Janša: Sodnica z napačnim pravnim poukom do obravnave tik pred volitvami

12

Sodnica Barbara Klajnšek je z napačnim pravnim poukom dobila izgovor, da je razpisala obravnavo tik pred volitvami, kar je ukrajinski model, je pred začetkom današnjega naroka v zadevi Patria povedal predsednik SDS Janez Janša. Na sodišče je sicer danes poleg treh obtoženih prišlo tudi okoli 30 podpornikov SDS oz. predsednika stranke Janeza Janše.

Na Okrajnem sodišču v Ljubljani se nadaljuje sojenje obtoženi peterici v zadevi Patria, vendar pa je bilo danes v sodni palači na Miklošičevi ulici v Ljubljani ob začetku naroka moč opaziti samo tri, in sicer predsednika SDS Janeza Janšo, nekdanjega direktorja HSE Jožeta Zagožna in brigadirja Toneta Krkoviča. Je pa na naroku prisotnih vseh pet odvetnikov. Poleg omenjenih sta namreč kaznivih dejanj, povezanih z domnevnim dajanjem oz. sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje, obtožena že poslovneža Walter Wolf in Ivan Črnkovič.

Janša je pred današnjo obravnavo za medije povedal, da obžaluje, da ima “politična konkurenca za te volitve isti negativni program kot leta 2008”. Po njegovih besedah se vse koncentrira na “politični proces”, namesto da bi se pripravljali na težave, ki jih bo treba reševati po volitvah 4. decembra. Na sodišču so tisti, ki naj bi neugotovljenega dne na neugotovljen način in na neugotovljenem kraju sprejeli neko obljubo, kar je “čisti absurd”, ne pa tisti, “ki so dokazano dobili denar od Patrie”, je dejal.

Povedal je še, da se na sklep o zavrnitvi dokazov po zakonu ni mogoče pritožiti na višje sodišče, zato se njegov odvetnik Franci Matoz na sklep tudi ni pritožil. Kljub temu pa je sodnica Klajnškova v pravni pouk zapisala to možnost, zato so se pritožili nekateri drugi odvetniki. “Na ta način je sodnica z napačnim pravnim poukom dobila izgovor, da je razpisala obravnavo tik pred volitvami, kar je ukrajinski model,” je še poudaril predsednik SDS.

Že v uvodnih narokih sojenja v zadevi Patria je obramba zahtevala izločitev nekaterih dokazov, ki naj bi bili pridobljeni na Finskem in v Avstriji s kršitvijo človekovih pravic. Tožilec Andrej Ferlinc, ki je zadevo Patria prevzel po umiku Zobec Hrastarjeve iz tožilskih vrst, je takšne navedbe zanikal. Prav tako je izločitev dokazov zavrnila sodnica Klajnškova, vendar so se nekateri odvetniki pritožili na višje sodišče, ki pa njene odločitve ni razveljavilo.(sta)

Sodnica Barbara Klajnšek je z napačnim pravnim poukom dobila izgovor, da je razpisala obravnavo tik pred volitvami, kar je ukrajinski model, je pred začetkom današnjega naroka v zadevi Patria povedal predsednik SDS Janez Janša. (foto: Vasja Šabeder)

Št. komentarjev: 12
 1. višnja pravi

  Zakaj pa bi se morali dokazi izločiti,če gre za lažnive obtožbe. Vaša verodostojnost ima trhle korenine.

 2. Slikar pravi

  Višnja je tako butasta, da ne more razumeti niti onov prava in poštenega sojenja. Višnja je očitno pripadnica komunistične pravne šole, kjer cilj opravičuje sredstva. Torej tudi če so dokazi zbrani s mučenjem, nezakonitim prisluškovanjem, lažnim pričanjem … samo da se “sovraga” ljudstva spozna za krivega.

 3. Janez pravi

  v zahodni demokraciji politik, ki je v kazenskem postopku takoj odstopi, pri nas pa celo kandidira na volitvah in napoveduje, da bo njegov odvetnik pravosodni minister … beloruski model? … pustite sodišču da odloči, vaši politični pritiski vam jemljejo poslednjo verodostojnost …

 4. Trsten pravi

  Ne dolgo nazaj je bil Turk na obisku v Ukrajini in to v trenutku ko so obsodili in zaprli Julijano. Dobil je navodila, kako narediti pizdarijo v SLO.
  Nekaj takega se pripravlja za JJ.

  PS: Turk si je ta svoj umlavt sam izmislil, da bo bolj pomeben.
  Ta sluzavc ni vreden da ga pljuneš.

 5. višnja pravi

  Slikar Trdiš da Finci in Avstrijci uporabljajo srednjeveške mučilne naprave.Kaj vse ste pripravljeni storiti za ljubljenega vodjo. Za nekoga, ki laže, prepisuje govore, popravlja arhivske zapisnike, financira brezplačnike, blati vse, ki mislijo drugače, Ni kaj, res pravi demokrat.

 6. višnja pravi

  Slikar Skoraj bi pozabil, da v naši državi prisluškujejo vaši ljubljeni jurišniki, pa je za medije javno povedal, njihov nekdanji vidni član. Take metode uporabljajo samo pripadniki SDS.

 7. Pravicnik pravi

  Višnja, Finci niso imeli sodne odredbe, kar je zahtevano s slovensko ustavo in evropskimi direktivami, za preiskavo. Torej so dokazi nelegalni.

 8. Pravicnik pravi

  Janez, ne seri. Če hočeš uporabljati zahodne standarde, je treba uporabljati vse zahodne standarde, ne pa le tiste, ki ti pašejo.

  Na zahodu se ne dogaja, da je človek pred sodiščem – popolnoma brez dokazov – obtožen, da je na neznanem kraju ob neznanem času, na neugotovljiv način dobil obljubo podkupnine.

 9. mudo moreno pravi

  Pravilo št. ena: Janez Janša je kriv, vedno in posod in to drži kot pribito.
  Pa dokazi? Pa kakšne dokaze rabiš, butelj, saj to je vendar splošno znano!
  MA NEMOJ!
  Pravilo št. dve:kadar levakosem to odgovarja, lahko v naši državi veljajo tudi dokazi, pridobljeni v tuji državi, na način ki še daleč ne dosega naših pravnih standardov. Če se kdo ne strinja s tem, pa naj se prička z Ljubotom Bavconom, strokovnjakom za moralni relativizem in pravne dvojne standarde.
  Lubo ima vedno prav!
  In Trula Višnja to dobro ve, saj se je šolala pri njem. Keneda Višnja?

 10. višnja pravi

  mudo moreno tvoje šolanje se je zaključilo,ko si nehal biti ministrant

 11. Baron pravi

  Višnja je tipičen primer komunajzerskega provokatorja.

  Vse večja divjost komunajzerjev pa je dober znak.

 12. […] po volitvah). Spomnimo: sodnica Barbara Klajnšek je z napačnim pravnim poukom dobila izgovor, da je razpisala obravnavo tik pred volitvami, kar je ukrajinski model, kot je pred zadnjo obravnavo povedal predsednik SDS Janez Janša. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen