Janez Janša zavezal usta provokatorjem: razkril poročilo o dohodkih in premoženju!

43

Predsednik SDS Janez Janša je lastnik hiše v Šentilju pri Velenju, solastnik stanovanja v Ljubljani in lastnik vikend hiše pri Bovcu s pripadajočim zemljiščem. Letos je po pokojnih starših podedoval tudi manjše kmetijsko zemljišče v Žalni, izhaja iz poročila o dohodkih in premoženju, ki ga je poslal medijem in tudi objavil na svojem Facebooku.

Janša navaja, da je v dosedanji karieri zaslužil nekaj več kot 900.000 evrov, od tega 756.000 s plačami in od 150.000 do 180.000 s honorarji od knjig in prispevkov. Prav tako imata skupaj z ženo za odplačati še vsak svoje posojilo v skupni vrednosti 300.000 evrov, od česar 172.000 evrov predstavlja njegovo posojilo, 145.000 pa od žene.

Ob tem dodaja, da je za nakup vseh nepremičnin, ki so že odplačane in so v njegovi lasti, do zdaj plačal največ 360.000 evrov. Kmetijsko zemljišče v Žalni, ki ga je podedoval, ni ocenjeno, vendar navaja, da njegova vrednost ne presega 20.000 evrov.

Kupoprodajne pogodbe za nepremičnine, katerih lastnik je, bo Janša, kot je zapisal, objavil takoj, ko bodo sodelavci iz njih izbrisali osebne podatke. Nekatere pa je že poslal medijem.

Tako je po poročilu o prijavi premoženja protikorupcijski komisiji zemljišče skupaj s hišo v Šentilju pri Velenju veliko 30.000 kvadratnih metrov, stanovanje na Mesarski ulici v Ljubljani pa ima skupaj s teraso in kletnimi prostori 162 kvadratnih metrov. Vikend v Bovcu je velik 94 kvadratnih metrov, skupna izmera obeh njiv je več kot 1000 kvadratnih metrov, travnik pa je velik dobrih 4600 kvadratnih metrov.

Po poročanju POP TV Janša vrednost hiše v Šentilju ocenjuje na 180.000 evrov, vikend v Bovcu na 54.000 evrov, polovica stanovanja na Mesarski ulici pa je po njegovem vredna 162.500 evrov.

Prvo stanovanje, ki ga je kupil v Ljubljani, 49 kvadratov veliko stanovanje v Neubergerjevi ulici in kmetijsko zemljišče v Trenti, veliko 16.000 kvadratnih metrov, je leta 2005 zamenjal za 88 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Komenskega ulici v Ljubljani. Stanovanje v blokih, ki jih je gradil Imos, je bilo vredno 250.000 evrov. Po izračunih Dnevnika je moral Imos, ki za POP TV ni želel dati izjav, Janševo zemljišče v Trenti ovrednotiti kar na dobrih 100.000 evrov, čeprav je nezazidljivo.

Janša v svojem sporočilu medijem pojasnjuje, da gre za eno najbolj atraktivnih lokacij v Trenti, saj parcele posestva mejijo na dvesto metrov obale Soče. To zemljišče po Janševih navedbah obsega tudi zazidljivo parcelo s hišno številko, čeprav je hiša v ruševinah. Posestvo v Trenti je Janša sicer, kot navaja, kupil leta 1992 s pomočjo honorarja od dveh izdanih knjig.

Leta 2009 je Janša skupaj s soprogo kupil stanovanje v Mesarski ulici, v vrednosti 325.000 evrov, pri čemer je Janša polovični lastnik stanovanja. Za plačilo stanovanja je najel posojilo v višini 135.000 evrov, ki ga je zavaroval s hipoteko na stanovanje v Komenskega ulici. Ker pa je letos ob pričakovanju otroka stanovanje v Komenskega ulici zamenjal za hišo v Šentilju pri Velenju, je moral najeti še 48.000 evrov kredita za doplačilo. Hipoteko je prenesel na to hišo, posojilo pa se je povečalo na 172.000 evrov in ga mora odplačati do leta 2028.

“V dohodnino za leto 2010 je Janša prijavil še 6400 evrov dohodka iz oddajanja premoženja. Kaj je oddajal in je stalo 533 evrov mesečno, ni znano,” poroča POP TV.

Janša je namreč v torek novinarjem dejal, da je v prihodnjih dneh pripravljen zbrati vse pogodbe v zvezi z nakupi ali prodajo njegovih nepremičnin in jih predstaviti javnosti, a pod pogojem, da to naredijo tudi ostali kandidati, ki se potegujejo za premiersko mesto. Predsednik SD Borut Pahor, predsednik Liste Virant Gregor Virant in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković so že razkrili večino dokumentov.

Dodano: Predsednik SDS Janez Janša je na zaključnem soočenju na POP TV povedal, da bo vse dokumente, ki se nanašajo na nakup njegovih nepremičnin, objavil tekom noči na socialnem omrežju Facebook. Njegov glavni protikandidat, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, pa je zagotovil, da je zdaj dokončno razkril vse svoje premoženje.

Janša je, kot je povedal, z objavo dokumentov čakal do zdaj zato, ker je pred dvema dnevoma dejal, da želi, da kandidati za premiera razkrijejo vse svoje premoženje, in ne samo petih odstotkov. Kot je dejal, bi si namreč želel videti tudi pogodbe, ki jih je Janković podpisal, ko je bil na čelu Mercatorja, s podjetji, ki so bila v Jankovićevi zasebni lasti.

Janković mu je odgovoril, da je razkril vse svoje premoženje, ki jih je želel videti, danes pa je “prinesel še vse pogodbe do leta 1985”. Ob tem je zatrdil, da je tako razkril vse svoje premoženje.

Glede pogodb, ki jih je izpostavil Janša, pa je Janković dejal, da mu je nadzorni svet Mercatorja dovolil, da Electa dela za Mercator. Naredila je pet poslov, oziroma manj kot en odstotek vseh investicij, je dejal.

Na vprašanje, ali je podjetja v lasti ali upravljanju njegovih sinov navedel v obrazcu za omejitev poslovanja, ki ga je moral predložiti Mestni občini Ljubljana in Komisiji za preprečevanje korupcije, je zagotovil, da podjetja v lasti njegovih sinov z občino ne poslujejo. Če bo Davčna uprava RS v njegovih poslih odkrila kar koli nezakonitega, pa je zagotovil, da bo odstopil z vsakršne funkcije, ki jo bo takrat zasedal.

Janša je na soočenju sicer še povedal, da bo še tekom noči na Facebooku objavil konkretne dokumente, da jih bodo lahko videli vsi. Še prej pa morajo sodelavci iz njih izbrisati osebne podatke, “da ne bo spet dobil položnice informacijske pooblaščenke”, je dejal.

Glede stanovanja na Komenskega je povedal, da je zanj vzel 21.000 evrov gotovinskega posojila, preostalo pa je dobil s prodajo prejšnjega enosobnega stanovanja in zemljišča v Trenti. Ob tem je zagotovil, da je bilo zemljišče že ob nakupu vredno več od tistega, kolikor so izračunali novinarji.

Zanikal je tudi, da naj bi mu šlo podjetje Imos na roko pri nakupih nepremičnih. Zanikal je tudi, da je imel Imos največ poslov z državo v času njegove vlade. “Ni bilo največ poslov, bilo pa je največ realizacije,” je dejal. (sta)

Predsednik SDS Janez Janša očitno nima nič za skrivati, kot so med vrsticami zadnje dneve provocirali nekateri mediji, pa tudi njegova politična konkurenca. Danes je v celoti razkril poročilo o svojih dohodkih in premoženju! 

Foto: arhiv Politikis.si

 

 

Št. komentarjev: 43
 1. anti-totalitarec pravi

  ne bo dovolj, za nestrpne in zverinske rdeče svinje ne bo dovolj dokler bo sploh dihal…tako so vzgojene, tako razmišljajo, tako bi rade delovale pa trenutno ne morejo…rdeče svinje pač

 2. Maja pravi

  Objavili ste vse to, kar že zdavnaj vemo, tako, da ne ravno prodajati bučk o nekakšnem odkritju tople vode:)))
  Zaradi zgoraj omenjenih “rdečih svinj” pa je Janša tudi na oblast prišel, nenazadnje se je potegoval za predsednika podmladka “ti rdečih svinj”…

  Ps: z miljonskim premoženjem živi..ja res je pošten in revež…phahahaha

 3. Maja pravi

  Še to….pripenja…toliko o objektivnosti medijev…
  http://24ur.com/novice/volitve/jankovic-je-za-nakup-delnic-mercatorja-dobil-milijon-evrov-kredita.html

  Janša namesto dokumentov objavil ‘poročilo’

  Ljubljana, 01.12.2011,

  Čeprav je Janez Janša sam izzval Viranta, Pahorja, zlasti pa Jankovića, naj razkrijejo pogodbe o svojih nepremičninah in premoženju, je kot zadnji razkril podatke o svojem premoženju prav sam. Na Facebooku je namesto dokumentov objavil “poročilo” o svojem imetju in delu.

 4. Baron pravi

  Maja, vas komunajzerje še vedno boli, da je Janša razkril to, kar ima, Janković pa se ves čas skriva.

 5. misel pravi

  Zanima me kaj je z gotovinskimi nakupi apartmajev v Avstriji, ki jih pač ni na papirju in so tudi nedokazljivi. Če znaš prikrivat to delaš korektno da ni sledi. In vsi naši politični veljaki imajo še kako umazane roke s takšnimi in drugačnimi malverzacijami. Tako gospod JJ kot ZJ.

  Pri nas je na žalost tako, da vsaka stran kuje zločinca v zvezde in ne sprevidi njegovih napak. Takšni pač smo hlapci….

 6. MEFISTO pravi

  Analitično MAJO ali karkoli se že skriva pod tem imenom, jezi, da Janši ne more dokazati niti toliko premoženja, kolikor zapravi nekdanji “zlati” maturant Jurček v dveh dneh.

 7. misel pravi

  Mefisto zavist je najslabši del človeškega značaja. Kar goji jo v svoji duši in si greni življenje. Pomagal ti ne bo nihče razen sam si lahko…

 8. mudo moreno pravi

  Janša je rabil celih 30 let da je napraskal 900.000. Siromak. Prevaranti Žiga Kariž, Davide Grassi in Emil Hrvatin so pokradli davkoplačevalcem toliko in še več v borih 3 letih. Ker so si nadeli ime Janez Janša, jih je vsa očarana nad njihovo originalnostjo pod svojo široko kiklo sprejela ministrica za izrojeno kulturo in sam presvetli ljubljanski župan Mafijanković. V letih 2008-2011 so tako preko podjetja Maska s sedežem na Metelkovi davkoplačevalce opljačkali za:
  -544.000 evrov od Širce
  -235.000 od Mafijankovića
  -210.000 od državne agencije za knjigo
  Evo vam levaki, tu je vaših fantomskih 900.000, ki jih je dokazano dobil Janez Janša. Dokaze smo vam prinesli na pladnju, pričakujemo pohvalo od vas. In pa, da zrihtate 3 zaporniške postelje za omenjene psevdo-umetnike Janeze Janše. Ni slabo fantje, keneda, 3 muhe na en mah.

 9. megi pravi

  Ta rdeča zalega hoče prepričati, da je drobiž, ki ga je zaslužil Janša tisočkrat bolj pomemben, kota pa vsi milijoni, ki jih je dobesedno pokradel Mafijanković.

  V Ljubljani se kar naprej obnavljajo fasade na hišah, nihče pa ni pozoren, da se hkrato obnovi vedno najmanj eno stanovanje v hiši.
  Za koga in na čigav račun pa mene zanima???
  Odgovor najbrž vemo vsi.

 10. Leteči pravi

  Janša je edini transparentni politik, vsi drugi so veliki mutibariči na čelu z opankarjem seveda.

 11. sivi pravi

  @ misel, gre za enakost obravnave, in ne za zavist. Pomagamo si lahko edino sami …. Človek je stimuliran, edino tako, da je enak med enakimi – tako normalni ljudje. Komunisti pa edino funcionirajo kot priviligiranci. Desetletna negativna selekcija je naredila svoje.

 12. Petrovc pravi

  VOLILNA KMETIJA ALI DARJE ZGONC ŠPANSKA BURLESKA:
  1. Soočenje, ki je sramota za vsakega pametnega Slovenca! Burleska!
  2. Komedijantstvo, kjer je blestel Karl Erjavec!
  3. Janša nastopil popolnoma zgrešeno! Celo na predzadnjem mestu, po moji oceni, samo pred Virantom! Rešil se je zadnji hip! Toda vidno je bilo, da ga je Virantova podla poteza na uvodu vrgla iz tira!
  4. Virant, jasno vidno, da izdajo vsak ljubi, izdajalca pa nihče! Virant ne more biti resen član nobene ekipe, ne leve, ne desne!
  5. Ljudmila Novak, delovala splošno, toda všečno!
  6. Pahor začel vehamentno lagati, da se je vse bolj sesedal, kot prazna vreča! Pahorja je sesul Erjavc!
  7. O tem srbjancu, njegovi balkanski faci, trapastemu nasmehu, lažem, nikoli ne odgovorjenim vprašanjem,…. bi skoro ne pisal!
  Tako pač je, da se IQ deduje! In srb ostane srb!
  Splošno gledano, tako kot je zastavljena oddaje, se je najbolje odrezal Erjavec, celo nekako uspelo mu je Darji vsiliti svoj stil! Na drugem mestu je bil Žerjav in na tretjem Novakova!
  Najnižje so bili Virant, Janković in Janša!

 13. MEFISTO pravi

  MISEL, tvoj komentar nima ne repa, ne glave.

  Komu naj bi bil zavisten?

  Mar Jankoviću za tiste sumljive Judeževe milijone, kij jih zapravljata sinova ?

  Ali Janši, ki se mora po tako bleščeči in zaslug polni karieri zagovarjati, odkod mu eno ušivo stanovanje?

  Prihodnjič vzemi v roke pamet, ne pa tipkovnico; ta še ni zate!

 14. kr_en pravi

  …primitivno in podcenjujoče do volivcev oziroma do vseh državljanov slovenije, mar gospod nekdanji komunajzar misli, da bo s šovom, kopiranih papirjev koga prepričal. Slovenija se z njim in njegovim ogabnim cinizmom spreminja v gnojnico. In to naj bi bil novi mandatar. Ogabno!!!

 15. megi pravi

  Trdim tudi, da so podjetja sinov, v bistvu jankovičeva podjetja. On ima tu glavno besedo, zato pa je čisto v krču, ko pride do prevzemanja odgovornosti. Da bi sinova prevzemala odgovornost za stvari, katerih avtor je sam, formalnosti pa so zahtevale, da si je od njiju samo sposodil identiteti – to je pa malo preveč ane. In verjamem, da boli. Vsakega bi. Vendar po drugi strani – ta dva otroka še zdaleč nista nedolžna, za to njuno izposojo imena že leta in leta uživata izredno lagodno življenje, izjemno priviligiran lajf imata, tako da nimata nobene pravice sedaj govoriti – niti njun fotr – da se jima godi kakšna krivica. To je familija, ki je do grla v kriminalu. Ata smrk že toliko časa posluje na enak način, da je že kar pozabil, da bi lahko šlo kaj narobe in da bo morda kda storjena majhna napaka, ki jih bo stala vse za nazaj. Ti lahko narediš eno, dve, tri asignacijske pogodbe, ne moreš pa ti funkcionirati na ta način. Kar jankovič počne z electo in klm je pa svetovna svinjarija. Če bi jaz bila upnik – ne vem, kaj bi storila. Vsem se reži v faco, vsem je dolžan, nihče mu nič ne more vzeti, ker nič kao nič nima … ne vem. En s. p., ki pošteno dela, nato pa zagazi ravno zaradi takšnih kriminalcev, ki ti nočejo plačevati pošteno oprevljenih in zaračunanih storitev – takšnemu podjetniku vzamejo vse. Koliko je samo ljudi, ki so v osebnem stečaju – in to točno zaradi takšnih kriminalcev. Pa vemo, kaj je to osebni stečaj. Še zdaleč ni to stanje, kot ga ljudje poznajo pri stečaju podjetja. Tak človek skoraj nima opravilne sposobnosti. Za vsak nakup (npr. pralnega stroja oz. česa podobnega na obroke ali ne) mora vprašati za dovoljenje sodišče. Delati moraš, da vračaš. Nikoli več ne prideš k sebi. Če se ti slučajno posreči in najdeš tržno nišo, ki bi ti potencialno odprla možnosti, ne moreš prosperirati, ker te takoj ustavijo, ker je treba prej vrniti. Po zlu gredo cele hiše, če jih imajo, domovi, cele familije se sesuvajo zaradi tega. Ni tako, kot nek podjetnik na primer electe, ki bo podjetje spravil v stečaj, sam pa bo izšel lep in čist. Naslednji dan bo že odprl novo podjetje, vsi elementi in orodja bodo isti, samo podjetje bo lepo in čisto ter neobremenjeno.

 16. mudo moreno pravi

  Megi, jaz pa vem za vsaj 1 konkreten primer, za koga se obnavljajo stanovanja. Na Karlovški 20 so obnovili fasado in eno stanovanje. To stanovanje so šenkali profesorici Aleksandri Kanjuo-Mrčela s FDV, katedra za socialni in kadrovski menedžment; center za preučevanje organizacij in človeških virov. Oziroma preprosteje, po domače in kmečko povedano: katedra za mešanje megle in preučevanje sončnih peg; center za preučevanje kurjih porodov.
  Veš, za to, da so nekateri tako zelo zagreti za Jankovića, obstajajo zelo konkretni in krvavo-življenski razlogi. Ali ne bi ti podpirala Jankovića ali pa samega Satana osebno, če bi ti šenkal obnovljeno meščansko stanovanje v obnovljeni vili.
  Na čigav račun, to pa verjetno sama veš, ko pogledaš račun za toplovod, plin, vodo, snago,…

 17. Trsten pravi

  Celo štorijo okoli nepremičnin je začel Šetinc in njegova žena zaposlena na RTV. Mimogrede Šetinc je ritoliznik Zokija. Mislil je da bo namočil JJ, pa je povzročil Zokiju glavobol in sranje. Ta banda rdeča se bolj in bolj zapleta v svoje intrigantske finte.

  Maja če že kozlaš po JJ moraš najprej navesti vsa prejšna bedasta podtikanja tvojih udbomafijcev.

 18. misel pravi

  @sivi o enakosti obravnave ne bi izgubljal besed, ker je JJ daleč najbolj priviligiran gospod v Sloveniji. Že naslovi novic v medijih zadnji mesec to potrjujejo in razni funkcionarski botri, ki jih noben ne vidi ker je tako polno komunistov povsod. Tudi v Avstriji in na Finskem :). Pri JJ gre za enak med enakimi, vendar zgolj če si enak in ne drugačen, kar je ista miselnost kot so jo imeli komunisti, le v drugačni “pomladni” preobleki.

  Stimuliran tudi ni nihče, ki je enak med enakimi, zgolj v moji okolici je nekaj posameznikov, ki že nekaj časa živijo na sociali (niti ne iščejo služb), a vendar me stimulira to da sem drugačen in ne bom pustil službe da jim bom enak in enako len. Kdo je od nas tukaj priviligiran?

  @mefisto

  očitno zavidaš sinom Jankoviča, ki zapravljata kar imata. Vendar nista svoj oče. Noben pameten človek ne sodi očeta po sinovih in dobro je, da se to ločuje. Ko pa pride prav se pa pri nas ne ločuje seveda samo da se berejo mediji.

  Bleščeča kariera JJ? Enega samega uspeha nima gospod iz realnega sektorja ali kakršnekoli izvenpolitične reference, razen tega da je že 25 let pri koritu in dobiva takšne in drugačne podpore pod mizo. Če je bleščeča kariera tajkunizacija Slovenije, ki se je zgodila v prejšnjem mandatu potem kar vse škodljivce na piedestal in malikovat.

  Kaj drugega si hlapci ne zaslužijo/mo.

  Tajkuni so narodu v nekaj letih ukradli toliko kot 10000 sinov Jankoviča ne bo imelo v življenju. Še dobro da so dokumenti kdaj se je dajalo kredite in igralo z gospodarstvom. Tega se ne da skriti ali ponarediti. Potrebno je le nekaj let in objektivno bomo gledali na resnico.

 19. mudo moreno pravi

  Misel, ko praviš da je JJ najbolj privilegiran gospod v Sloveniji, verjetno misliš na Mladino. V zadnjih 10+ letih ne vem če sem videl 5 naslovnic Mladine, na katerih ni bilo Janše. Bravo Mladina, edino vi se zavedate, kdo je v Sloveniji vreden pozornosti. Tudi negativna reklama je dobra reklama, še posebej če je zastonj!
  In BLEŠČEČA KARIERA JJ: Janša je politik, nikdar se ni hvalil s svojim ekonomskim in gospodarskim znanjem, za te naloge ima usposobljene sodelavce. Če s tem aludiraš na to, da je Janković maher za realni sektor, naj ti razložim: mešetarjenje, preprodajanje, proviziranje, neplačevanje dobaviteljem in podizvajalcem, veriženje z delnicami in podobne mahinacije niso realni sektor ampak gospodarski kriminal. V tem je Janković dokazljivo briljanten, posebej pa še v zadolževanju in postavljanju potemkinovih vasi in štadijonov.

  Nihče od nas ne zavida ne Jankoviću, še manj pa sinovom. Vsi trije so hudo bedne kreature in vse tri čaka serija kazenskih pregonov. V živo so to mali ubogi stvori, mali Đorđe Janković pa največji biser med njimi. Ne le da je neinteligenten in da je sposoben pred parlamentarno komisijo zatajiti tudi očeta. Javno grozi okoli in to celo z umorom. Vsi trije Jankovići imajo problem, da imajo zelo nosljajoč glas in visoko intonacijo, ampak ko slišiš Jurčka v živo, padeš na rit. Glas ima kot…, no, včasih smo temu rekli: kot bi koza na pleh scala!

 20. MEFISTO pravi

  MISEL, pisati znaš, pismen pa nisi.

  Prepričan sem, da še sam ne razumeš, kaj si napisal.

 21. angi pravi

  Ta soočenja so en velik CIRKUS, kaj takega se ne dogaja v nobeni normalni državi, na zahodu imajo soočenja, ampak neupije tako ena “novinarka”, kot tu na POPtv in rtv slo, ti se bodo pa še morali naučiti etike in vodenja enega soočenja podobnega civilizacije, tu je pa kot v živalskem vrtu, tisto žival, ko jo nemaraš bi jo najrajši ubil, tista npr. opica, ki ti je pa bolj pri srcu po barvi ali karakterju jo pa ščitiš, tako mi je danes prišla ta Zgončovka naprej. Da ti pa ena “baba novinarka” upije tam 2 uri na ušesa arogantno brezvezno ponavljanje je pa že posilstvo kršenje človekovih pravic, kaj mislijo, da s tem dosežejo, saj smo mi volilci bolj pametni od njih, ker mi dobro vemo kaj je kdo in koliko kdo zna in kdo je pošten.
  Janša je bil zelo zadržan in miren, drugi so pa napadali kot podivjani medvedi, ki niso žrli pol leta, seveda je izuzeta gosppa Novak Ljudmila in z malo izjemo Žerjav in Erjavec. Najbolj primitiven napadalen in pokvarjen je pa bil Virant direkt z nožem v hrbet Janši, fuj in fej zamene in mnoge je Virant en enostaven primitivc, udbo gnida perverznež, izdajalec pohhlepnež kaj bi še človek lahko napisal, ampak je škoda besed, ker jih ni vreden, z Jankovićem se ne strinjam, ker ima preveč dreka na glavi pa vseeno ni bil tako primitiven kot Virant ta pa je isti kot Zalar oz. Kresalka, groza, če pride ta baraba v vlado. Pahor pač misli, da je naj, naj revež mi pride naprej kot tigerček brez zobov, Aukn dela samostojno nima nič z vlado, oh jejej Pahor a nisi ti vlada oz. Parlament-koalicija je vlada in politika in ste nastavli ta AUKN in zato je to “politična nastavitev” pa, če ti paše ali ne, zakaj imate nas ljudi za take bebce, verjetno smo navadni ljudje bolj pametni od vas, vsekakor smo pa bolj pošteni, moralni in etični, kot vi z izjemo Janše in Novakove, ki imata moralo, poštenje, etiko in vrednote.
  Nehajte se delat “mediji tako važne, ker se samo smešite” in bodite rajši malo bolj prizemni in pristajte končno na realnih tleh, predvsem pa pravični in dajte se držat končno vašega kodeksa, če pa tega neutegnete pa pejte ovce past!
  Janša vsaka čast, jaz tem lopovim nebi nikoli pokazal pogodb, naj si jezik do krvi izrabijo in obračajo, sicer je pa nasprotna stran dala same ponarejene pogodbe in neke kopije od stare mame, neverjamem levozasukanim nič nič ker nepoznajo poštenja in pravičnosti.

 22. EVROPA pravi

  Ljudje vidimo in slišimo in nismo ovce kot ste vi “rdečesrajčniki in levoopranoglavci”, bolj kot napadate Janeza Janšo večji rejting bo imel, ker si sami kopljete jamo.
  Pomladne stranke bodo zmagale, ker vemo, da znajo več in bolj pošteno, kar pa od krvavordečih levoudbosmet ni za pričakovat.

  V NEDELJO JE 4.12.2011 VOLIMO Z SRCEM ZA SDS, SDS, SDS,

  IN JANEZA JANŠO, KER BI GA RDEČA GAMAD POTOPILA V ŽLICI

  VODE Z VIRANTOM IN JANKOVIĆEM NA ČELU, KER TA DVA

  ZAHRBTNEŽA NEPOŠTENA STA ISTI DREK, KOT LEVAKI-RDEČI!

 23. misel pravi

  @ mefisto. Ko zmanjka besed, ne ostane drugega kot napad. Upam, da se počutiš bolje, ker je nekdo po tvojem mnenju neumen :). Dobra stara pomladna šola za ljudi v jesenskem obdobju življenja, ki jih povozi čas.

  @ mudo Kariera v politiki? To pa mora biti nekaj novega, tipično za naš narod, da si nekdo naredi kariero v politiki. Kaj drugega kot zavajanje volivcev, kazanje moči, zaničevanje drugih politiki (nihče izmed njih) itak ne počnejo, ne vidim nobene sposobnosti v tem in to počno že mladiči na otroškem igrišču. Zanimivo, da prav na istem nivoju kot naši politiki. Najbližje politiki kjer se gradi kariero je diplomacija, o čemer pa JJ nima pojma, razen, ko je treba v tujini blatit Slovenijo.

  Njegova ekipa bo poskrbela za državo? Kateri od njih pa ima res dobre reference? Ne rečem da v drugih strankah jih imajo, a zgolj pregled ožje ekipe JJ je vreden posmeha. Večina brez izkušenj ali kakršnihkoli referenc. Ampak kot velja že od nekdaj, le butalci naj vodijo/volijo butalce. Sosednje države pa si manejo roke, ko gremo v propad in že zbirajo finance za nakup tistih podjetij, ki jih pred leti še nismo prodali.

 24. mudo moreno pravi

  misel, imaš nekatere pametne prebliske, si pa nekonsistenten, kot je navada pri vas na levici. Ampak takle mate, keneda?
  Tipičen primer za politika kot ga opisuješ, je en gospod ki je bil včasih tovariš in sliši na ime Milan. Je sicer že kar nekaj let passe in v penzjonu, še vedno pa si dela utvare, da se lahko vpleta v vsak drek in dela škodo do smrti.
  Veš, stari Grki, tisti ki so by the way izzumili socialni konstrukt, imenovan demokracija so tiste, ki so jih zanimali družbeni problemi in so sodelovali v politiki imenovali patrioti, tiste, ki pa se niso, pa idioti.
  Platon pa je dodal: “Ta, ki zavrača participacijo v politiki, se mora sprijazniti z dejstvom, da mu vladajo inferiorni ljudje.” Aristotel pa je izjavil:”Toleranca in apatija sta poslednji kreposti umirajoče družbe.”

  Zanimivo je, da je Janša precej bolj kot doma cenjen v tujini.
  Nemo propheta in patria!

 25. Petrovc pravi

  POP TV BEZNICA Z RAZŠLAMPANO KELNARCO ZGONC:
  Doslej sem spremljal kakih 20 soočenj! Toda šlamastike, brezkonceptualnosti, v nebo vpijoče neumnosti in primitivnega nastopanja Darje Zgonc, kaj takega nisem videl!
  Da se vtakne babura v 75.000 Euro Janše, pri tem pa, četudi bi bilo res, pa ni, gre za pokradeno takole 150 miljard Euro naciji, gre za prihodnost nacije, to pa ji ni pomenbno!
  1. Kjer briljira Karl Erjavec z, sicer intiligentnimi, dovtipi in samo zafrkancijo!
  2. Kjer se razbohoti Pahor z že ostudno lažnjivostjo kako nas je osrečeval!
  3. Kjer Virant, drugi Pucko nacije, izdajalec Virant, spet najprej govori eno, po tem pa diametralno drugo, kjer se oplaknjeno ritolizniško smeji, kjer sebe za lase vleče v nebo!
  4. Kjer zapita kelnarca Darja nekulturno vpada v besedo Janši in Erjavcu!
  5. Kjer se spet kaže oplaknjen nasmeh Jankovića, mimogrede, danes so Rusi Srbe spet brcnili v zadnjico! Nič ne bo z ruskimi sodržavljanstvi! Kjer Janković na vprašano odgovarja z nečim, kar ni bil vprašan!
  6. IN KJER EDINEGA, KI JE SODELOVAL IN REALIZIRAL NAŠO DRŽAVO KELNARCA DO BESEDE NE PUSTI! Medtem ko srbin se dere in razbija kozarce, izdajalec liže pod mizo razlit golaž, kahla razdira vice, pahor laže, da je hudiča presekal na pol,….
  TO NAJ BI BILA NAŠA PRIHODNOST!

 26. modusvivendi pravi

  Memne zanima predvsem kako je Janković kupil delnice Mercatorja. Bojda z menicami!!!!??? In dobil je tipičen tajkunsku kredit, zastavil je delnice, ki jih kupuje. Seveda to novinarjev ne zanima.

 27. Silvo pravi

  Bravo Janez Janša! Dobro si jim zavezal usta. Pa Zokiju nesposobnemu tudi, ki ne zna uporabljati računalnika, sedaj pa naj bere te kupoprodajne pogodbe cela 4 leta, ki jih bo preživel v opoziciji.

 28. hors pravi

  Virant je navadna baraba najhujše izdajalske vrste.Noben resen politik se nebi tako obnašal na soočenjih,čeprav je bilo sinočnje soočenje poden od podna .Voditeljica Zgonc pa neumna kot kura kaj takega še nismo videli.Zastonj se prerekate o volitvah zmagal bo Janša in sds .Poglejte malo na mmc portal pa bo vse jasno brrez nekih ninamedij in podobnih anket.Želim si pa da že enkrat pride nedelja in bo konec predvolilnih sranj.Še enkrat kdor izdaja sodelavce tudi bivše ni vreden da se plazi po naši deželi “VIRANT” pacek

 29. MEFISTO pravi

  MISEL, nisem kriv, če pišeš kot govoriš, dogočasno, navlečeno, arhaično, težko razumljivo in prav nič iskrivo, da ne rečem duhovito.

  Ne bom te več jezil, ker imaš o svojih jeznih mislih očitno zelo visoko mnenje, pa ti ne bom jemal tega tvojega edinega veselja.

  Potem se pa rdeči bratje čudite, da vas pametni del naroda ne mara!

 30. sivi pravi

  @misel, kakšen privilegij je to, da te poskuša blatiti 98% vseh medijev v državi? G. Ivan Kramberger, je uspel v Nemčiji s svojo inovacijo oz izumom v dializi. Misliš, da bi z isto potezo uspel pri nas? V najboljšem primeru si bi idejo prilastil neki aparatčik in jo obesil na veliki zvon. Sedaj upam, da razumeš, kaj lahko pomeni enak med enakimi. Torej še enkrat, da dojameš pravilno z drugimi besedami. To ne pomeni, da smo enaki v revščini, ampak enaki po obravnavi svojih del v okviru svojih zmožnosti. Ne pa mešat rezultatov truda – dela za boljše življenje. Normalni ljudje vedno težijo k boljšemu to je zame definicija normalnih ljudi. Ti, pa tu opletaš z odstopanjem od normale, kot so lenuhi… Pa še tu se je potrebno vprašati, zakaj tako? Zakj je pri nas toliko lenuhov? Enim se to celo izplača, eni ne vidijo v svojih aktivnostih smisla…. sto ljudi sto čudi. Tu ti je Mudo napisal:
  “Veš, stari Grki, tisti ki so by the way izzumili socialni konstrukt, imenovan demokracija so tiste, ki so jih zanimali družbeni problemi in so sodelovali v politiki imenovali patrioti, tiste, ki pa se niso, pa idioti.
  Platon pa je dodal: “Ta, ki zavrača participacijo v politiki, se mora sprijazniti z dejstvom, da mu vladajo inferiorni ljudje.” Aristotel pa je izjavil:”Toleranca in apatija sta poslednji kreposti umirajoče družbe.”

  Zanimivo je, da je Janša precej bolj kot doma cenjen v tujini.
  Nemo propheta in patria!”
  To je posledica obravnave primkov in ne idej. Bolje, kot je opisal to posledico mudo skoraj ne moreš. Vidim pa, da od “uniformiranega” razmišljanja ne sežeš, saj nasedaš tem rdečim trobilom ne glede na to, kaj pišejo. Ko pa se boš malo drugače postavil in bil deležen še drugačnih izkušenj, še iz druge strani, se boš pa spopadel s takšnim načinom razmišljanja, kot ga sedaj zagovarjaš.

 31. METULJČEK pravi

  Nehajte že enkrat delat ta teater po TV-SOOČENJA, res ste bizarni in prostaški, pa ko bi bili vsaj kos tej nalogi, tako pa se napenjajo te blesave “kure” našpricane nula od nule nič in zopet nič, sam gobec in prazno blebetanje, saj narod ve kaj rabi in koga, pa kdo laže, krade ali izdaja, saj narod je intelegenten samo kdo je pri koritu je “svinja” pa dobesedno.

  P.S. NEHAJTE SRAT PO JANŠI, KER MU NEMORETE DO DLEŽNJA.
  =====================================================

  VIRANT JE PA OBERIDIOT POKVARJEN IN ZVIT KO KAČA, PAZITE SE!

 32. misel pravi

  Za neuspeh doma niso krivi levi ali desni pač pa slovenska zavist, ki je prisotna povsod. Gre za to, da ideje, kakršnekoli že so vsak pri nas zatre v kali in zaničuje, ne glede na politične barve. ne bi jaz tukaj nekih “komunistov zraven vlačil”.

  Lepo je citirati Grke, imamo še kar nekaj novejših filozofov, ki malo drugače definirajo politično participacijo a jih raje ne citiram. Grki pa so živeli v neposredni demokraciji, kjer je bil idealen polis sestavljen z do 10 tisoč prebivalcev, torej približno toliko kot ima pri nas večja stranka članov, zato je težko to aplicirat na današnjo kompleksno družbo. Njihovo filozofijo se torej težko aplicira na današnjo družbo oz. se jo lahko v smislu Cervantesa: Participacija v politiki v današnjem času je kot boj z mlini na veter. Če nisi pri koritu ne moreš nič.
  … je pa žalostno za izgubljenih 2000 let, ko je cerkev zatirala razmišljanje in moramo še danes citirati grške filozofe saj so bile drugim ljudem odvzete misli… še danes

  Slovenskih trobil ne spremljam saj imam bolj malo časa, TVja že nekaj let ne uporabljam, berem pa spletne tuje medije in tam spremljam novice. Moj nazor je dosti bolj patriotski in nekomunistični kot od JJ, razlika je le v tem, da je meni mar za sodržavljane, iskrenost in lastno sposobnost. Torej ne dvigujem sebe z zaničevanjem drugih in ustvarjanjem napetosti.

 33. fidel pravi

  janša–
  .
  ENKRAT LOPOV–VEDNO LOPOV.

 34. fidel pravi

  gnoj od janše..!!
  .
  objavil na FACEBOOKU..????
  .
  .IN VSI SLOVENCI SO NA FACEBOOKU..MAR NE..!!???
  .
  .LOPOV janša.

 35. PASJI FRITZL pravi

  JANŠA JE VELIK, JANEZ JE NAJVEČJI , MED VELIKIMI !

  ČLOVEK, KI SE PREPROSTO RAZDAJA ZA DOMOVINO ,
  PO KOMUNISTIČNI LOGIKI , NESMEL IMETI NIČESAR !

 36. Fidel pravi

  BEBASTI PASJI SIN FRITZL
  .
  ONE janša
  SE RAZDAJA ZA
  SVOJO NARCISOIDNO BEBASTO LOBANJO.

 37. Pojdi fafat svojemu pritlikavemu firerju v Murgle, mogoče dobiš kaka nova navodila za komentarje tukaj. Svojih tako ali tako ne znaš napisati. Si navaden komunistični “remote desktop” od pritlikave podgane iz Murgelj. Nabij se mu v rit, ti bo hvaležen, mogoče dobiš za burek 🙂

 38. kureta pravi

  In tukaj se lahko bere vsa kultura bodoče pomladne koalicije. Že nekajkrat sem napisal da bi se vsak normalen človek sramoval takih volivcev. Sprijazniti se morate tačrni in tabeli PARTIZANI so nas osvobodili in ko boste to dojeli, potem se ne boste pod krinko psevdonimov tako nizkotno izražali. Bojim pa se, da se drugače ne znate. Se mi smilite, ker so vam starši vcepili toliko sovraštva in nekulturnega izražanja v vaše glave.

 39. benedikt pravi

  Vseslovenski odbor UPANJE OBVESCA.
  Posteni drzavljani UDBONacisticnega RAJ-a, imenovanega tudi R Slovenija (neudobci), komedijo imenovano tudi VOLITVE bojkotiramo. Vsi ki boste oddali svoj glas, vedite, da ste po sklepih Nuerenberskega procesa SOODGOVORNI za ohranjanje najbol ZLOCINSKEGA rezima v zgodovini clovestva.

  ODDAJTE glas in prevzemite ODGOVORNOST.
  Volitve brez nas, niso legitimne, z amerisko pomocjo bomo postavili TEHNICNO vlado za cas priprave na DEMOKRACIJO.

  http://www.xinxii.com/en/slowenien-von-bolschewismus-bis-udbanazismus-p-312058.html

 40. andy37 pravi

  Desnica bi naj bila blizu Bogu?
  A se kdaj vprašate, zakaj vam je v 20 letih dal le štiri leta oblasti, pa malo Demosa…?? Mogoče pa vas ne mara?

 41. […] Ob tem je zanimivo, da Dnevnik spet s takšno ihto preračunava zneske, obrestne mere in ročnost bančnih posojil zakonskega para Janša-Bačovnik. Verjetno jih moti dejstvo, je Janša definitivno eden najbolj transparentnih slovenskih politikov, tudi kar se tiče lastnega premoženja. Spomnimo: predsednik SDS in slovenski premier Janez Janša je lani pred izrednimi državnozborskimi volitvami o svojem premoženjskem stanju na omrežju Facebook objavil tudi vse pogodbe, ki dokazujejo prodajo in nakup vseh njegovih nepremičnin. Pred tem je Janša še brez vsakršnega problema razkril poročilo o svojih dohodkih in premoženju. […]

 42. Thank you for anny other excellent post. The place else
  may anybody geet that type of info in such a perfect approach of writing?
  I’ve a presentation next week, and I am on the look
  for such information.

  Here is my web page great computer deals at crazywarehouse.co.uk

 43. Mr Victor Commey. pravi

  Do you need an urgent loan with 3% interest? Contact us via: gatewaysloanfirm1960@gmail.com

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen