Goršek se s 1. oktobrom poslavlja, z Gorenakom si ne delita pogledov na prihodnje delo policije

6

Generalni direktor policije Janko Goršek je ob 15.00 uri potrdil, da s prvim oktobrom odstopa. Z ministrom Vinkom Gorenakom se namreč razhajata pri pogledih na prihodnje delo policije. “Ni ustreznega zaupanja,” je povedal Goršek.

Goršek je odstopil sam, so se pa že od začetka nastopa vlade Janeza Janše pojavljali namigi, da bo minister za notranje zadeve Vinko Gorenak Gorška zamenjal, a to se sedaj seveda ni zgodilo.

Goršek je povedal, da se je v torek srečal z ministrom Gorenakom, njun pogovor pa je bil po besedah Gorška korekten in profesionalen, a je v odnosu pri pogledih na delo policije v prihodnoati prišlo do razhajanj, ni pa tudi ustreznega zaupanja, zato mu je podal odstopno izjavo. Odstopil je v dobro dela policije, je povedal na tiskovni konferenci, saj razhajanja med ministrom in generalnim direktorjem ne smejo vplivati na delovni proces.

Na mestu generalnega direktorja policije bo Goršek tako s polnimi pooblastili ostal do 1. oktobra. Nasledil ga bo njegov dozdajšnji namestnik Karol Turk, kot smo na Politikis.si že poročali.

Spomnimo: Vlada Boruta Pahorja je Gorška februarja 2009 najprej imenovala za vršilca dolžnosti direktorja policije. Generalni direktor policije pa je postal 23. julija istega leta. (sta/ured)

Janko Goršek se s 1. oktobrom poslavlja z mesta generalnega direktorja policije.

Foto: arhiv Demokracije 

 

Št. komentarjev: 6
 1. Števek pravi

  Profesionalec Črepinko iz NPU bi po mojem bil dober kot “prvi policaj”.?

 2. ANGELCA pravi

  Še eden kručanovec se poslavlja………..

 3. anakonda pravi

  Katrca bo dobila svojga ljubčka nazaj.

 4. MEFISTO pravi

  Upam, da se bo brez Gorška tudi Jankovuću končno stopilo na prste in drugim nedotakljivim uničevalcem Slovenije.

 5. MEFISTO pravi

  Za vsak primer si preberite, kaj pravijo na Požar reportu o Goršku kot enem zadnjih propadlih simbolov Katarine Kresl .

 6. […] Mimogrede, na julijski ogled Perutnine Ptuj je bil vabljen tudi generalni direktor policije Janko Goršek, ki se je zadnji čas opravičil zaradi kot bi pomanjkanja časa. Goršek sicer s 1. oktobrom zapušča položaj generalnega direktorja policije, saj sta se z notranjim ministrom Vinkom Gorenakom razšla pri pogledih na prihodnje delo policije. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen