Ukrajinske oblasti potrdile zdravstvene težave Timošenkove

1

Ukrajinske oblasti so danes potrdile slabo zdravstveno stanje zaprte nekdanje premierke Julije Timošenko. Kakšne so njene težave, odposlanka ukrajinskega parlamenta za človekove pravice po obisku pri opozicijski političarki ni pojasnila, hčerka Timošenkove pa trdi, da trpi za zdrsom medvretenčne ploščice.

Odposlanka parlamenta Nina Karpačjova je po obisku pri nekdanji premierki v zaporniški celici danes dejala, da 50-letna Timošenkova med pogovorom ni mogla niti vstati z ležišča. Nujen naj bi bil zdravniški pregled izven zapora, je dejala za medije, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah svoje hčerke Timošenkova trpi za zdrsom medvretenčne ploščice. Njeni odvetniki na slabo zdravstveno stanje svoje klientke opozarjajo že več dni, konec minulega tedna pa je njena stranka pozvala k neodvisnemu zdravniškemu pregledu.

Nekdanja ukrajinska premierka je bila sredi oktobra obsojena na sedem let zapora zaradi zlorabe oblasti ob podpisu pogodbe o dobavi plina z Rusijo. Timošenkova, ki vse obtožbe zanika in trdi, da jo poskušajo na ta način izločiti iz ukrajinske politike, se je na obsodbo pritožila. Medtem proti njej zaradi domnevne poneverbe poteka že drugi proces.(sta)

Ukrajinske oblasti so danes potrdile slabo zdravstveno stanje zaprte nekdanje premierke Julije Timošenko.

Število komentarjev: 1
  1. […] ob podpisu pogodbe o dobavi plina z Rusijo. Timošenkova, ki vse obtožbe zanika in trdi, da jo poskušajo na ta način izločiti iz ukrajinske politike, se je na obsodbo pritožila. Tudi predsednik SDS Janez Janša je v zvezi s procesom Patria povedal, da je sodnica, ki sodi v […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen