V Splitu našli mrtvo žensko, najverjetneje pogrešano turistko

0

V parku Marjan v Splitu so popoldne našli zakopano mrtvo žensko. Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, gre najverjetneje za mehiško turistko, ki so jo pogrešali od srede, vendar policija tega še ni uradno potrdila.

Policija je medijem posredovala fotografijo pogrešane Mehičanke in vse, ki so bili v sredo na Marjanu in so jo morda videli, pozvala, naj se zglasijo na najbližji policijski postaji. Prosijo tudi vse turiste, ki so tisti dan fotografirali omenjeno območje, naj stopijo v stik s policijo in ji odstopijo fotografije.

Načelnik kriminalistične policije splitsko-dalmatinske policijske uprave Ante Matković na današnji novinarski konferenci ni želel izdati podrobnosti o najdbi trupla. Je pa povedal, da gre iz predmetov, ki so jih našli nedaleč od trupla, sklepati, da je ženska umrla nasilne smrti.

Po neuradnih podatkih naj bi mrtvo žensko danes našel sledilni pes na sicer težko dostopnem delu hriba, in sicer zaradi neznosnega smradu, ki je vel od trupla.

Mehičanka je izginila v sredo okoli 16. ure, potem ko se je na Marjanu sprehajala z bratom. Ker je želela posneti panoramsko fotografijo Splita, se je napotila proti živalskemu vrtu in brat je odtlej ni več videl. Policiji je povedal, da jo je najprej iskal sam, v sredo zvečer pa je o pogrešani sestri obvestil upravo hostla, v katerem sta bivala. Upravitelj hostla je obvestil policijo, ki je že v sredo ponoči začela iskanje pogrešane, še poroča Hina.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen