Slovenski nogometaši danes z ZDA

0

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18.15 v Stožicah igrala prvo tekmo pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanovića. Igralci se na dvoboj z ZDA pripravljajo že skoraj en teden, za uvod v novo obdobje reprezentančnega nogometa pa si želijo zmago.

ZDA so na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife sedem mest za slovensko vrsto, ki je 27., kar pa še zdaleč ne pomeni, da je zmaga samoumevna. Stojanović kot glavno odliko ameriške izbrane vrste vidi dobro fizično pripravljenost in tekaško sposobnost, nevarni pa so tudi v prekinitvah.

Slovenija in ZDA sta se doslej pomerili enkrat, in sicer na lanskem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Takrat se je tekma končala z 2:2. Za Slovenijo sta zadela Valter Birsa in Zlatan Ljubijankić, za ZDA pa Michael Bradley in Landon Donovan, ki pa ga ne bo v Stožicah.

Prav tako pa bodo danes na sporedu tudi povratne tekme dodatnih kvalifikacij za Euro 2012. Portugalska ter Bosna in Hercegovina sta se na prvi tekmi razšli z 0:0, Hrvati bodo doma branili prednost s 3:0 proti Turčiji, Čehi bodo v Črni gori tekmo začeli s prednostjo 2:0, Irci pa bodo doma gostili Estonce. V gosteh so zmagali s 4:0.(sta)

(foto: Vasja Šabeder)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen