Šurc in Zgaga zaradi groženj s smrtjo policiji predlagala pregon anonimnih komentatorjev na Politikis.si

35

Blaž Zgaga in Matej Šurc sta na policijo podala predlog za pregon zaradi zapisov na portalu Politikis.si, v katerih jima anonimni komentatorji grozijo s smrtjo, je pojasnil Zgaga. Urednik portala Dejan Kaloh je pojasnil, da je na portalu zapisano opozorilo o kazenski odgovornosti za sporne zapise, izbrišejo pa jih v primeru, da so nanje opozorjeni.

Po besedah Zgage so zapisi med komentarji pod člankom, povezanim z njuno knjižno trilogijo o trgovini z orožjem, na omenjenem spletnem portalu “pozivi k fizični likvidaciji, z ustrelitvijo”. Gre za kaznivo dejanje ogrožanja varnosti po 135. členu kazenskega zakonika, je za STA dejal Zgaga. Informacij o piscih omenjenih komentarjev nima, a opozarja, da so “z grožnjami zoper življenje in telo presegli vsako razumno mejo”. Takšen način komuniciranja odločno zavrača in poudarja, da slovenska družba tega ne bi smela dopustiti.

Zapise na omenjenem portalu je obsodila tudi Organizacija za medije Jugovzhodne Evrope (Seemo), ki deluje pod okriljem Mednarodnega inštituta za medije (IPI). Kot so zapisali v sporočilu za javnost, obsojajo grožnje s smrtjo preiskovalnima novinarjema, ki so bili 19. novembra zapisani na omenjenem spletnem portalu. Policijo pozivajo, naj poišče odgovorne za grožnje s smrtjo, saj gre za kaznivo dejanje.

Urednik portala Dejan Kaloh je za STA pojasnil, da je v Impresumu na spletni strani zapisano opozorilo, da “je po kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnost in grožnje zoper življenje in telo druge osebe”.

Kot je poudaril, izbrišejo vsak komentar, za katerega jih kdo opozori, da je bil zelo žaljiv ali da je bil naperjen zoper življenje in telo druge osebe. “Če bi me Šurc ali Zgaga osebno ali preko elektronske pošte kontaktirala, bi te komentarje umaknili,” je zatrdil Kaloh. Množice komentarjev namreč po njegovih besedah sproti ne preverjajo, tudi o konkretnem primeru pa doslej ni bil obveščen.

Ko je STA seznanil uredništvo portala z vsebino komentarjev, je to sporne komentarje izbrisalo. (sta)

Pripis uredništva: jutri zjutraj bomo na Politikisu objavili podrobnejše pojasnilo glede trditev o domnevnih grožnjah s smrtjo s strani Zgage in Šurca. Ta dva komentarja bomo na Politikisu jutri tudi objavili, je pa zanimivo, da v njiju Zgaga in Šurc sploh nista eksplicitno omenjena. No, ta dva komentarja bi v vsakem primeru odstranili (in smo tudi ju, ko nas je danes STA na njiju opozorila), tudi če bi direktno ali indirektno letela na koga drugega. A vseeno se zdi, da Zgaga in Šurc iščeta le medijsko pozornost za svojo “orožarsko” trilogijo, ki je v bistvu ostala v medijskem prostoru čisto prezrta. 

Blaž Zgaga in Matej Šurc sta na policijo podala predlog za pregon zaradi zapisov na portalu Politikis.si, v katerih jima anonimni komentatorji domnevno grozijo s smrtjo.

 

Št. komentarjev: 35
 1. angi pravi

  Nemorem verjeti, da je kdo direktno grozil, verjetno pa imata Zgaga in Šurc slabo vest, ker samo lažeta, to je pa dovoljeno in črno na belem brez vsakih dokazov edino “ponarejenih” iz levosukani opranoglavcev in rdečesrajčnikov. To sta dva tipa-idiota, ki nepoznata ali se nezavedata svojega kodeksa, je perverzno, da se ravno spravljata na Janšo, zakaj pa neraziskujeta še sebi podobne in npr. Jankovića, ki se ukvarja z mamilarskimi hordami in odkod njemu milijoni in to skriva po tujih bančnih računih. Ta dva tipa iz tolpe 571 nista vredna fička nista vredna, da živita v Sloveniji nista vredna, da nam onesnžujeta naš slovenski zrak in prostor, to je človeška divjad brez etike in morale, pač nepoštena tolpa.

 2. ŠTEFKA pravi

  Zgaga in Šurc VIDITA BELE MIŠI ha, ha, ha kdor ima slabo vest ga je lahko strah, da pa neznajo druga kot ponarejevat dokumente je pa vsem jasno.

 3. EVROPA pravi

  Danes ob 19h pri Dnevniku je zopet ta Šetinčka zopet bruhala strup, njenega glasu nemorem več slišat, ni bilo pa besede o Jankoviću, da je v povezavi z mamilarji oz. mamilarskum podzemljem in, da je najel milijonske kredite od bank za nakup delnic in odkod njemu tako bajno bogastvo ter njegovim sinivom, pa čeprav je vse na starega Jankovića napisano.
  Vi pri RTVSLO ste pa primitivni rdečesrajčniki in opranoglavci levizasuknjeni, ki pripadate tolpi 571, bolj primitivnih novinarjev kot ste vi “rdečesrajčniki” jih ni v Evropi, tudi ta “ruska Vlasta Jeseničnik” se ni naučila v Ameriki etike in morale ter, da bi imela ali poznala kodeks svojega poklica, res ste primitivci, ki spadate na balkan-jugo mafijo, samo eno si želim, da vas nova vlada vse vrže na cesto, pa se pritožujte komur koli se hočete, ker drugega si nezaslužite, ker ste primitivci na kubik ( z par izjemami), pač tolpa 571 ničvredna idiotska gamad!

 4. angi pravi

  Ja res je EVROPA imaš prav, so pa že obsedeni na RTVSLO z Janezom Janšo posebno še tista “kača Šetinc”, ki ji bo vsak čas oči porinilo iz frisa.
  Janša je deloven človek in je varčen, ni pa nikoli izkoriščal države ali dobil od koga kaj šenkanega, ker ima etiko in moralo, zato pa je tem poklicnim tatovom trn v peti, joj delate se prav neresne in smešne to so že prave dolgočasne pravljice, ki jih delate samim sebi o Janši, ker narod vam neverjame več ničesar zato se tudi negleda več veliko TVSLO:
  ste res podli, spadate res nekam v Belo Rusijo ali Severno Korejo!

 5. Dani pravi

  He, he, tale dva sta ista kot Karba, vsake črke se vstrašita. Se vidi, da jima ta orožarska jajca ne gredo v prodaja, pa sta že dobila ukaz iz Murgel, da naredita malo reklame. Eh, nista vredna več nadaljnih besed ta dva vodilna iz četice 571.

 6. Mare pravi

  dokumentov v knjigi kolikor hočete, pa novinarji niste iz tega naredili nobenega haloja – ne smete, ne upate?

 7. Vrba06 pravi

  Ha ha. pravilno. Me zanima, če bodo junaki po obisku kriminalistov še dalje junaki.

 8. okjar pravi

  Kaj pa je z plačanim – za pokončanje namenjenim pretepom zoper novinarja Petka, na katerega plačnika so mnogi poznavalci koroškega tajkunstva takorekoč s prstom kazali, pa se je naše pristransko sodstvo (kakršnega še vedno imamo) na vse načine spretno izognilu razkritju in obtožbi naročnika, ki izvira iz istega – kontinutetnega gnezda, ki še želi naprej vladati.
  Da je nesrečnež pisal samo resnico, pa kažejo dejstva za radi katerih imamo sedaj tudi predčasne volitve.

 9. anti-totalitarec pravi

  nestrpne rdeče svinje se ne dajo, oni lahko pljuvajo, svinjajo vse vprek , ker vedo, da lahko sovražno pišejo, nestrpno sodijo in lagajo za stare svinjske udbo mafijače , pa jim nihče ne bo nič….. ne kučanovo sodstvo, ne pasjejebska policija……..naše rdeče svinje lahko zakoljejo na glavnem trgu v lj drugače mislečega pa bodo dobili nagrado, če pa jih normalni državljan pljune v obraz pa bo moral red kučanovo sodišče.

  rdeči prostituti bande 571 pa so užaljeni, ker si jim nekdo upa, povedati resnico v obraz…….hahahahahaahah

  policiji pa tole: preberite en katerikoli komentar na udbo-DNEVNIKU ali sociaističnem DELU pa neodvisno in nestrankarsko sodite kje je več sovražnosti ali nestrpnosti…ni težko, ZARES ni težko…..

 10. MEFISTO pravi

  Ne bi pohodil mravlje, pa se kljub temu sprašujem, kdo bi si mazal roke s takima gnidama, ki se razglašata za novinarja.

 11. Leteči pravi

  Patetično dejanje Zgage in Šurca. Ta njuna svinjarija, kjer obtožujeta Janšo vsega mogočega se očitno ne prodaja, sedaj pa si iščeta brezplačno reklamo. Ne bo jima uspelo, po volitvah pa bosta tako pozabljena rdečkasta pisuna!

 12. anti-totalitarec pravi

  udbo_dnevniške in ostale rdeče svinje VSAK DAN sejejo sovraštvo, nestrpnost in želijo usmrtiti vsakega druače mislečega, pa NIKOME NIŠTA….zanimivo mar ne…mene so na udbo-dnevniku takoj cenzurirali , medtem ko so komentraji rdečih svinj, ki so obljubljali mojo fizično likvidacijo ostali……ampak oni so navadne balkanske rdeče svinje, torej nedotakljivi….hahahahahah…ali lahko kličemo in javimo policiji za udbo-dnevniško nestrpno in sovražno pisanje?…..kdorkoli je napisal karkoli proti tema znanima rdečima prostitutoma iz bande 571 ima VSO MOJO PODPORO ..o balkanskih opranoglavih rdečih bedakih v seemi pa nima smisla zgubljati besed…….narodi evrope odprite OČI!!!!

 13. mudo moreno pravi

  Na Politikisu da je kdo grozil s smrtjo? Saj ne morem verjeti, očitno mi je ušlo, ali pa omenjena stvora vidita bolje od mene. Mogoče pa je čas, da si nabavim rezervne oči, saj veste, naočnike, ki ju omenjena pitekantropa oba nosita na svojih rilcih.
  Jaz nikomur nisem niti ne bi grozil z smrtjo, še posebej pa ne omenjenima spastikusoma, ker tega enostavno nista vredna. Ju pa na tem mestu pošiljam direkt v pizdo njuno materino. Upam da bosta prebrala.
  Ti, Zgaga, zakaj pa si zadnjič, ko sem te srečal v mestu naredil tak širok krog okoli mene. Ali to narediš vedno, kadar te kdo strmo pogleda. Saj se spomniš, jaz sem tisti dolgin z Prešerca. Prav zasmilil si se mi, s svojo liliputansko postavo, ozkimi rameni in pohlevnim obnašanjem.
  O Šurcu pa kdaj drugič

 14. mp pravi

  Ko tele komentarje berem resno tazmišljam, da bi odšel nekam ven živet. Sprašujem urednika, čemu tile komentarji služijo? Ali je to demokracija?

  Edino, kar me tolaži je, da se za vsako rit šiba najde.

 15. MEFISTO pravi

  Demokracija je to, da tudi tisti, ki so doslej morali molčati, povedo, kar si mislijo o etabliranih voluharjih in njihovih glasnikih, če je to MP všeč ali ne!

 16. misel pravi

  Na politikisu dnevno zasledim več nestrpnih komentarjev kot kjerkoli drugje. Neko pretvarjanje, da gre za kulturne in pametne ljudi je nesmiselno.

  Takšni komentarji bi v kateri kulturni in razviti državi bili že zdavnaj brisani, njihovi avtorji pa kaznovani.

  Večinoma gre za revčke, ki sedijo za računalniki, so razočarani nad svojim življenjem in okolico ter si dvigajo samozavest z žaljenjem drugih. Sram me je, da takšni ljudje obstajajo v Sloveniji in lahko je tudi njih/vas sram.

  Sami veste kdo ste in ko boste spregledali boste ugotovili kako nesmiselno ste porabljali svoj čas.

 17. Rado pravi

  “Urednik portala Dejan Kaloh je pojasnil, da je na portalu zapisano opozorilo o kazenski odgovornosti za sporne zapise, izbrišejo pa jih v primeru, da so nanje opozorjeni.”

  Dejan,
  z moje strani si bil 2x direktno opozorjen na neprimeren dovor, pa nisi odreagiral. Moj vtis je, da z brisanjem odreagiraš le, če se kdo trše loti tvojega vodje. Pretirana in žaljiva nestrpnost proti levici te pa ne moti!

 18. megi pravi

  Dve usrani rdeči revi, ki si skušata na tak beden način pridobiti pozornost in seveda dvigniti prodajo svojih trapastih pisarij.

  ZA TA DVA BEDNIKA JE ŠE PLJUNKA ŠKOPDA, NE PA DA BI SI KDO MAZAL ROKE Z NJIMA..
  FUJ IN FEJ!!!!!

 19. megi pravi

  @misel

  se močnos strinjam s tabo.
  Grozno sem razočarana, da živim v tako bedni in ogabni državi, pokradeni od udbomafije, s sodstvom, ki obsoja samo ljudi, ki ukradejo pol klobase, razočarana sem z novinarji, ki se klanjajo tajkunom in jim ližejo rdeče riti, da bi prišli do kakšnega evrčka.
  Razočarana sem, da se razne Mafijankoviče lažnivo predstalja kot najnajnaj uspešnješe managerje, zato da bi udbomafija lahko še naprej kradla.Razočarana sem tudi, da jim veliko preveč Slovencev naseda, zraven pa me srbi roka, da bi jih po gobcih, ko se potem pritožujejo zaradi stanja v državi.
  In hvala bogu, da imamo takšne strani, da lahko vsaj nekje povemo svoje mnenje.
  Hvala Politikisu za to stran in nič se bat gnusaov Kurca in Švabe.

 20. anti-totalitarec pravi

  mp, kim II te čaka z odprtimi rokami….
  rado, odjebi nazaj na tvoj udbo-dnevnik in se tam izživljaj do drugače mislečih…hvala

 21. anti-totalitarec pravi

  POLITIKIS.si je dokaz, da je obstajajo tudi svobodni ljudje in da je svoboda cenjena……verjamem pa, da to blazno moti opranoglave nestrpne rdeče svinje…to je to, vse ostalo je sprenevedanje.

  nestrpne rdeče svinje pa lahko kar naprej svinjajo v dnevniku, delu, mladini, večeru, primorskih novicah, itd. itd. itd. itd….vem, da nimajo totalitarnega monopola nad mediji, ampak uradno naj bi ne bilo več enoumnega zverinskega komunizma v sloveniji……

 22. anti-totalitarec pravi

  megi says:

  01. 12. 2011 at 23:07

  @misel

  se močnos strinjam s tabo.
  Grozno sem razočarana, da živim v tako bedni in ogabni državi, pokradeni od udbomafije, s sodstvom, ki obsoja samo ljudi, ki ukradejo pol klobase, razočarana sem z novinarji, ki se klanjajo tajkunom in jim ližejo rdeče riti, da bi prišli do kakšnega evrčka.
  Razočarana sem, da se razne Mafijankoviče lažnivo predstalja kot najnajnaj uspešnješe managerje, zato da bi udbomafija lahko še naprej kradla.Razočarana sem tudi, da jim veliko preveč Slovencev naseda, zraven pa me srbi roka, da bi jih po gobcih, ko se potem pritožujejo zaradi stanja v državi.
  In hvala bogu, da imamo takšne strani, da lahko vsaj nekje povemo svoje mnenje.
  Hvala Politikisu za to stran in nič se bat gnusaov Kurca in Švabe.

  PODPIŠEM!!

 23. Kladivo pravi

  Čudno je, da se Zgaga in Šurc nista oglasila ko je policaj pred časom po internetu s smrtjo grozil Janezu Janši. Takrat sta molčala kot da sta mutava. Navadna hinvca in medijskega plačanca. Sram vaju bodi v to vajino rdečo dušo.

 24. mudo moreno pravi

  Rado, kje si , kamerad, kod se potikaš, ali je na tvojem koncu tudi gosta megla, pa ne najdeš poti do nas?
  Ali je res kar pravijo, da si ti Razinger Rado, rojen 23.07.1969, in da sta se včeraj skupaj s prijateljem Majetič Vojkotom zaprla v stranišče za invalide v poslovnem objektu na Bavarskem dvoru, kjer sta popivala in kadila prepovedane droge. In bila kasneje legitimirana s strani policije. Zdaj mi tvoja sumljiva odsotnost postaja bolj razumljiva. Za vas klošarje se veseli december začne že konec oktobra.

 25. MEFISTO pravi

  MISEL nikjer ne zasledi toliko žaljivih komentarjev kot na tem blogu, ker jih očitno ne bere.

  RADO, na račun tvoje levice ni mogoče nikoli izreči toliko kakršnekoli kritke, ki bi odtehtala vso škodo, ki jo je naredila slovenski državi in narodu.

  Oba gospoda se bosta pomirila takoj po volitvah.

  Iskreno upam, da poraz levice ne ne bo škodoval njunemu zdravju.

  Mimogrede pa še povej, RADO, če si se res spoznal v informaciji MUDA MORENA?

 26. mudo moreno pravi

  Mefisto, kdor molči, desetim odgovori!

 27. noj v pesku pravi

  Zgodba s kandidatom Grillom v Novem mestu kaže na to, da se pisce da odkriti če so nepazljivi: http://tinyurl.com/cny9fg4

 28. Trsten pravi

  Nekaj takih groženj je bilo zapisanih s strani Partizana in še nekoga.
  Ko sem ga opozoril, da ga bo začela iskati policija je izginil s tega portala.

 29. mudo moreno pravi

  Liberalci in levaki so navadni hinavci in svetohlinci katerih glavna značilnost je nekonsistentnost. Seveda da Zgaga in Šurc nista protestirala, ko je pajkan grozil Janši, kajti to dejanje so bile njune mokre sanje, a bojazljivca kot sta, si to nikdar ne bi upala sama.
  Enako bednika po imenu misel in mp, ki se pritožujeta nad kobajagi nestrpnimi komentarji. Verjetno še nista slišala za parabolo, pejorativnost in metaforičnost. Bral sem levakarske bloge in mi je povsem jasno, zakaj ti rdečkarski modeli berejo Politikis. Tu se vsaj nekaj dogaja, tam pa se vsi nekaj frotirajo, se božajo, trepljajo in si ga vlečejo en drugemu. Duševna beda in miselna greznica.
  Hehe, ni jim lahko, ko jim na Politikisu podiramo njihov fantazijski svet. Ampak tako je to. Njihova vera v levičarska nebesa na zemlji bo vedno močnejša od dejstev. Ali kot je rekel pred 30 leti Božidar Debenjak: ni važno, če na zahodu živijo bolje od nas, važno da imamo mi prav!
  Pa magari če crknemo vsi skup, a ne , bedaki misel-mp-rado in ostali.

  Iz levakov delat norca se res ni problem in nobena umetnost; rabiš le malo zdrave pameti in daru za opazovanje. Iztočnico ti dajo pa kar sami.

 30. MUSTAFA pravi

  ŠURC IN ZGAGA STA DVA LAŽNIVCA KI OBTOŽUJETA POŠTENE LJUDI IN
  NIMATA JAJC DA BI SE OPROSTILA VSEM TISTIM KO STA NAPRAVILA VELIKO GORJA !!!!!!! IN TO NAJ BO SLAVNI SLOVENSKI ŽURNALIZEM !!!
  SRAMOTA ZA VAŠ “CEH” SRAMOTA ZA SLOVENIJO !!!!!!! V TUJINI NA ZAHODU NESMEŠ VEČ POVEDATI DA SI SLOVENEC ,SAMO ZARADI TEH
  DVEH BARAB !!!!!

 31. anakonda pravi

  Šurc in Zgaga sta dve zgage, ki bi rada napihnila zgodbo. Sta dva primitivna telebančka, včasih smo takim rekli važič.
  Če jih že ne sme nihče počiti predlagam, da skupaj naredita smamomor.
  S tem bosta človeštvo osvobodila dveh tečnih zgag.

 32. modusvivendi pravi

  Ha ha ha. Ja, takole je to. Ona dva lahko lažeta in delata zgago po celi Evreopi, če pa kdo zapiše kakšno kritično čez njune laži in podle metode, treba pa takoj policiji tožariti. Zgaga Šurc in Zgaga, tožite kakor hočete, ne boste nas utišali. Kako daleč bosta še šla v svojih podlostih in pokvarjenostih? Kakšna strahopetca. Kaj ta dva protežiranca in nesposobnežasploh počneta v življenju, razen, da se neprestano ukvarjata s “raziskovanjem” trgovine z orožjem oz. tem, kako v to vplesti Janšo. Aja, vidva debila, kritika na vaš račun še ni grožnja. Če želita tožiti, kar tožita. Takjo si nekateri predstavljajo svobodo govora, oni lahko brez meja objavljajo vse možne laži, druge pa takoj na policijo, če jim kaj ni všeč. Retardiranci.

 33. Silvo pravi

  Zagag in Šurc sta navadna hlapčka in taki so že po defaultu takoj trdi, ko jih kdo bolj grdo pogleda. Idita se raje jokat v murgle in skupaj s kučmanom brato to vajino bedno orožarsko trilogijo.

 34. […] smo poročali, da sta Blaž Zgaga in Matej Šurc na policijo podala predlog za pregon zaradi zapisov na portalu Politikis.si, v katerih jima anonimni komentatorji domnevno grozijo s smrtjo. Grozili naj bi jima v komentarjih […]

 35. […] Saj ni res, pa je! Danes se bo na finski nacionalni teve YLE ob 20.00 uri odvrtelo nadaljevanje razvpitega dokumentarca Resnica o Patrii, ki ga je pripravil zloglasni finski novinar Magnus Berglund. “Saj ni res, pa je”, je tudi v tem, da Berglund kot novo “pričo” napoveduje “freelancerja” Blaža Zgago, znanega kot nosilca t.i. peticije F571. Zgaga se je sicer spet ponovno aktiviral tik pred lanskimi predčasnimi volitvami, ko je pametoval na tribuni z naslovom Pravna država in trgovina z orožjem. Prav tako pa ste z njegovim somišljenikom Matejem Šurcem v tistih predvolilnih dneh naredila cel vik in krik, saj naj bi jima anonimni komentatorji na portalu, ki ga pravkar berete, domnevno grozili s smrtjo. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen