Znanega odvetnika policisti ujeli vinjenega za volanom

0

Znanega odvetnika, koroškega Slovenca Rudija Vouka so policisti pri nadzoru “dvojezičnih krajevnih” napisov v četrtek zvečer ujeli vinjenega za volanom. Vouk je v odzivu za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdil današnje poročanje časnika Kronen Zeitung in dejal, da je imel v med 1,1 do 1,2 promila alkohola v krvi.

“To je bila nepremišljeno dejanje, ki ga seveda obžalujem,” je dejal Vouk. Hkrati je kritiziral pristojne organe, ki so bili “zelo gostobesedni” do časnika, sam pa še ni prejel nobenega sporočila. So pa mu vozniški izpit policisti odvzeli 200 metrov pred njegovim domov v domači Dobrli vasi (okrožje Velikovec). “Posledice moram sprejeti,” je še dejal Vouk.

Vouk, znan borec za pravice slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem, je postal znan s svojo akcijo prehitre vožnje, s katero je dosegel odločitve avstrijskega ustavnega sodišča v prid postavitvam dvojezičnih krajevnih napisov na avstrijskem Koroškem.

Deželni glavar avstrijske Koroške Gerhard Dörfler je v luči skorajšnje 91. obletnice koroškega plebiscita odredil poostren nadzor dvojezičnih krajevnih napisov v dvojezičnih občinah, da bi preprečili, da bi kdo premazal napise. Po objavi novice, da so Vouka ujeli vinjenega za volanom, so nanj že začele deževati besedni napadi s strani koroških svobodnjakov (FPK). Ti bodo sicer v torek položili vencev na kraju nesreče, v kateri je zaradi vožnje pod vplivov alkohola leta 2008 umrl takratni deželni glavar Jörg Haider, ki je vozil z 1,8 promila alkohola v krvi.(sta)

(fotografija je simbolična)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen