Le še 43%: Podpora Obami leto dni pred volitvami padla na najnižjo raven doslej!

2

Zadnja Gallupova anketa ugotavlja, da predsednik ZDA Barack Obama leto dni pred volitvami, ko se bo potegoval za nov štiriletni mandat, uživa podporo le še 43 odstotkov Američanov.

Gallupov inštitut navaja, da tako nizke podpore leto dni pred volitvami za drugi mandat ni imel noben drugi predsednik po drugi svetovni vojni. Harry Truman je imel 54-odstotno podporo, Dwight Eisenhower 78-odstotno, Lyndon Johnson 44-odstotno, Richard Nixon 50-odstotno, Jimmy Carter 50-odstotno, Ronald Reagan 54-odstotno, George Bush starejši 52-odstotno, Bill Clinton 51-odstotno in George Bush mlajši 55-odstotno.

Razen Busha starejšega in Carterja so vsi omenjeni uspeli osvojiti drugi mandat. Gallup je tudi izračunal, da je povprečna podpora Obamovemu delu na položaju v treh letih mandata le 49-odstotna. Slabše povprečje so imeli le Carter, Truman in Gerald Ford. Obama kaj veliko ne more storiti, saj ima nasproti kongres z republikansko večino v predstavniškem domu, ki je odločena blokirati njegove programe.

Vendar pa to volivcev ne bo preveč zanimalo. Obami je podpora padla tudi zaradi nesposobnosti kongresnega odbora, da najde kompromis glede znižanja proračunske porabe. Obama se namreč v delo odbora ni vpletal oziroma se ni opredeljeval. Med drugimi mu je to zameril republikanski guverner New Jerseyja Chris Christie.

Ta je sicer za blokado v Washingtonu okrivil tudi svojo stranko, najbolj pa Obamo. Še posebej zaradi neuspeha odbora, da najde 1200 milijard dolarjev prihrankov. Christie, ki med republikanskimi kandidati podpira Mitta Romneyja, se je v pogovoru za lokalni medij vprašal, zakaj državljani sploh plačujejo za “statista” v ovalni pisarni. (sta)

 

Št. komentarjev: 2
  1. Slikar pravi

    Skrajni čas je, da ZDA dobi republikanskega predsednika, saj ta komunist je nesposoben do Amena.

  2. mudo moreno pravi

    Nihče sploh ne ve, kdo ta pozer v resnici je. Njegov rojstni list je 100% fejk, na šoli, ki naj bi jo obiskoval, se ga nihče ne spomni, človek brez zgodovine in z očitno lažno identiteto. Židovska komunistična lutka in koristno budalo.
    Pravkar pa je bilo na http://www.terribletruth.wordpress.com objavljen prispevek
    Marthe Trowbridge, ki njegovo že itak vprašljivo identiteto postavlja v še bolj nenavadno luč. Amerika je res adijo pamet, Ruski analitiki so ji že pred desetletjem napovedali razpad v 20 letih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen