Slovenski nogometaši prihodnje leto najprej s Škotsko

0

Slovenska članska nogometna reprezentanca bo leto 2012 začela s prijateljsko tekmo v februarskem terminu, ko se bodo varovanci novega selektorja Slaviše Stojanovića pomerili z izbrano vrsto Škotske. V teh dneh sta namreč vodstvi reprezentanc dosegli dogovor in tudi uradno potrdili vest, da bo tekma 29. februarja v Sloveniji.

Stojanović je z izbiro tekmeca zadovoljen, saj bo po tekmi z ZDA lahko tudi februarja zbiral koristne informacije za pričetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014. “Gre za reprezentanco, ki jo močno spoštujem, tekma pa bo zelo dobrodošla, saj je Škotska zelo kakovostna ekipa, ki goji specifično igro,” je povedal slovenski selektor.

“Tekmo bom izkoristil predvsem zato, da dobim informacije o ekipi, ki goji podoben slog kot nekateri naši nasprotniki v prihajajočih kvalifikacijah za naslednji mundial,” je še povedal Stojanović, ki bo tako že februarja lahko nadaljeval z uigravanjem ekipe za prihajajoče pomembne boje.

Tudi škotski selektor Craig Levein z veseljem pričakuje novo možnost za dokazovanje. “Za nami je pozitiven teden in seveda rezultat z zmago na Cipru, tekma s Slovenijo pa bo še en bistven korak v naših pripravah na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Tekma prihaja ob pravem času, Slovenija pa bo za nas zahteven preizkus,” je povedal Levein, ki je Škotsko prevzel konec leta 2009, potem ko je pred tem služboval v škotskem Dundee Unitedu.

Prizorišče tekme med Slovenijo in Škotsko bo določeno naknadno, so še sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.(sta)

Slovenska članska nogometna reprezentanca bo leto 2012 začela s prijateljsko tekmo v februarskem terminu. (foto: Vasja Šabeder)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen