleg tega so ciprske banke tesno povezane s finančno krizo v Grčiji in so v zelo slabi kondiciji.

Po drugi strani Ciper že dolgo časa velja za neke vrste davčno oazo. Tam imajo denar naložen različni deponenti z vsega sveta, v veliki meri iz vzhodnih držav, konkretno Rusije. Vloge ruskih državljanov in drugih zunaj območja evra ali celotne EU predstavljajo velik del depozitov v ciprskih bankah.

Arhar je spomnil tudi na strogo izvajanje zakonodaje o pranju denarja v Sloveniji ter na jeseni lani sprejeti zakon o ukrepih za krepitev stabilnosti bank. Prav boljši nadzor nad pranjem denarja je eden od pogojev za pomoč Cipru.

Razmer v tej otoški članici območja evra in v Sloveniji tako ni moč primerjati.

Arhar je prepričan, je da se bo lahko Slovenija z ukrepi, ki jih pripravlja država za stabilizacijo bančnega sistema, izognila položaju, ko bi sploh morala razmišljati o izpolnjevanju kakršnih koli pogojev v zameno za mednarodno finančno pomoč.

Ob tem pa so banke v Sloveniji v velikem obsegu v lasti države, medtem ko drugod niso, a so jim države kljub temu pomagale, je nadaljeval.

Slovenije prav tako ne moremo primerjavi z ostalimi ranljivimi članicami EU. “Poglejte samo javni dolg ali zadolženost prebivalstva,” je dejal.

Kandidat za ministra za finance v vladi Alenke Bratušek Uroš Čufer se zdi direktorju Združenja bank Slovenije primeren za ta položaj. “Ga zelo cenim, je kompetenten na finančnem področju in ima izkušnje,” je Arhar dejal v izjavi za STA.

Čuferja po Arharjevih besedah odlikujejo tudi vodstvene sposobnosti. Ko je bil Arhar guverner Banke Slovenije, je Čufer tam vodil oddelek za analize. Ta ni majhen, kar pomeni, da je moral sodelovati tudi z drugimi, kar je izrednega pomena, je dejal.

Od novega guvernerja Banke Slovenije, ki bo poleti na tem položaju nasledil Marka Kranjca, pa Arhar pričakuje, da bo vso pozornost posvetil bančnemu sistemu.

Po osamosvojitvi Slovenije je bila glavna pozornost dana denarni politiki, a ta se zdaj vodi v Frankfurtu, je pojasnil. “Odgovornost za bančni sistem je številka ena,” je poudaril ter dodal, da je ravno zato potrebno tesno sodelovanje med Banko Slovenije in finančnim ministrstvom ter združenjem bank in podjetji

Kako dobro banke pozna kandidata za novega guvernerja Boštjana Jazbeca, Arhar ne more presoditi. Pomembno se mu zdi predvsem razumevanje za specifike bančnega poslovanja.

Arhar ne dvomi v Jazbečevo poznavanje denarne politike, tudi na drugih področjih pa je po njegovem mnenju z delom v tujini verjetno imel dovolj časa, da je poglobil znanje in praktične izkušnje.

Dodajmo: Arhar se seveda ni spuščal v “malenkosti” kot so familijarne in politične povezave mladega Čuferja, ki ga je ekonomist Jože P. Damijan poimenoval kot kmeta, ki bo pripeljal državo do bankrota… (sta/ured)

arhar_france-portret01

France Arhar ima o Čuferju strašno visoko mnenje, Jože P. Damijan pa ravno obratno…

Foto: arhiv Demokracije

 

Št. komentarjev: 79
 1. inga pravi

  Propadli bom kot male mačke, s tem čefurjem še toliko prej. Že na slikah izgleda pravi hohštapler, njegovo znanje financ pa je ravno enako jankovićevemu poznavanju poštenja.

 2. alfa pravi

  Ali je za bankirja najvažnejši pogoj da zna lagati. Strokovnjak iz NLB kupleraja nas bo rešil. Se vam je zrolalo?

 3. Babica pravi

  A je Arhar normalen ali je ravno tako pokvarjenec kot je ostala korupcijdka ultra-leva kasta? fuj in fej Arhar, kako smo se motili, si pa res arhar en “blöde alte sack”!
  Pejd v penzijo in nam daj mir!

 4. Demi Zen pravi

  Bodimo posteni, kaj naj bi arhar pac rekel, sej drugace bi ga v evropi obesili za jajca. hudic je odnesel salo jebat.

 5. Lojze pravi

  Moje so že nekaj časa na varnem! Ostalim pa nasvet IZPRAZNITE NLB!!

 6. Demi Zen pravi

  Sicer so pa na prav hecen nacin zdej nemci fasali lekcijo. potem ko so na valovih javnega mnenja poskusali pobrat par biljonckov ruski in evropski mafiji, je prek noci zgini triljoncek z nemskih hranilnic zaradi tecajnih premikov. duh je usel iz steklenice, Naslednja je italija,

 7. tone pravi

  Pod to vlado bo šlo vse v totalni kurac. Sami pajaci, sami lopovi, sami idioti. Eno leto bodo vladali max.

 8. Demi Zen pravi

  Tone: Teh se ne boste znebili. Ti so pripopani na oblast , kot kristus na kriz.
  Edino mogoce, ce murgeljskemu amputirajo nogo in ga v modrem kombiju odpeljejo v njegovo otadzbino.

 9. xxx? pravi

  V Sloveniji nebo miru blagostanja dokler nebo crknila murgelska podgana.

 10. Petrovc pravi

  Na Cipru imajo ruski tajkuni takole 50 miljard Eurovckov!
  Naslednji so Britanski, s takole 4 miljarde Evrovckov
  Celo Slovenski imajo tam takole 500.000.000 miljonckov!

  In NA CIPRU JE 35.000 ANGLESKIH OKUPATORSKIH VOJAKOV!!!!!!!!

 11. Demi Zen pravi

  German Chancellor Merkel says Europe is prepared to hold euro stable.

  LOL.

 12. Demi Zen pravi

  Asmussen je od jutra dal ze osem izjav za javnost.

 13. kmetica Gomboc pravi

  demizen, a ti je zgaran ror ze odpadel?
  od drkanja po netu, mislim.

 14. pelin pravi

  No tov. Arhar , da ste pa tako daleč padli , da podpirate Čufarja , pa ne morem verjeti.

 15. Demi Zen pravi

  kmetica Gomboc, mene bolj skbi da imas ti toliko casa. Zdaj ste rdeci spet pri koritu, dej se zaletet , mogooce kaksna drobtinca prec pade. Veliko si kakal po vseh medijih, kaksa zasluga zate bi prav prisla..

  Javi se barski kurbi iz zalca, mogoce ma kaksno delo zate, seljenje metuljev pa to , haha

 16. Petrovc pravi

  PRJATLI-KORENI:
  So pa Rusi res butlni, sem pomislil ob tejle novici:

  Rusi si skoro desetletje vrtali v takole 4.000 m debelo plast ledu na Antarkticnem jezeru Vostok. To jezero je zamrznjeno ze vec miljonov let.

  Temperatura nad povrsino dosega -89 stopinj celzija.

  IN NASLI SO MIKROORGANIZME, KI NIMAJO POPOLNOMA NIC PO STRUKTURI “DNK” S KATERI KOLI ZIVIM BITJEM, MIKROORGANIZMI, NA ZEMLJI!!!!!

  Sem pomislil, so pa Rusi res butelni!

  Tam med Hrvasko, Italijo in Avstrij je MOCVIRJE, ki je zamrznjeno ze leta.
  Tam bi nasli zamrznjene clane bivsih komunistov, KATERIH DNK TUDI NE USTREZA NOBENEMU CIVILIZIRANEMU EVROPSKEMU NARODU!

 17. folk ne jebe pravi

  Demi Zen,
  kje se klatiš, ko si tko pogumen? mi tu smo čist pokakan, se samo napihujemo, v resnici ne bi nihče nič naredil;

 18. kmetica Gomboc pravi

  hehehe… jj je politicni zombi. ta portal
  prav tako smrdi po gnilem. ze itak bedni in
  pristranski, seveda anonimni clanki upadajo, pisuni prav tako.
  pipica se je zaprla, hehehe. zgledate kot statisti
  v Thriller-ju. pejte na Morijev seminar, da
  dobite malce optimizma. pa ne pozabite danes
  gledat Jaz sem Janez Jansa.

 19. Demi Zen pravi

  Kmetica: politikis ma vec obiska kot delo.si. tist komunajzerski fanzin ki ga majo murgelske podgane priklopljenega na aparatih ze od 2004.

  tisti zapuscen neobrit izobcen zupnik kotali buce, skupaj s tropom komunisticnih coprnic v menopavzi ki pisejo take bedarije, da se smesno ni.

  cesnja na toti je pa nek zapit raziskovalni novinar jez, ki v glavnem raziskuje bife na gospodarcu, po petih kapselnih zganega pa odpotuje v razne kraje na temporalni in prostorski osi in serje po JJ. vsi mate isti vzorec , ste pohabjeni na isti nacin, da ne recem kastrirani..

  ne vem kaj smetis tle ce ti smrdi. pejt k svojim rdecim konjem rezgetat v stalo

 20. Toni pravi

  Kdor je pameten naj takoj uzame denar iz Banke, ker ko pride ta NOVA PLAGIATORSKA VLADA, bomo vse izgubili, verjemite mi in to je resna stvar, v Sloveniji pod PLAGIATORSKO NESPOSOBNO IN NEVERODOSTOJNO VLADO , bomo na robu propada oz bankrota, ker Ministrov so povecal in zapravljalo in kradlo se bo na ENGRO- CIPER JE ZA SLOVENIJO BOGATA DRZAVA.

 21. nisemon pravi

  Demi, oj,
  pozdrav od vseh nas; vidim, da si že na nogah; naša kokoška je nasadila svoje gnezdo, piščančke bomo imeli, kaj porečeš na to; zna biti huda koklja

 22. Demi Zen pravi

  Toni: mislim da to ni kriticnega pomena in strah je odvec. kar mislim da slovenski davkoplacevalec oz podjetnik danes stori je to da operacije zacne prenasat v zamejstvo in s svojimi delavci vzpostavi bolj fleksibilne oblike sodelovanja nasploh.

  ta vlada bo pocela natanko to kar so poceli jj in klapa razen ce nimajo samomorilskih vzgibov. mislim da bodo nemci zaceli popuscat uzdo to je vredu za banke in ne prehudo za industrijo, odvisno kako sokirana bo nemska proizvodnja.

  dolgorocno je vse drugo razen jansevega plana cisti samomor in kaj dost maneverskega prostora rdeca bagra nima.

  lahko pa da so zmesani do kraja. slisim da so takoj dali vsem jugoslovanom penzije za nagrado. ministrstvo za kulturo samo po sebi ne pomeni nic.
  ne vem jaz se za denar ne bojim, pa mam kr precej taga v vzhodno evropskih energ sektorju.

  ce te pa skrbi pa odnesi vse skupaj v credit anstalt cez mejo. ce ga mas precej, je najbolj direktno varcevat v jv aziji. letne obresti med 6-10% plus + pozitivni valutni izgledi. indonezija filipini indokina
  burma ti prinese okrog 10% realnih, sudan je ok somalija ce mas jajca

 23. Demi Zen pravi

  sele je prmen. smo mel sestanek mam glavo veco od cepelina. upamdasmela lep vikend. kmetija je kul stvar. jaz sem posadu paradiznikev rastlinjak s korenino zgoraj in nastimal termostat na pumpo

  bomo vidl kako ratalo. trije paradajzi nisoo lih kmetija ampak zacetek pa je.
  vertikalni vrtovi so prihodnost. nic ne rabis dlat samo zreli paradajzi ti v usta letijo.

 24. Mandatarka Alenka pravi

  Včeraj ste si, dragi moji podaniki, lahko ogledali večji deč predstavitve moje sanjske vladne ekipe.

  Celo Tamara Vonta, ena naših najlepših in najbolj pametnih poslank, je dejala, da tako dobre predstavitve enega od kandidatov za ministra še ni bilo, odkar živi in nabrž tudi pred njenim rojstvom, je pripomnila.

  Kljub moji sanjski vladi, ki vam grozi, vam lahko obljubim le to, da bo še dogo slabo, za nami pa nikoli več bolje.

  Vaša mandatarka Alenka ma vas rada!

 25. Demi Zen pravi

  haha tamara vonta tistakosmata srbska medvedka ki se kobaca po parlamentu in otresa svoj zamascen jezik. kako jo je prcal gorenak to je blo krohot.

 26. Petrovc pravi

  PRJATLI-KORENI-RAZUMNI:

  pa sem spet, statisticno pregledal stevilo komentarjev nanaslednjih portalih:

  DELO.SI
  MMC RTV.SI
  CASNIK.SI
  REPORTER.SI
  DNEVNIK.SI
  DEMOKRACIJA.SI
  FINANCE.SI

  In ugotovil, v casovnem okvirju 24 ur/ na tri razlicne teme, naslednje pogostosti obiskov komentatorjev:

  A./ vsota vseh komentarjev, absolutna:
  1. mesto (najvec obiskov): POLITIKIS.SI
  2. mesto: FINACE.SI
  3. mesto: MMCRTV.SI

  B./ Absolutno, razlicnih komentatorjev:
  1. mesto (najvec obiskov): FINANCE..SI
  2. mesto: DELO.SI
  3. mesto: POLITIKIS.SI

  Kakorkoli gledamo, je POLITIKIS.si, najbolje komentiran splet skupaj z FINANCE.SI

  Pri tem pa je POLITIKIS.SI eden najbolj bednih kar se tice vsebine CLANKOV in zaseda sele 5. mesto., za FINANCE.SI, CASNIK.SI, .

  MOJA OSEBNA OCENA vsebine komentarjev:
  VSEBINA KOMENTARJEV:
  1. Mesto: POLITIKIS.SI
  2. Mesto: FINANCE.SI
  3. MESTO: CASNIK.SI

  Moja osebna ocena vsebine clankov:
  1. FINANCE.SI
  2. CASNIK.SI
  3. REPORTER.SI
  4. DEMOKRACIJA.SI
  5. POLITIKIS.SI

  Ocena se nanasa zgolj na stanje v Sloveniji!
  Ne pa na komplektnost informacije.

 27. Demi Zen pravi

  Petrovc 🙂 politikis je mala operacija in tak biznis je v sloveniji treba podpirat.
  upam da delo dnevnik in drugi komunisticni portali duhov kmalu propadejo.

  novinarska bodocnost so fransizni sistemi. portali ki nudijo samostojnemu novinarju zavetje . slovenija je na zalost majhen in demografsko obskuren trg in resnico je treba gojiti v mini rastlinjakih iz ciste ljubezni. preziveli bodo komunisticne kolhoze , kjer skropijo tako da po solati dvojno vidis

 28. Lom Bee pravi

  Da ima Arhar o Čuferju dobro mnenje naj vas nikar ne čudi. Odgovor je med novostmi na spletu: http://www.slideshare.net/LomBee

 29. nisemon pravi

  Demi Zen,
  ne vem, če si meni odgovarjal, ker ti je odrezalo odgovor, pa ne vem; aja, ti tudi kmetuješ, prima stvar; zato me tvoje vasice zanimajo, ker sem tvojega mnenja, da je treba pridelovati tudi in več na način, kot ga omenjaš; se tudi že uvaja pomalo, bo pa vedno več, naš trg to potrebuje, potrošnik in proizvajalec. A sedaj si pri vodi?

 30. Demi Zen pravi

  nisem on. ja velik taga se da. ce obrnes rastlino na glavo velik manj energije porabi za boj z gravitacijo plus skodljivc ne morjo splezat nanjo plus zalivat je lazje pobiras jih pa kr v mrezo. vcasih nas vozjo na urbane raltlinjake in ekskurzije pa kdaj kej vidim. v bistvu res ni nobena umetnost.
  prklops pumpo na tajmer pomesas dezevnico ali talno vodo s z mineralnimi gnojili in to je to.

  toplotna crpalka par transparentnih lop in si pr tazadnjem trendu
  obesi loncke na raven oci posadi tako da spot vn pogledajo in to je to.

 31. Demi Zen pravi

  vpisi goog images: sky planter 🙂

 32. Hribouc pravi

  Butale in zvestoba do groba!

  Gospodič Arhar bo vedno in do skrajnega konca služil Klanu.

  Usposobili so ga v Kavčičevi pralnici denarja v Frankfurtu, kjer je bil tako ali tako odličnjak.Od takrat je njihov.
  Njegovi mu niso pustili višje kot je bilo določeno, zato pač ni smel biti ne ata župan,ne karkoli drugega po svoji volji.Pa jim nič ne zameri.

  Ampak pokima,vselej, ko najmanj pričakuješ.
  Notranjska grča.”Oprostite!”
  Kompanjonski sopotnik Zavoženega Zagožna in bratov Poštenjakarjev iz Idrije.

 33. roos pravi

  Kakšne zgube sted sdsovci,skupaj s svojim šefom.To ne moreš verjet.Od poraza do poraza do novega poraza.Samo to….Poglejte kandidatko v MB -5%,in potem blodite o 50 in 60+

 34. roos pravi

  To da ste ves čas srali po Virantu in Žerjavu vas bo še dolgo teplo

 35. VSI STRPNI pravi

  kolikokrat vam moram povedati, da je ta stari brkati cepec le od tolikih rdeče svinjskih udbašev, ki jih kučan “pošilja” med zmerne , poštene, delavne konzervativce, da po potrebi dela zgago…kot previrant sedaj, bučar ali deklićeva nekoč, toninček v bodoče itd. itd. itd……hahahahahHAHAHAHAahahahahahaahah

 36. Demi Zen pravi

  http://dome.zillabit.com/homedome.html

  takole bos najvec prisprala pri materialu in debelini obloge izoliraj tla z izolacijskim materialom in dvojno oblozi konstrukcijo . obesi s stropa 8_12 loncev postavi v sredino sod z postarano vodo , uporabi sinteticno zemljo in napelji distribucijo vode z akvarisko pumpico. en akumulator zdzi cel teden.

 37. VSI STRPNI pravi

  spomnite se, enkrat balkanska rdeča mafijska rdeča svinja, VEDNO balkanska mafijska rdeča svinja…hahahahahahaha

 38. Demi Zen pravi

  peterleta si pozabil strpni

 39. nisemon pravi

  Demi Zen,
  hvala za dobro idejo in link, vsestransko uporabna, nujno boš moral mal domov priti; ko se že z vodo ukvarjaš, a pri vas uporabljate deževnico tudi za pitje? ne mislim te moriti, verjetno imaš mnogo obveznosti. Ko siravno pri volji.

 40. mudo moreno pravi

  Vrana vrani ne izkljuje oči.
  Če kdo pozna bančnika, ki je oseba v visokimi moralnimi načeli, naj mi ga hitro pokaže. Kakor Blankfein ali Bernanke je tudi Arhar ptič iz iste jate oderuhov.
  Posojanje denarja za obresti, torej oderuštvo, je ena od najbolj zavrženih človeških dejavnosti. Primerljiva je le še z propagando.
  Tatovi, roparji, kurbe in podobni imajo v primerjavi z bančniki in propagandisti povsem spodobne in neškodljive poklice.

 41. bumbar zbrisani pravi

  @mudo….

  …jas nea poznan niti eniga….Ka si gnes na perseni??…. 🙂

 42. mazo pravi

  Lačen sitemu ne verjame, takole ljudsko reklo. Kdo je Arhar, da trosi nebuloze? Kako je povezan s Frankfurtsko filialo LB? Raje naj pove, kako so nategnili varčevalce tako imenovanega drugega pokojninjskega stebra. Kdor želi, zdaj po 10-letih varčevanja dvigniti svoje prihranke mora plačati državi 25-odstotkov in odstotek zavarovalnici, ki je deset let obračala njegov denar. In to še ni vse. Davek bo treba plačati tudi naslednje leto pri izračunu dohodnine. Kaj je to v primerjavi s Ciprom. Novi oblastniki bodo davke le še dvignili, zato je čas, da tudi vsi, ki imajo prihranke na drugem pokojniskem skladu, čimprej vzamejo denar, sicer bodo ob vse. Hvala levakom in potuhnjenim kvazi bančnikom in ekonomistom…

 43. Petrovc pravi

  PRJATLI: Petrovc je prisel v stanovanje, z sestankov, pred pol ure. Crknjen.
  Dones se mi ne ljubi.
  Kljub temu,, DA JE PETROVC DEDEC! KAJTI, KO MU JEMLJEJO ZDRAVNIKI KRI IZ PRSTA, MU JO JEMLJEJO Z MESARICO!

  Kot sem rekel, jutri, pri nas je takole 22:30! Pa se moska opravila.

 44. Demi Zen pravi

  nisemon dezevnico za pitje lahko uporabljas. jaz bi jo vseeno se prej biorazkuzil in spustil cez RO kolono. vcasih talnica deluje bolj sveze in ce jedovolj cista je boljsa resitev. odvisno od podtalnih tokov v soseski. sploh ce mas stare cevi ki so obcutljive na korozijo je tut faktor mora bit vzet v racun.
  razcleni napeljavo na sivo in crno vodo. sivo razprsi v vrt ali sadovljak crno v septicni tank. dodaj zracno pumpo in agresivne bakterije. razprsi 30cm pod zemljo na polje z deteljo aja, pa vodo s strehe napelji v tank na posdstresju za vzdrzevanje pritiska ali pa jo dvigni tja s crpalko.

 45. Demi Zen pravi

  nisemon dezevnico za pitje lahko uporabljas. jaz bi jo vseeno se prej biorazkuzil in spustil cez RO kolono. vcasih talnica deluje bolj sveze in ce jedovolj cista je boljsa resitev. odvisno od podtalnih tokov v soseski. sploh ce mas stare cevi ki so obcutljive na korozijo je tut faktor mora bit vzet v racun.

 46. Demi Zen pravi

  se to nisem temperatura talne vode je vedno okrog letnega mediana in izmenjava je izredno koristna za toplotni ekcilibrij, poleti hladis pozimi grejes. dosto do talne vode je kljucen za energijski ekvilibrij v varcni hisi.

  to rabs vedet dolgorocno ko planiras mesto vkopa in to vkljuci v stroskovniminimum. ni slabo kupit Flir kamero in opazovat toplotni stres in dodatno zascitit izpostavljene tocke. vcasih so severne stene in stene izpostavljene vetru sibka tocka v planu.

  zato ti pramvim ti nasi urbanisti so fosili in kekci ki jih zanima samo denar njim se sanja ne o specifiki parcel niti nimajo osnovne izobrazbe za kaj takega. se stavim da en od teh parazitov ne zna racunat prostorsko , delat izoshem ipd so sami stari zaroznjeni komiji.

 47. Demi Zen pravi

  petrov: zelim vam haro s polno paro. kot recejo kitajci: prevec dobrega ni dobro. lepo se imejte!

 48. nisemon pravi

  Demi Zen, povedal si mi točno to, kar me zanima, hvala, res škoda, ker ne delaš kak mesec/leto tu. sicer imam še ogromno vprašanj ali predlogov, le da ne mislim s tem tu težiti, še, ker domnevam, da imaš polne roke dela. Moram pa reči, da je verjetno občutek, da imaš pri delu proste roke, perfekten. Mogoče bi imel kakšna predavanja, predstavitve tu, eno malo turnejo?

 49. Demi Zen pravi

  nisemon ti si za hece. to se da vse zbrskat:-) sej jaz bi samo ne morem vse naenkrat. rabij si vodno napeljavo na tri sekcije:

  belo vodo uzivanje
  sivo vodo tus umivanje ciscenje
  in crno toaletna

  za pranje in tusiranje ter zalivanje je bolj primerna mehkejsa voda a je bilosko kontaminirna. termalne zahteve igrajo vlogo itd..

  v kratkem pidejo peci z elektro turbino, planiraj vodo tudi za to s prvim passom ogrevaj stanovanje z drugim rastlinjake..

  ce si splaniiras se majhno ribogojnico v bistvu zivis popolnem ekvilibriju. dokler ti rdeca golazen ne obdavci povrsin…

 50. Demi Zen pravi

  vecina teh patogenov krepi imunski sistem, tako da niti niso spirni. mogoce celo koristni.

 51. VSI STRPNI pravi

  balkanski mafijski rdeči prasce ČEFUR ima že vso podporo balkanskim kučanovih rdečih KURB in bande 571…hahahahahHAHAHAHahah

 52. nisemon pravi

  DemiZen, seveda se da, iz stotih koncev, saj jih; iz prve roke vse naenkrat je pa velika razlika, v živo pa še toliko bolj. Saj veš, da se tu dela tako, da naj bi še vedno bili v izolaciji. Slovenci smo pa že po naravi taki, da moramo videti; pa čeprav je narobe, zato pa smo poslušali ta pametne, ki jih imamo sedaj preko glave. Možganski trust slovenski se pa v tujini prodaja, tu pa kupujemo in plačujemo balkanskega. Balkanski Šerif nam hoče sedaj končno tržnico uničiti. Da bomo ob še en kulturno zgodovinski spomenik, dokaz naše narodove večtisočletne identitete. Mi jokamo, tisti, ki so za to plačani, pa tiho.
  Tu pa samo jamramo, kot večni notorični pijanci.
  In čakamo, da se Peca odpre in se zbudi naš kralj Matjaž.
  Verjetno mu bo potrebno brado odrezat, ali pa mu Alenčica gor leži, da ne more vstati.

 53. Demi Zen pravi

  zdej pa moram na plano. trznica mora ostat. je distribucijski vozel urbanega kmetijstva. bo dolgorocno bolj koristna od parkirne hise. tega balkanskega prasca odneste vn s stolom vred. naj v zaporu zre pomije iz hoferja in merkatorja.

  drugo, zascitit je treba zemljo preden uletijo nemske banke z natancno izdelano prostorsko evaluacijo. zato je treba nlb resit. a kaj ko ta rdeca golazen krade kot srake. ne bo lahko, je pa ocitno.

 54. Demi Zen pravi

  nisemon: do decembra 2014 sem vpet. mogoce bom naredu kaksen blog z nacrti. sem ze tastarim obljubil neke prevode pa vse nek gnije na gugldrajvu ipd. moja tehnicna slovenscina je bolj boga ampak bo ze kdo popravil.

 55. Demi Zen pravi

  orbana je treba v slovenijo se veckrat povabit ce le hoce pridet. ampak rdece bo v sloveniji obiskal samo kim dzong un in hans svoboda in drugi paraziti tega tipa

 56. nisemon pravi

  Demi Zen, sem mislila, da si nekako obveščen o tem. To je vsekalo, kot strela in jaz pojma nima, če se kaj dogaja v zvezi z rešitvijo tržnice in kaj in kako. Mislim, da nič. En sam, kot sem jaz, ne more nič ali malo. Je huda in resna situacija, vse skrbno načrtovano in inscenirano do milisekunde. Mediji pa ponujajo špansko steno. Folk ne ve, tisti, ki vejo, so nemočni. Če pogledaš na Reporter.si. Folk sploh ne ve, kaj je treba, ne kako. Hvala, ker si z mano, oz. z nami, res si svetilniček tam, v daljavi. Grem spat. Te berem jutri.

 57. nisemon pravi

  Demi Zen,
  pod tržnico je neprecenljiv zaklad tega naroda. Zato jo je treba uničiti. Ne gre jim za parkirno hišo. To je sedaj prozorno, kaj je namen. Šušteršičeva tašča je dosegla prepoved posega in sedaj (z virantovo izdajo) iz DL tudi protestno izstopila, ter še nekaj ostalih. Šuštešič je odstopil od podpredsedniškega mesta, iz stranke pa ne. Tastar Virantov stric, šerifov tast, je pa itak na MOLu, tam je pa menda podivjan odnos.

 58. Demi Zen pravi

  nisem ravno obvescen nekje v megli se spominjam peripetij okrog trznice. urbane farme so trend in prvi korak mest k politicni in fiskalni neodvisnosti.

  mogoce stara trznica ni najbolje prostorsko umescena a je garaza se slabsa resitev je. sej je vsem jasno da hoce coban svojim cevapcicarjem v stari ljubljani omastit brke na racun davkoplacevalcev.

  staro lj bi blo celo treba zapret za stirikolesni promet. na mol nardit muzej ne pa not redit te balkanske prasce in narko mafijo

 59. Lom Bee pravi

  Spoštovana Nisemonca, tole z zakladom se sliši pa bolj zanimivo, kot viseča hidroponika…

  A ste o tem kaj pisala? Morda celo objavila?

  Zdaj bo treba napeti vse sile, da se tega zlodeja Zorangutana ustavi in se mu prepreči nakano, ki je skrita za namišljenim razlogom – garažo….

 60. Demi Zen pravi

  Sicer, bomo pa prav kmalu videli kako se bo s težavami spopadla vlada Alenke Bratušek. Jaz jim želim veliko sreče, da čim prej pridemo iz kriz v katero je nas potisnila pokvarjena politika.

 61. Petrovc pravi

  DANES IN NIKOLI VEC:

  Malo, ob opoldanski kofi pregledam SL:o cajtenge.
  Ni novega.
  No, veliko slavje v Ljubljani, vec udelezencev, kot na volitvah v Mariboru, sami koreni Slovenci. Kdo pa se drugi se zanima za alpski sport?!
  Cestitam 1. Lepo!
  In tudi predsednik SDS in SLO, Janez jo je sprejel, na koslo!
  Cestitam2. Lepo.
  Tina je v smucariji res enkratna.

  Za njo pa caka takole se, vpije, po pomoci drzave se priblizno 1.000 sportnikov. Vsakemu, v vsakega, vlozimo 100.000 urovckov, pa bomo.

  Nujno je temu treba ugoditi, dati v prvi plan. Samo oni nas resujejo.
  Oni so nasa prihodnost.

  Jebes ti gospodarstv, podjetnike, zastopstva, jebes!
  Tako se dela, Janez!

  Me pa zanima, kje bodo vsi ti, koreni Slovenci ob volitvah, na demonstracijah,…. ki so bili, so se potrudili, te dni ob sprejemanju sportnikov in ki so si, sicer, zasluzili pozornost.

  Pa ne, da levicarska vlada AB raje klice na mobije gospodarstvenike, predstavnike, poslovneze!? Pojma nimajo, kje se polni drzavni proracun, keneda!

  Tini cestitke ob uspehu. Ostalim pa trnovo vejo z suho cespljo!

 62. nisemon pravi

  Demi Zen, Lom Bee, Petrovc, Mudo moreno,
  popolnoma se strinjam z vami, vse to je potrebno in še več. Šele sedaj sem spregledala pretkan načrt, vse podzemlje v lj je en sam arheološki muzej naše preteklosti, ki je nujno potrebno v ta namen urediti, strokovno. Ne bo ostalo samo pri garaži, namen je vse uničiti, načrti so že. Do sedaj so se nekaj poslancev na občini in posameznikov upirali, sedaj je šerif dosegel rdečo luč. Nisem pisala. Šušteršičeva tašča, ki je gradnjo preprečila z nekaj ljdmi, bi verjetno vedela vse o tem. Se beremo, lep dan vam želim.

 63. Lom Bee pravi

  Spoštovana Nisemonca, tisto “pod tržnico je neprecenljiv zaklad tega naroda” je kljub vsemu zelo redko in dragoceno spoznanje, zato bi ne bilo napak, če bi o tem šli še korak naprej in napisali nekaj besed. Trenutek je kot nalašč za to in prostozidarske nakane na Vodnikovem trgu niso vprašanje smradu po izpušnih plinih, ampak bistveno več.

  Če zdaj ne začnemo z protinapadom, bo šlo predaleč in ušlo izpod nadzora. Pri nas komajda kdo pozna masonske igrice, ki so v ozadju.
  Večina ljudi je zavedena v “praktične vode” in materialistično razlago.

  Vprašanje podzemeljskih garaž, pa je vsaj toliko načelno, kot odnos do jam in jarkov, kamor so po vojni pometali trupla, ki so jih obredno žrtvovali njihovemu maliku satanu.

 64. nisemon pravi

  Lom Bee, hvala bogu za vaše sposobnosti, te so nam omogočile uvid.
  Tržnica je 1.marca lani zgubila gradbeno dovoljenje za garažo, ravno zaradi neprecenljivih podzemnih zakladov, ki pripadajo slovenskemu narodu, torej slovenski državi, ne le nekemu šerifu in peščici ljublanskim stanovalcem, ki jih to ne tiče! Šušteršičeva tašča in devet somišljenikov z ZKD so dosegli prepoved gradnje. Lani je bilo najdišče še v predobrem stanju, da bi se ga ignoriralo, letos temu ni več tako. Spet blef in to s strani predstavnika Zavoda za kulturno dediščino. Joj, koliko je teh klonov in kje vse. Tudi, če bi arheološko najdišče res ne bilo v dobrem stanju, je še vedno kulturni spomenik in kot tak, zaščiten. Vendar je neprecenljiv, kot naša prava zgodovina, ki jo, kot kaže, res nameravajo prikriti. Rdeča zvezda je na delu!

 65. Petrovc pravi

  Spostovan (a) @nisemon: ste v sluzbi na MOL-u???

 66. Lom Bee pravi

  Zanimivo je, kako se vse bolj bližamo bistvu razlikovanja. Na eni strani so izvoljenci pekla, povojni klavci in njihovi pankrti, na naši strani pa ponižani, ki jim je življenje sveto in se zato tudi do rajnih obnašamo spoštljivo. Zelo zgovorno o zaostrovanju spopada pričajo tudi izpadi Tamare Vonta pred dnevi. Še vedno se mi zdi, da se uresničujejo besede Franca Jeze:

  “…, da živi križem Slovenije mnogo malih, neznanih ljudi, ki ostajajo pravi neznani vojaki svobode in narodne zavednosti tudi v političnem pomenu in ki bodo kot po čudežu vzniknili – kot cvetje spomladi, čeprav se sredi zime zdi, da je pod snegom vse mrtvo – in odigrali odločilno vlogo, sprejemajoč odgovornost za novi politični razvoj v demokracijo, ko bodo nastopili pogoji za to. To pisanje je izraz zaupanja v takšne slovenske ljudi.”

 67. nisemon pravi

  Lom Bee, Petrovc, nisem na MOLu, vse je na spletu, točno leto dni nazaj, v tem trenutku pa mislim, da le na Reporter.si. Več še nisem iskala. Sem pa prepričana, da nas je istomislečih veliko širom naše Slovenije, potrebno je le aktiviranje nas, ter ostale javnosti z nekim kontaktom; osveščanje, ozaveščanje, obveščanje. Zganiti ljudi, začeti na nek način. Tule smo se nekateri našli, ne po naklučju. Z namenom. Videnje s tretjim očesom. Somišljenike moramo poiskati, kjer so. Začeli bodo cveteti, od prvih posameznih cvetnih glavic, do polnega pisanega travnika, kjer bodo čebele medile. To je vedel Franc Jeza, vedeli mnogi drugi. Vedeli in upali na pravi trenutek.

 68. Demi Zen pravi

  nisemon: gre za dokaj utecen proces. jaz res ne vem kaj se skriva pod trznico, a je dokaj verjetno da je presejano s potencialnimi exponati.

  najprej registrirat interesno skupino osvescat drzavljane ki imnajo vpliv na potek skodljivega procesa. povezat se z mednarodnimi skupinami ki imajo znanje in iskusnje z lobiranjem te vrste. unesco , evropske agencije, zbujat medijsko pozornost, itd.

  stara ljubljana lahko dolgorocno prezivi le kot urbani muzej. tam prodajalci vesalic in balkansko turska narko mafia nimajo kaj pocet. pasejo not lih tolk kot lenivci v triglavski narodni park.

 69. Demi Zen pravi

  tamara vonta je kosmatorita srbska medvedka, ki po nobenem kljucu na svetu ne bi smela sedet v slovenskem parlamentu.jaz ne vem kdo je volil to trmasto seosko butaro iz crne gore v slovenski parlament, kako nizko se slovenci lahko padete? res me je ze pocasi sram….

 70. nisemon pravi

  Tržnica
  Civilna iniciativa Tržnice ne damo
  http://www.zocd.si/garaze-pod-ljubljansko-trznico-odprto-pismo-civilna-iniciativa-trznice-ne-damo

  Odprto pismo Civilne iniciative iz l. 2011, Marinka Kurilić in Alenka Bizjak

 71. nisemon pravi

  Demi Zen

  ali pa vpišemo: zocd.si tržnice ne damo

 72. nisemon pravi

  Demi Zen,
  odgovor z linkom še čaka na odobritev, zato sem dala dostop do odprtega pisma civilne iniciative Tržnice ne damo, poslali sta ga l. 2011 Marinka Kurilić in Alenka Bizjak.
  Glede tvojega zadnjega komentarja, pa tole; tj odraz pravega stanja, njej je poslansko mesto dodeljeno, tak imamo volilni sistem. zaslužna.

 73. Demi Zen pravi

  nisemon: lepo urejeno. jaz zadevo podpiram, mislim da se vam bodo prej ali slej pridruzili tudi mladi, vsaj tako kazejo trendi zunaj slovenije. garaza v stari ljubljani je popolnoma nepotrebna. veliko cenejsa resitev bi bla elektricni tramvajcek od poste na/copovi prek tromostovja do podgrada, brezplacen seveda. a v tem primeru saraorcan niima kaj v zep vtaknit.

 74. feri pravi

  Ko Arhar pove, da so vloge varne….vzemi denar in briši, dokler ga še lahko dvigneš….dober den Grčija!

 75. Demi Zen pravi

  vis men se zdi ta marinka kurilic prav prijetna gospa. jaz ne vem kje taksni potonejo v politicnem procesu namesto njih pa gledamo najslabso vrsto ljudi ki jih rine na povrsje srbski narko kapital. prave zverinice iz sumadije ki vzbujajo v slovencih tiste najslabse nagone.

 76. nisemon pravi

  Demi Zen, gospa je tašča Šušteršiča, ona je v bistvu ustanoviteljica stranke DL in je nedavno, zaradi Viranta tudi izstopila. Vse je povezano, nič ni naključje. Kot veš, smo na referendumu izglasovali boljši volilni sistem, ki so ga elitne velesile porazile, ker volje ljudstva ni potrebno upoštevati. Tako se znajdejo tudi v DZ ljudje, ki z voljo večine ljudstva nimajo nič skupnega, pač pa so pomembni trenutni volji vladajočim. Tudi temu se nismo uprli. Naša volja, demokratično izkazana, ne velja nič. Ulica pa ni demokracija. Kako bo izrabljena, smo vedeli vsi. Le izrabljeni ne.

 77. Demi Zen pravi

  nisemon: kjer je volja je tudi pot. teh prostakov se ljubljana mora otresti. ljubljana mora na pot kulturne , politicne avtonomije in ekonomske samozadostnosti. konec koncev, ti neprilagojeni bruti , ki lomastijo po ljubljani, pijejo kri celi sloveniji.

  si pa lahko zamislim vso njeno grenkobo. ob teh umazanih igricah , ki so toplemu bratcu virantu tako domace. mora biti pot. nekje je politicen led dovolj tanek da se ga da prebiti.

  ce je le volja seveda

 78. Demi Zen pravi

  feri, danes depoziti varcevalcev niso niti a od aktive bank. vse skupaj je farsa razumes? politicna igrica. globalne olimpijske financne igre.

  tega denarja ni al ga mas pod povstrom ali pa v banki. bankam je vseeno skrbi le politike.

 79. […] Mimogrede, v Sloveniji se varčevalcem ni treba bati za vloge v bankah, pa pravi direktor Združenja bank Slove…. Arhar sicer pravi za aktualnega finančnega ministra Uroš Čuferja, da je finančni strokovnjak. Prav nasprotno pa meni za Čuferja ekonomist Jože P. Damijan, ki je mnenja, da je Čufer kmet, ki bo ministroval samo nekaj mesecev – do bankrota Slovenije. (sta/ured) […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen