Potrjen nov svet Zbora za republiko, za predsednika predlagan Lovro Šturm

11

Potem ko je Gregor Virant marca letos ponudil odstop z mesta predsednika Zbora za republiko, je omenjeni zbor na včerajšnjem sestanku izbiral člane novega sveta, ki bodo predvidoma v prihodnjih dneh potrdili ime novega predsednika zbora. Kot kandidat za novega predsednika je bil predlagan Lovro Šturm.

Virantovega odstopa z mesta predsednika na začetku tega leta zbor sicer ni sprejel, a po njegovih navedbah od marca naprej kot predsednik ni več skliceval sestankov. Kot razlog za neaktivno izvajanje svoje funkcije in ponujeni odstop je pred mesecem dni za STA navedel določena razhajanja in različna stališča med člani zbora.

Po približno osmih mesecih, odkar je Virant zapustil svoj položaj, so se člani zbora danes zbrali na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z namenom, da bi potrdili nov statut in izvolili nov svet. Slednji je bil na seji potrjen soglasno.

Nov svet zbora šteje 29 članov, med njimi pa je kar nekaj znanih imen, kot so Barbara Brezigar, Marjeta Cotman, Niko Grafenauer, Stane Granda, Peter Jambrek, Janez Janša, Ljudmila Novak, Matej Makarovič, Dimitrij Rupel, Žiga Turk, Ivan Štuhec, Aleksander Zorn, Milan Zver ter Franc Kangler, so zapisali na spletnem portalu MMC RTV SLO.

Med drugim je bil na seji potrjen tudi predlog, da se zbor v bližnji prihodnosti preoblikuje v društvo, so še zapisali na omenjenem portalu.

Že na začetku včerajšnjega sestanka pa je nekdanji zunanji minister in član Zbora za republiko Dimitrij Rupel predlagal, da odprto mesto predsednika zbora zasede Lovro Šturm, ki je bil tudi eden izmed prvih podpisnikov pobude za ustanovitev zbora.

Kot je za STA pojasnil član Zbora za republiko Matej Makarovič, je imenovanje novega predsednika zbora v pristojnosti sveta zbora, ki naj bi predlog imenovanja Šturma za predsednika potrdil ali ovrgel v bližnji prihodnosti. Točnega datuma glasovanja o novem predsedniku nismo izvedeli. (sta)

Kot kandidat za novega predsednika Zbora za republiko je bil predlagan Lovro Šturm.

 

Št. komentarjev: 11
 1. maks pravi

  Ali še nebo šel v penzijo.

 2. Boris Valenčič pravi

  BOJKOT VOLITEV 4. decembra 2011

  Leta 1990 smo pozvali celotno Slovenijo k bojkotu volitev zaradi popolnoma nedemokratično zastavljenih postopkov pred volitvami in tudi same volitve so bile v prvem krogu povsem ponarejene. Večji del Slovencev je naš poziv k BOJKOTU volitev sprejel, tako, da je bila udeležba volilcev le 29 %. Ko smo želeli javnosti sporočiti našo zmago po že končanem popisu, je direktor tedanje RTV Slovenije Stane Grah izvedel državni udar in spremenil vse podatke na 90 % udeležbo.

  V nadaljevanju pa so večinoma po vaseh župniki grozili, da kdor se ne bo udeležil naslednjega kroga volitev, bo ostal brez penzije.

  Volitve v današnjih dneh so prav tako zastavljene povsem diskriminacijsko. Krivi so ponovno predvsem mediji, kateri so povsem sokrivi za ropanje Slovenije skozi 20 preteklih let. Mediji v današnjih dneh sicer res pišejo in razkrivajo le nekaj lopovščin vidnih politikov, prav tako jih po malem obravnava celo policija, toda epiloga ni.

  To pomeni le, da so vsi krivci za popolnoma izropano Slovenijo dogovorjeni medsebojno, kako bodo utišali nas tiste, kateri dejansko hočemo korekten epilog za vse zločine katere so zagrešili takšni kriminalni mediji, politiki in gospodarstveniki.

  Mnenja smo, da dokler se ne bo zares kaznovalo dejanskih krivcev za nastalo situacijo v Sloveniji, ne bo nikakor mogoče priti do željenih spremeb.

  Potrebno je na prvem mestu urediti sodstvo in policijo ter kaznovati vse krivce, kateri so izropali Slovenijo.

  Današnja slika teh volitev je, da Slovencem mediji vsiljujejo na izboru za volitve le že uveljavljene kriminalce, njihove dolgoletne sodelavce, sokrivce s katerimi so si dolga leta – mediji delili izropan plen.

  Mi tisti, kateri pa smo vseskozi delovali le za dejanske koristi Slovenije in se nismo hoteli okoriščati s kriminalnimi dejanji, smo povsem izločeni iz medijev, tako pa seveda tudi brez osnovnih možnosti biti viden in razpoznaven.

  Pozivam vse Slovence, da se teh povsem totalitarno kriminalnih volitev 4. decembra 2011 ne udeležijo.

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 3. Boris Valenčič pravi

  Mediji se v današnjih težkih časih želijo deklarirati in se javnosti vsiljujejo, kot da so humanitarni ter iščejo tematiko ubogih ljudi. To bi lahko počeli že veliko let prej, pa tega niso. Ker pa so prav MEDIJI glavni krivci in zločinci, kateri so si skupaj s politiki in drugimi kvazi
  gospodarstveniki le razdelili naropan plen, pa sedaj izrabljajo svojo medijsko moč, da bi bili videti DOBROHOTNI in HUMANI. Predvsem izstopajo na tem Janko Šopar in A – KANAL. Le navidezno pa rakrivajo in napihujejo gangsterizem brez sodnih epilogov, ko pa se pojavim jaz s konkretnimi izvedbami proti tem vsem močočnim kriminalcem, pa me prav ti MEDIJI, češ TAKO humanitarni povsem cenzurirajo.

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 4. božja palica pravi

  kaj še ni crknil, grdoba stara!!

 5. anti pravi

  Forumaši !
  Dajte bodite na nekem nivoju in ne pišite nanj, če ne znate drugače z argumenti objaviti svojih pogledov.

 6. SA pravi

  Pa dej VALENČIČ spet morit s tvojimi istimi zgodbicami! Tole je pomoje dons ze 4-5 isti tvoj komentar na kerga sm nabasu!

 7. Reh pravi

  Komunist viroza v podganjo luknjo poberi se!

 8. Rado pravi

  “za predsednika predlagan Lovro Šturm”

  Hudirja!
  To pomeni, da je nekdanje neodvisno intelektualno jedro desnice prevzema Vatikan!

 9. mudo moreno pravi

  Rado, zakaj pa ne bi kandidiral ti? Če povzamem potebi, bi to pomenilo, da prevzema vajeti v roke Pjongjang in ideologija džuče!

 10. as pravi

  Končno neki novi obraz na sceni.Hvala JJ HVALAJJ .BURLESKA SE NADALJUJE.

 11. MEFISTO pravi

  Mi smo se že spraševali, kje je naš brat RADO.

  Nekateri su ugibali, da je zaposlen s svojo kandidaturo na Hanžkovi diverzantski listi.

  Ne, kratko odsotnost je izkoristil za sklenitev intelektualne koalicije z znanima mislecema BOŽJO PALICO in ASOM.

  Odslej ne bo nič več tako kot je bilo, so rekli in se pognali v pedvolilni boj do zadnje kaplje naše krvi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen