Anketa Valicona: SDS nad 30%, Janković padel pod 20%, vsi drugi nižje!

4

Po volilni napovedi, ki jo je za časopis Žurnal24 opravila družba Valicon, na vrhu še vedno ostaja Janševa SDS z 31 odstotki glasov. Sledi ji Lista Zorana Jankovića z 19 odstotki, na tretjem mestu pa je s 13 odstotki Pahorjeva SD. Podpora je zrasla NSi, zmanjšala pa se je stranki DeSUS in Listi Gregorja Viranta.

Na četrtem mestu sta po raziskavi DeSUS in SLS z osmimi odstotki glasov, Listi Gregorja Viranta je podpora padla na sedem odstotkov glasov, NSi pa narasla na šest odstotkov. A Andraž Zorko iz Valicona meni, da kljub padcu Virantove stranke njihov vstop v parlament ni vprašljiv. Kot je še dejal, “podpora Listi Zorana Jankovića ne more biti bistveno višja od trenutne, Janševa SDS pa malenkost pridobiva na račun razočaranih anketirancev, ki menijo, da Slovenija potrebuje trdo roko”.

Kot je izpostavil Zorko, se Pahorjeva SD s 13 odstotki približuje podpori iz leta 2004. To pomeni, da bi zanjo volila tradicionalna baza volivcev, je še dejal. Skupaj z Jankovićevo Pozitivno Slovenijo bi imeli malenkost višji odstotek podpore kot SDS sama, je še komentiral rezultate ankete.

Anketa še kaže, da kdorkoli bo sestavljal koalicijo, se bo težko izognil DeSUS-u Karla Erjavca. Na vprašanje, ali bomo še pred koncem mandata imeli predčasne volitve, je sicer 34 odstotkov vprašanih odgovorilo pritrdilno.

Kot rezultate komentira Zorko, na predčasne volitve upajo predvsem tisti, ki bi volili leve stranke in predvidevajo zmago desnih. Volivci desnih pa upajo, da bodo ti ob zmagi vladali vsaj štiri leta. Po rezultatih ankete naj bi se volitev sicer zagotovo udeležilo 63 odstotkov vprašanih.

Žurnalova anketa, ki je kombinacija telefonske in spletne ankete, je potekala med 24. in 30. novembrom na vzorcu 1221 anketirancev. (sta)

SDS Janeza Janše vztraja nad 30% volilnega telesa. S ‘pametnimi rešitvami’ te stranke se strinja daleč največ slovenskih volivcev.

Foto: arhiv Politikis.si 

Št. komentarjev: 4
 1. MEFISTO pravi

  Zapomnite si, JANŠA in SDS!

 2. robin hud pravi

  KUČAN PRIPOMOGEL NA VIŠJI REJTING SDS IN JJ. S takšnimi izjavami,da edina SDS ni socialna stranka,pomeni da vse stranke,ki so vladale v prejšni vladi so demokratske.Vidi se po rezultatih,kam smo padli z njihovim vladanjem-še enkrat pa smo v še večjem sranju.Kučanove izjave so izobčenje drugače mislečim in agitira za prejšno vlado Boruta Pahorja,ki je pa nardila polom Slovenije na vseh področjih.Sporazum s Hrvaško se bomo tolkli po glavi ,da bomo izgubili dostop do odprtega morja in najmanj polovice Piranskega zaliva.Propad bank,razsulo gospodarstva,sociale za tiste,ki so delovali proti Sloveniji in še delujejo proti njej.Mednarodni odnosi so katastrofa -agitiranje v OZN,NEPREMIŠLJENE izjave Žbogarja,obiski TURKA po svetu;Venezuela,Egipt,Ukrajina,Bosna,Belorusija,Palestina.Obiskal je Italijo ni pa Vatikana-največja napaka tega slinavca.Takšnih napak ni delal niti Josip Broz.Zapravljanje denarja preds.TURKA.Privoščil si je najboljše hotele postrežbo in letalske prevoze in nakup garderobe spremljevalk.To je delo leve vlade ,pa še zopet silijo v vlado ,potrebno bi jih bilo zapreti za takšne malvezacije.Če bi Janša delal takšne stvari bi ga že zdavnaj politično linčali in likvidirali.Takšne podpira KUĆAN.

 3. MEFISTO pravi

  Sram naj bo Kučana. Stanovnika, Tuerka, Pahorja, Kresalovo, Golobiča, Potrča in kar je še teh levičarskih odličnikov!

  Jankovoć se razglaša za edinega prvaega slovenskega levičarja.

  Kaj si šele lahko mislimo o zgoraj imenovanih slovenskih odličnikih?

 4. MEFISTO pravi

  Kučan je največji in najbolj zaslužen zaveznik dsnice in slovenskega naroda.

  Kar sam je unčil levico na Slovenskem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen