SDS: Vladajoča koalicija si ne želi znižati plač in deliti usode ljudstva!

10

Na progresivnem politično-informativnem spletnem portalu Politikis.si objavljamo odziv SDS na zavrnitev zahteve za sklic izredne seje DZ, na kateri bi obravnavali predlog zakona, s katerim bi začasno znižali plače funkcionarjev za 10 %.

“Javno-finančno stanje v Sloveniji je resno. Vlada je že sredi leta obljubljala t.i. interventni zakon, vendar ga ni predlagala vse do časa, ko so bile predčasne volitve že pred vrati in ko je vladajoča politika izgubila tudi nujno kredibilnost, zato da bi zakon uskladila s socialnimi partnerji. Zato so poslanke in poslanci poslanske skupine SDS zahtevali sklic izredne seje državnega zbora, na kateri bi obravnavali predlog Zakona o začasnem znižanju plač funkcionarjev.

S tem zakonom bi se začasno, od 1. januarja 2012 do uveljavitve rebalansa proračuna za leto 2012, znižale plače funkcionarjev za 10 %. Namen predlaganega zakona je bil, da se da zgled za varčevanje v javnem sektorju, da je politika sposobna varčevati tam, kjer noben sindikat temu ne bo nasprotoval. V slabih časih je še posebej pomembno, da breme krize nosimo vsi, da povečamo motivacijo prebivalstva za iskanje rešitev ter da tako zagotovimo pravičnost, možnosti za nova delovna mesta in razvoj.

Predsednik Državnega zbora RS je zahtevo poslanske skupine SDS zavrnil, kar dokazuje, da si vladajoča koalicija ne želi znižati plač in deliti usode slovenskega ljudstva, temveč so jo znova le besede. 4. decembra 2011 imajo državljanke in državljani možnost odločiti, ali bodo prihodnost Slovenije zaupali strankam vladajoče koalicije, ki zaradi političnega prestiža ne želijo podpreti predloga SDS, ki bi odprl prostor za nadaljnja usklajevanja s sindikati, ali pa jo bodo zaupali tistim, ki držijo dano besedo, imajo pametne rešitve in ekipo, ki je te rešitve sposobna nemudoma uveljaviti.”

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 10
 1. mica pravi

  Haloo!
  G.svetnik (poudarek na i) Janez J. v parlamentu nikoli NI hotel potrditi kakršnih -koli predlogov za znižanje plač, bonusov in drugih stvari, zdaj pa kaže na druge in opozarja kaki so … no-ja saj bomo spet videli kakšen poštenjak je in kakšni “poštenjaki ” s njegovi oprode .

 2. lubo pravi

  Mica ti si menenonavadno govno brez spomina. SDS je prava stranka, Janša pa edini ki ve kaj je dobro za Slovenijo…

 3. Miki 2 pravi

  Lubo ti pa res pravi butelj. Janša je prodal najboljša podjerja pa je denar kar izginil.

 4. lua pravi

  MICIKA , Janez J. bi že potrdil znižanje, če ne bi tvoj Karlek takoj skočil v luft in resno zagrozil, da bo spokal iz vlade….!

 5. Pravicnik pravi

  Kaj nakladaš Miki. Janša je prodal, denar je šel v proračun, Pahorjeva vlada je pa zapravila.

 6. as pravi

  To je manipulacija z volilci JJ že ve na katera vrata pozvonit in kdaj.Do sedaj je bil tiho kot rit .Sedaj ko se rine vvlado pa ponuja neke kvazi rešitve.Neznižat plačo funkcijonarjem to je napaka VEČ DELA IN OBVEZNOSTI JIM DAT ker samo to nas reši.

 7. as pravi

  Pravičnik ti si šaljivec saj ne misliš resno kajne.Oba sta enako kriva da se je slo. znašla na robu.V času JJ ko bi bilo treba sprejemat reforme [varčuje se ko je žakelj poln] je tiščal nos v rit in bil tiho.Na naslednjih volitvah je pogrnil in nato iz maščevanja blokiral reforme kot po tekočem traku sedaj pa pričakuje kooperativnost sidikatov in jim v zameno za mir ponuja 10 % znižanje javnemu sektorju.Mislim da se je tokrat spet močno uštel.Spomladi sigurno zasedejo Ljubljano demonstranti.

 8. MEFISTO pravi

  AS je v šankarski družbi izjavil, da se plače ne bodo zniževale, če zmaga Janković z ostalo turbokapitalistično levico, ker bomo ostali brez plač.

  Česar ni, ne moreš ne zniževati in ne zviševati, je AS filozofsko zaključil svoj gostilniški monolog.

 9. Pravicnik pravi

  as. Ti lažeš. Ko je bil na vladi Janša, je hotel izvesti reforme, pa je levica mobilizirala vse – medije, sindikate, civilno družbo in jih zrušila, hkrati pa še lagala, kako nam gre slabo.

  Pahorjeva vlada pa je naredila tako slabe reforme, da še svojih niso uspeli prepričali – sindikatov, medijev itd..

 10. as pravi

  Se veselim SDSovskih refor če še nisi v penziji da bi delal tja do 70 ali pa tvoji otroci pa ti bo potem SDS .

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen