Prvovrstni predvolilni škandal: LDS vlagala volilne liste pod lažnim imenom?!

33

Generalni sekretar LDS Uroš Petohleb naj bi se ob vložitvi kandidatne liste v 3. volilni enoti predstavil in podpisal kot Boštjan Ploštajner, uradni predstavnik liste v tej enoti, poročajo danes Slovenske novice. Za Petohlebovo dejanje naj bi vedela tudi predsednica stranke Katatrina Kresal in pravosodni minister Aleš Zalar, ki sta ga celo spremljala ob vložitvi liste na ljubljanski upravni enoti.

Ploštajnerja, sicer sekretarja poslanske skupine LDS, ni bilo v delegaciji, na vlaganju 9. novembra pa bi moral biti uradno navzoč kot predstavnik liste v 3. volilni enoti, zato se je Petohleb predstavil kot Ploštajner in ponaredil njegov podpis, piše omenjeni časnik.

Uradniki niso posebej preverjali njegove identitete, se je pa zapletlo kasneje, ko je bilo z listo nekaj narobe (netočni naj bi bili podatki pri posameznih kandidatih) in je uradnica, ki jo je sprejela, poklicala na priloženo telefonsko številko. Tokrat je na upravno enoto prišel pravi Boštjan Ploštajner, a dotična uradnica je le debelo pogledala, saj ga je prvič videla.

Tako pravnica Kresalova in celo pravosodni minister Zalar bi morala vedeti, da gre za hudo kršitev zakonov, sta pa s svojo navzočnostjo celo ponujala navidezno legitimnost Petohlebovemu lažnemu predstavljanju, zaključujejo Slovenske novice.

Zaradi razkritja takšnega “domačijskega” ravnanja predstavnikov LDS pri vlaganju volilnih list se je na svojem blogu že odzval poslanec SDS Vinko Gorenak, ki poziva šefa policije Janka Gorška in vrhovnega državnega tožilca Gorazda Fišerja naj čimprej ukrepata.

Predsednica LDS Katarina Kresal je glede poročanja medijev, da je prišlo do nepravilnosti pri vlaganju strankinih kandidatur v 3. volilni enoti, pojasnila, da je prišlo do verbalnega nesporazuma. Generalni sekretar stranke Uroš Petohleb je vlagal listo in pri tem pojasnjeval, da je zastopnik liste Boštjan Ploštajner, je danes v Portorožu povedala Kresalova. Listo lahko vloži prav vsakdo, zato ni nobenega razloga, da bi se Petohleb predstavljal za koga drugega, je še pojasnila predsednica LDS in dodala, da se je motiti človeško.

“Lažni obrazi” na Adamič – Lundrovem nabrežju: Katarina Kresal naj bi za lažno predstavljanje Petohleba celo vedela in ob tem molčala.

Foto: Matic Štojs

 

 

 

 

 

klik na sliko za povečavo 

Potrdilo s Ploštajnerjevim imenom. Ga je podpisal Petohleb ali Ploštajner? Na TV SLO so medtem pokazali tudi Ploštajnerjev podpis na nekem drugem dokumentu, ki pa je povsem drug kot ta na pričujočem potrdilu.

 

 

Št. komentarjev: 33
 1. matej pravi

  Ženska je bolana!

 2. jaka pravi

  Še enkrat več so pokazali svoje prave obraze: lažnive in grde! Sram naj jih bo! Še malo pa bodo volivci kaznovali takšne škodljivce in jih za vedno zabrisali iz parlamenta.

 3. Trsten pravi

  Kaj resničnega lahko pove KK, da ji bomo verjeli na nedolžen nasmeh.
  Škilasti Zalar je tako ali tako s svojim mimogledom oplel pri volilcih, saj ni zmožen pogledati kameri v oči, oziroma nam volilcem.
  Saj tem prevarantom še njihovi ritolizniki ne verjamojo več.

 4. Marko pravi

  A bi kdo preveril podatke, preden jih objavite?
  Predlagatelj kandidatne liste LDS je Boštjan Ploštajner, vlagatelj pa Uroš Petohleb, ki se je tudi sam podpisal in šel na upravno enoto.

  Še pojasnilo PR službe:
  Kandidatno listo lahko v skladu z zakonom vloži vsakdo. Za LDS jo je v Ljubljani vložil generalni sekretar Uroš Petohleb. Predlagatelj je namreč Boštjan Ploštajner. Nesporazumi se v življenju pač dogajajo, Uroš pa tudi ni imel prav nobenega razloga, da bi se predstavljal za nekoga drugega, saj je bil listo po zakonu upravičen vložiti sam in se je na zapisnik tudi podpisal kot Uroš Petohleb.

 5. Banda rdeča pravi

  LDS-ovci so že trdi. Očitno niti več med sabo ne ločijo kdo je kdo. Ja, potrebno bo si začeti iskati službe.

 6. modusvivendi pravi

  Take zadeve počnejo ljudje, ki na veliko lapajo o pravni državi in spoštovanju zakonov. Če bi bili kakšna država z redom bi kandidatno listo zavrnili zaradi prevare oz. lažnega predstavljanja zavrnili. Sicer pa me zanima ali je uradnik zahteval kakšen identifikacijski dokument.

 7. Reh pravi

  Komunisti vedno trdijo da so nad zakonom in da potrebujejo tudi dodaten luksuz, da potešijo svoje gnusne apetite.

 8. anakonda pravi

  Kresalova Katra se je že večkrat zmotila. Pravzaprav se samo moti, ker je neumna in primitivna kot leseno tnalo.

 9. mudo moreno pravi

  Tudi to ji ne bo pomagalo, da bi še kdaj videla parlament od znotraj.

 10. Reh pravi

  Mogoče jo pa ugrabi nov primc in jo popelje v nove višače. Gulič s cokulami na motorju!

 11. Alenka pravi

  Lds-ovska kamarila to počenja že od nekdaj. Saj ni čudno, da so iz 35% v drnovškovih časih padli na vsega na 2% pod vodstvom NLP. Samo ti ne več kratica za nedoložno, lepo, pametno, ampak za neprijazno, lažnivo, prenapihnjeno.

 12. CSI-Morost pravi

  Nihče ne odšteva. V veliko čast mi je, da naznanim, da začnejo obrazi, pardon podgane, bežati v tujino 5.12.2011. Še par dni…..

 13. angi pravi

  Ta ženska je pokvarjen in LAŽNIVKA STOLETJA!
  POKVARJENKA, ki je naredila, da mi plačujemo njenim prijateljem poslovne stavbe, fuj in fej !
  Nikar glasovat za LDS !

 14. falcon pravi

  Pri LSD, uppps LDS ne moreš pričakovati kaj drugega.
  Ampak – vedno, ko jih ujamejo na laži, je to VEDNO nevažen VERBALNI nesporazum.
  Ne samo ženska, cela stranka je bolana.

 15. MEFISTO pravi

  Na gornji sliki ima pa Katka nekoliko večje joške kot po navadi.

  Da si jih ni sposodila?

 16. mudo moreno pravi

  Mefisto, menda je bila v soboto na ponte rossi. Za bencin do Milana je zmankal dnarja.

 17. anti-totalitarec pravi

  na udbo-dnevniku to ni pomembna novica, smešno, mar ne?…hahahahaha..danes je celo bivša poslanka SNS , ki kandidira za balkanskega mafijaća postala manj radikalna…hahahahahah citat iz udbo-dnevnika””Žgajner-Tavševa je sicer sodila med manj radikalne poslance SNS”……še sedaj ne vem, če so bolj opranoglavi bedaki iz bande 571 rdečih prostitutov ali bralci udbo-dnevnika..hahahahahaha

 18. anti-totalitarec pravi

  danes je kučanov krog (v tem primeru udbaš branimir dokončno zajebal hanžka…….hahahahahah…ukaz je, vse rdeče svinje za balkanskega mafijaća…….hahahahah

 19. murenček pravi

  Seveda ni vedela! Za sebe pravi: dovolj imam te perverzne inkvizicije!
  Odlično, hvala vam psi-heroji Atlas, Yoj in Atos. Zaslužite si spomenik in to v prestolnici Ljubljani! Njo bomo pa o njenih dogodkih lahko ocenjevali po 4.12.2011! To bo še luštno!

 20. Petrovc pravi

  NITI VOLILNE LISTE NE ZNAJO PRAVILNO VLOŽITI, PA BI RADI VODILI DRŽAVO!!!
  Ob šlamastiki LDS in Hanžka!

  Lubi Slovenci, Žerjav bo namesto volilnega golaža delil KROMPIR!

  RES NE VEM, SMO SLOVENCI NORCI, tako z nami delajo!

 21. Alenka pravi

  Katra, Katra, zadnje čase še lažeš bolj slabo. Zadnji čas da LDS gre iz parlamenta. Takšnih “zastopnikov ljudstva” pa Slovenci res ne potrebujemo!

 22. Petrovc pravi

  Kučanova kamarila včeraj: Drnovšek, Rop, KGB:
  Rezultat hunovih, Kučanovih, špetirmoherskih razdorov: realno 20 miljard Euro minusa! 150.000 brezposelnih! Uničeno gospodarstvo, bančništvo, trgovina, izseljeno 50.000 mladih SLO intelektualcev. uničene naše sanje!
  NAJVEČJA NAPAKA NAŠA JE BILA 1990, DA TEGA IZPRIJENEGA ROPARJA KUČAN MILANA, NISMO PRVI DAN OSAMOSVOJITVE ZAPRLI V KAKO ZANIKRNO SAMICO IN VRATA ZAŠVASALI ZA VEČNO!

  In kaj nam ta mala baraba hunska, Kurčanova, ponuja sedaj, na teh volitvah: Srba z džamijo, Jankovića, pa Viranta z slabostmi, ki jih imajo le ženske, denar,, denar, denar,…., pa Hanžka, Metelkovca, ki papir ne zna izpolniti, z šopkom ostarelih potrebulj, pa manekena, slaboumnega Pahorja, pa Gregorja Golobiča bi oživil! In za rezervo Desus in Žerjava!
  ZA TO BARABO; BO TOLIKO ČASA ISKAL; DA BO NAŠEL; KONČNO REŠITE; zase!

  VOLIMO PROTI KUČANU, VOLIMO NSI IN SDS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. MEFISTO pravi

  Kaj pravita k ponarejanju podpisa blažena ČAROBNA PALICA IN AS?

 24. Petrovc pravi

  PRIJATELJI: samo NSI in SDS nista zapufana! Vse ostale stranke so zapufane od leta 2004!
  IN TAKI NAJ BI NAS VODILI, SAMI ZAPUFANI IN ŽIVIJO NA RAČUN DRUGIH!
  In pri tem Žerjav laže, da so oni, SLS, prvi imeli kompleten program!!!
  LAŽE!
  VOLIMO NSI in SDS

 25. Petrovc pravi

  OKROGLA MIZA NA RTVSLO1:
  1. Splošna ocena, totalna mizerija leve politične strani!
  2. Ocene:
  2.1 Poštenost,
  2.2 Spomin(kaj delajo in kaj nam govorijo),
  2.3 Strokovnost
  2.4 Odnos realnosti in floskul, komedijanstvo,
  2.5 Kredibilnost/negostobesednost/samopašnost
  3.0 Predsedniki:
  3.1 Janez Janša: pet krat plus;
  3.2 Novak Ljudmila: petkrat plus;
  3.3 Žerjav: dvakrat minus, trikrat plus;
  3.3 Karl Erjavc: trikrat minus, dvakrat plus;
  3.4 Zmago Jelinčič: štirikrat minus/en krat plus;
  3.5 Katarina Krasal in Gregor Golobič in Pahor Borut: pet krat minus!

  BOG NAM POMAGAJ, DA TROJKA “KGB” izgine iz političnega prizorišča Slovenije, pametne, poštene, častne, delovne in perspektivne!!!!
  Kajti: Pahor je omejen, spada v kako osnovno šolo, kamor bi moral hoditi v otroštvu, osnovno šolo za PRILAGOJENE!!!
  Kajti Katarina in Golobič sta notorična LAŽNJIVCA IN BLEFERJA IN IZPRIJENCA!

  Prvič sem poslušal kompletno Ljudmilo Novak, NSI! IN MOJE MNENJE JE; DA TA STRANKA SODI V POŠTEN IN DELOVEN PARLAMENT!!!!
  Volimo NSI!

 26. angi pravi

  Ja PETROVC prav imaš največja katastrofa v samostojni Sloveniji je bila, da se ni takoj zaprlo Kučana ali ga poslalo nazaj v Beograd kamor je spadal, ki je imel eno svojo “kurbo” to je povedala sama Štefka, ker je našla pismo, ko mu ga je tista Beograjska madraca pisala, le kaka baba je mogla to biti, ki je to “podgano” spravila na sebe, joj ta Kučan je dela in še dela Sloveniji samo škodo in katastrofo, ni nobene naravne katastrofe tako grozne, kot je ta murgelska podgana.
  Edino upanje je še SDS in NSI, ki sta danes bila prepričljiva un poštena pri soočenju kam bi pa tega Žerjava človek dal pa res nevem, ker je neki nož, ki reže na vse strani.
  Kresalka in Golobić sta bila en obup, teh dveh nemorem žive, Pahor napadalen in samsebivšečen loj, Korl je tudi taka zvijača, Jelinčič je tudi en jebiveter, res edino pravo upanje na boljši jutri je SDS in NSI.
  Neprenesem nepoštenja, ker to pa je KGB in vse kar k njim spada z podporo Kučana in Turčina pa seveda ja ne tega Đankovića to je pa končni umor za slovenijo!
  Pa lepo in mirno lahko noč vsem našim SDS in NSI volilcem!

 27. bumbar pravi

  Mafistou, ko nebi nje, ja bih njega! (upam da nea nucaš dolmečera)

 28. APM pravi

  Pri vložitvi volilne liste ni šlo za veliko dejanje, tudi ne za prevaro, je pa dober primer, kako nespretno vodstvo ima LDS.
  Če so se žeodpravili na predajo volilnega seznama na upravno enoto in naročili novinarje,da posnamejo njihovo pot do urada v reklamne namene, bi morali najprej poskrbeti in se pripraviti na brezhibno izvedbo upravnega postopka. Dva ministra in generalni tajnik ene najpomembnejše stranke v Sloveniji niso kos najosnovnejšemu upravnemu opravilu, predaji vloge. To pa je škandal. Neznanje namreč.
  Potem sledi zavajanje, po domače. Če postopek zahteva predlagatelja listine, potem je pač njegova prisotnost potrebna.
  Če izrecno ni nujna, potem se ni potrebno sklicevati nanj in potvarjati osebo in podpis. Če so si že privoščili takšen kisk, bi morali pri tem ostati in se opravičiti.
  Ne, oni še kar nadaljujejo in se zapletajo. Pošljejo dejanskega pooblaščenca, ki razkrije vso nevščenost,saj uradnica ugotovi, da ne gre za privid, temveč za popolnoma drugo osebo. Pa zagate še ni konec. Ta čez nekaj časa prinese pooblastilo in s tem še bolj razgali vso mizerijo.
  Pooblastilo je bilo napisano naknadno. Prav gotovo.Torej so uprizorili še eno prevaro. In to bivša notranja ministrica in minister za pravosodje v odhodu in VD notranjega ministra,prav tako v odhodu.
  Neumnost sicer, po mojem mnenju, ne sme biti kaznovana z izločitvijo listine, kaže pa na nesposobnost oseb, ki so nam uprizorili to birokratsko komedijo.Ti , oziroma stranka v celoti, pa mora biti kaznovana z izpadom iz Državnega zbora.

 29. MEFISTO pravi

  BUMBAR, menda ja ne misliš, da je tvoje literarne in publicistične dosežke sploh mogoče prevajati ali pa celo razumeti.

 30. danilo II. pravi

  APM
  Perfektno! Podpišem!

 31. […] Ob tem naj spomnimo, da to ni prva sporna zadeva pri letošnji volilni kampanji. Že včeraj smo poročali o stranki, ki sicer trdi, da je edina prava pot pravna pot, kako je vložila svoje volilne liste pod lažnim imenom. […]

 32. Rado pravi

  “je pa dober primer, kako nespretno vodstvo ima LDS.”

  Ko že govoriš o nespretnosti APM, naj te spomnem na nespretnost Janše in SDS-a pri fasificiranju dokumentov zoper predsednika Türka.
  Sestavili so nemogočo kombinacijo dokumentov iz česar se je potem dalo ugotoviti, da je poskus dikreditacije našega predsednika pravzaprav delo SDS-a!
  To je šele prava blamaža!!!

 33. murenček pravi

  Spomenka, Manca, Žnideršič, Zalar-joj Rado, tudi ti sodiš zraven, pa bivši, tudi Potrč se je danes ponovno oglasil, hvala vam na trudu. Žal se čas drekačev počasi, a sigurno izteka! Slovenci, še malo, čisto malo še počakajmo (čakamo že 60 let), do 4.12.2011. Potem pa plin do konca! Pa tudi kakšen obračun bo treba napravit, vsaj za tiste ki ste jih izstavljali v bianco obliki!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen