Toše Proeski: mineva 4 leta od njegove tragične smrti

0

Danes mineva točno štiri leta od tragične smrti velikega makedonskega glasbenika Toše Proeskega. Komaj v 27 letu starosti je leta 2007 umrl v prometni nesreči blizu hrvaške Nove Gradiške in povzročil množično žalovanje med svojimi številnimi oboževalci. Toše je bil s svojo karizmo in z odličnim šolanim vokalom na odlični poti, da postane mednarodna glasbena zvezda, potem, ko je presegel okvirje bivše Jugoslavije, v rodni Makedoniji pa je tako užival kultni status, a mu je kruta usoda to preprečila.

Njegova mednarodna uspešnica The Hardest Thing, ki je izšla posthumno po njegovi smrti (31. maja 2008 na Hrvaškem radijskem festivalu), bo na YouTubu imela kmalu milijon ogledov. Eden izmed komentarjev tega videoportala: “Takšni talenti se več ne bodo rojevali…”

25. januarja 2009, na 28. obletnico Tošetovega rojstva je v vseh državah bivše Jugoslavije izšel njegov prvi in edini angleški album The Hardest Thing. Vzporedno z albumom je na kino platna prišel tudi dokumentarni film z enakim naslovom, v katerem je prikazano Tošetovo glasbeno ustvarjanje na Jamajki. Premiera filma je bila 12. februarja 2009.

Toše Proeski: 25.01.1981 – 16.10.2007

 

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen