Virant ni več “gregor”, ampak še samo “gredol”. Z vrha anket ga je odnesla nemoralna lakomnost!

15

Čez vikend smo poročali, da bi Gregor Virant naenkrat rad državi vrnil 1.285 evrov, kar naj bi bil znesek, ki predstavlja razliko med plačanimi davki in prejetim nadomestilom. Spomnimo: javnost enostavno ni morala razumeti, kako je lahko človek, ki je v preteklosti že kritiziral podobne primere nemoralnega cuzanja nadomestil, to počenjal sam, poleg tega pa v istem letu zraven še na veliko pogodbeno služil. Leta 2009 je Virant tako poleg 66.175 evrov nadomestila, ki ga je dobil zaradi brezposelnosti, zaslužil še 95.252 evrov s pogodbenim delom (skupaj torej 161.768 evrov).

Na Politikisu samo prav tako ocenili, da je Virantovo opletanje s tem “jurjem” cinično in hkrati hipokritično, saj ne gre za tega tisočaka (ali po novem za njegov 26-kratnik), ki bi ga Virant sedaj rad vrnil slovenskim davkoplačevalcem, ampak zato, ker Virant države očitno ne vidi samo kot “servis za državljane” (kot sam papagajsko ponavlja), ampak tudi kot priročno molznico za svoj lastni žep. Na tem mestu pa je Virant zelo močno začel izgubljati na kredibilnosti, pa tudi na javnomnenjskih anketah. Da se je za prejemanje nadomestila odločil tudi zaradi “zanemarjanja družine med ministrskim mandatom”, pa je tudi za lase privlečena argumentacija. A denar naj bi po tej logiki sedaj nadomestil izgubljen čas, ki ga minister Gregor ni mogel preživeti s svojo družino? Na tej točki je Virant razkril tudi svoj vrednostni sistem. Denar očitno postavlja pred družino.

Sedaj pa pozor: da je Virant zaradi svoje očitne nemoralne lakomnosti, ki se je v teh dnevih razkrila v javnosti, čisto izgubljen, priča tudi dejstvo, da bo danes za ob 12.00 uri sklical posebno tiskovno konferenco na temo nadomestila iz leta 2009. Pozareport.si pa danes poroča, da je Virant čez vikend iznašel novo računico, koliko naj bi vrnil slovenskim davkoplačevalcem. Virant naj bi po novem vrnil 26.000 evrov, do tega zneska pa naj bi prišel tako, da je od bruto zneska nadomestila odštel dohodnino, ki jo je plačal od avtorskega dela, s katerim je služil ob hkratnem prejemanju nadomestila za brezposelnost.

Mimogrede, Politikisovi viri, ki izhajajo tudi iz vrst Virantovih kandidatov za poslance, so znali povedati, da je Virant še teden dni nazaj med njimi celo razlagal, da obstaja realna možnost, da bo njihova državljanska lista celo relativna zmagovalka predčasnih volitev. No, te mokre sanje so se sedaj čisto posušile, nekateri politični analitiki pa ugotavljajo, da bi afera “nemoralno nadomestilo” Viranta lahko sklatila na vsega kakšnih 10% javnomnenjske podpore. 

Predsednik Državljanske liste Gregorja Viranta, torej Virant, bo danes ob 12.00 že “x-tič” pojasnjeval svojo nemoralno lakomnost. A to volivcev več ne gane. Podpora že masovno odhaja drugam.

Foto: arhiv Politikis.si 

 

Št. komentarjev: 15
 1. modusvivendi pravi

  Če bi imel res neko moralno držo kot sam pravi, bi enostavno priznal, da je naredil napako kot Golobič, pa bi bilo bolj smiselno kot izjave v stilu, ja nisem mogel pustiti družino na cedilu. Kaj kot premier, ko bo prejemal za njega “samo” okoli 3 k evro plače bo pa pustil družino na cedilu ali kako? Skratka bolj podaja izjave o tem, bolj se zapleta v še večjo godljo. Poleg tega ne zna izračunavati dohodnine, ker tu ne moreš enostavno pod črto nekaj na izi seštevati oz. odštevati. Zdaj je škoda že narejena. Po drugi strani imajo nekega Jankovića, ki ima za sabo toliko prtljage in bi, če bi novinarji ne bili pod komando cenzure, že davno dosegli, da Janković niti pomislil ne bi, da kandidira, ne pa da ga režimski pisuni celo forsirajo. On je odtujil stotine milijonov preko Elekte, Mercatorja in sedaj na MOLu, ki so lepo romali na Ciper. Pa se o tem nič ne govori, nič ga o tem ne sprašujejo. Če pa ga, ga zelo previdno, z nekim strahom.

 2. roli pravi

  Glede na vso to angažiranost z Virantom je lahko sklepati naslednjo koalicijo SDS + Jankovič…

 3. MEFISTO pravi

  PETROVC in YEBIWETTER, na vajine gastronomske in gurmanske sanje sem vama odgovoril v istir rubriki, v kateri sta jih objavila, to je na “velikem poku”.

 4. jaka pravi

  Ne, ne, Roli ste slabi analitiki. Naslednja koalicija bo velika koalicija med SDS + Virantom. Morda bodo poleg pripustili SLS, če bo kaj falilo do 2/3, ki jih Janša potrebuje za 2. slovensko republiko. Je pa JJ seveda v interesu, da bo SDS imela 50% vseh glasov, ostala dva pa enomestne številke. Jih bo potem lahko seveda lažje privijal, če bodo hoteli kaj preveč pametovati.

 5. yebiwetter pravi

  …. torej Mefisto, aus und vorbei, ist alless um sonst gewesen ?

 6. janko pravi

  Ja Virant se je s tem lepo zaklal. To bi moral razpucati se preden je sel v politiko oz. na svoje. Saj je vendarle vedel, da ga bodo s tem nadomestilom nabili na pranger. Res je izpadel lahkomiseln in naiven.

 7. yebiwetter pravi

  …..zakaj se barabije vplivnih posamznikov skriva pod klobukom in pridejo na plano šele takrat, ko neki opciji pač to ustreza, čigavi hlapci so novinarji , za 571 se ve, čeprav me čudi, saj po moji oceni bi v naši deželici lepo izhajali z pol manjšo četico, pogoj naj bi bil, da se zgledujejo po zahodnih kolegih ne pa po režimskih hlapcih diktatorskih držav …
  Gregec politično si mrtev, žalostno je, da se je ob tebi kompromitiralo kar nekaj poštenih posameznikov, SRAM TE NAJ BO , ČE IMAŠ JAJCA SE OPRAVIČI !

 8. anakonda pravi

  @ yebiwetter, UMSONST se piše skupaj. Pravilno se glasi: Aus und vorbei, alles ist umsonst gewesen. – To ni bila kritika, samo korektura.
  Aus und vorbei je za Gregorčka. Je bilo breme vladanja le malo pretežko za tega fantka.
  Saj tudi trojček KGB ni zmogel breme vladanja. So se pokakali v hlače, Katra se je pa še polulala.
  Edini, ki nas lahko reši je Janez Janša, ostali pa so le klavrni statisti.

 9. […] smo že poročali, da je Gregor Virant čisto zmeden in da sploh več ne ve, koliko naj vrne nazaj v državno malho od moralno sporno prejetega nadomestila. Bo vrnil “jurja” ali 26.000 evrov ali […]

 10. Ser pravi

  Komunisti so vedno živeli od sociale. Tata i ja bih to radio.

 11. yebiwetter pravi

  @ ANAKONDA hvala na opozorilu, vzel na znanje , eno je švecen (švebiš) drugo je šrajben …., tudi v pravopisu maternega jezika nisem popolen ….

 12. anakonda pravi

  @ yebiwetter, nihče ni popoln. A če si tako dolgo živel v Bayernland kot jaz, potem se že nekaj naučiš (tudi schwäbisch). Pa še moja ljubica je od tam.
  A to Gregorju vseeno nič ne pomaga. Še dobro, da se je to zgodilo pred volitvami. Če bi bil Gregor pošten, bi Janezu kar nekaj glasov ukradel, tako se pa lahko poda k stricu Opankoviču. Ga bosta skupaj pila ob porazu 4. decembra.

 13. murenček pravi

  Sedaj norijo tudi v uradu bivšega! Bo kar držalo: ko če koga, ako ne svoji svoga! Murgeljčan, pa vsa četica modrecev se je izgleda ustrašila svojega poka (sranja) pa je 3/4 Ljubljane čisto zmešane! Virant in murgeljčan sedaj prihajata z idejo o obnovitvi starih for “domobranci-partizani”. Le kje živita? Morda pa skupaj pijejo kavico s Spomenko in predvidenim novim minstrom za obrambo, tov. Janezom? Bolj jo boste pili, bolj boste posrani! Požene 100%!

 14. Petrovc pravi

  Anakonda: čestitam za izbiro! Deutschland ist mein Muttiland!!!!

 15. bumbar pravi

  Nekaj za anakondo!

  “Böckli, tu nuer woidle springe, s’ Futter werd i dir scho bringe.”
  Setzt si zu seim Weible na und brennts Tubakspfeifle a.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen