Jutri na HTV1 paralelni “veliki pok”: skupaj Janša, Berlusconi, Gyurcsany!?

27

Najprej spomnimo: finski novinar državne YLE Magnus Berglund je 1. septembra 2008 v oddaji Resnica o Patrii zatrdil: V Patrijinih dokumentih je med prejemniki podkupnin omenjena tudi oseba “J”. J naj bi potreboval denar za pokojnino. Slovenski obrambni minister Erjavec ni “J”, čeprav je uradno on sprejel odločitev za oklepnike Patrie. Po naših podatkih obrambni minister ni prejel nobene podkupnine.”  V nadaljevanju pa je dodal: “V dokumentih ena oseba nastopa le kot “J”. Naloga Walterja Wolfa je bila dostaviti denar J-ju. J je Janez Janša, slovenski premier. V prvi polovici leta 2008 je predsedoval Svetu EU-ja. Tudi premierjeva stranka je imela koristi od pogodbe s Patrio. Z drugimi besedami – Patria, ki je v državni lasti, je podkupila slovenskega premierja.”

V začetku septembra smo na Politikisu objavili dopis avstrijskega posrednika Patrie Wolfganga Riedla področnemu Patriinemu direktorju za Slovenijo Reiju Niittynenu, poslanega 19. januarja 2005, kjer je jasno razvidno, kje je finski novinar Magnus Berglund dobil črko ”J”, in jo prilepil na takratnega predsednika vlade Janeza Janšo, ki naj bi potreboval denar za pokojnino, pa čeprav bo ta delal še najmanj naslednjih 15 let. Berglund se je torej katastrofalno zmotil ali pa zavestno lagal.

Potem, ko se je začel dolgo pričakovani proces desetletja, se pravi proces v zadevi Patria, so nekateri levo usmerjeni slovenski mediji čisto “ponoreli”. Janšo so začeli primerjati in vleči vzporednice z  Davorinom Sadarjem, ki je ogoljufal 3.500 ljudi, Stephenom Casiraghijem, ki je bil obtožen ugrabitve in posilstva in Borisom Šuštarjem, ki je bil obsojen zaradi podkupnin. Seveda ni bilo naključje, da je ta žaljivi prispevek v oddaji Preverjeno bil objavljen v torek zvečer, samo dobri dve uri po izglasovani nezaupnici Pahorjevi vladi v državnem zboru. Šlo je seveda za klasičen PR spin.

Sedaj pa pozor: jutri se bo na hrvaški nacionalni televiziji na prvem programu HTV1 predvajala posebna oddaja Paralele, ki bo govorila o (domnevni) korupciji med bivšimi in sedanjimi predsedniki vlad različnih držav. Portretiranci bodo italijanski premier Silvio Berlusconi (primer Ruby), nekdanji madžarski premier Ferenc Gyurcsany (primer King’s City) in skorajda že pričakovano – bivši slovenski premier Janez Janša. Za HTV sta za Paralele celo spregovorila Berlusconijev odvetnik in osebno sam Gyurcsany. Jasno je, da Janša ni hotel dajati nikakršnih izjav v zvezi s to oddajo, kakor tega ni storil niti leta 2008, ko ga je Berglund hotel “zasliševati” v zvezi s svojo, danes že z dokumenti dokazano lažnivo “resnico” o Patrii.  

Smo torej priča še enemu mednarodnemu medijskemu-političnemu izvozu v slovenskem predvolilnem času? Tokrat pač neupravičenega procesnega dela afere Patria, vsaj kar se Janše tiče, ki pa je seveda v domeni ponovnih diskreditacij prvaka slovenske opozicije. Težko je namreč povezati domnevni seks z mladoletnicami in reševanje le-teh iz zapora, domnevno oškodovanje državnega proračuna in zlorabo oblasti ter Janševo (ne)kazensko stanje, ki se v obtožnem predlogu glasi “neugotovljenega dne, na neugotovljenem kraju, na neugotovljen način”.   

Volitve 2008 in mediji: “J” je Janša, ki je dobil podkupnino. Kasneje se z dokumenti razkrije, da temu ni bilo tako. Volitve 2011 in mediji:  Janšo se primerja s povsem nerealnimi že obsojenimi in procesuiranimi akterji. Že danes se ve, da so take vzporednice (paralele) le v domeni ponovnega blatenja prvaka slovenske opozicije, ki mu vse ankete javnega mnenja v državi kažejo veliki naskok pred drugimi političnimi tekmeci. 

 

Št. komentarjev: 27
 1. Banda rdeča pravi

  Hrvati so v tem volilnem letu več kot pripravni za kaj takega. Jasno je, da Kosu in Karbi več nihče ne bo plačeval poti na Finsko, če sta za levico tam povzročila pravi fiasko. Hrvaška pa je seveda precej bližje in je kar z avtom mogoče peljati kakšne dokumente na tamkajšnjo nacionalno televizijo.

 2. lubo pravi

  Prasci rdeči pokvarjeni, res niste vredni da hodite po tej lepi Slovenski zemlji. To golazen bo res treba zatret. Janša zdrži, zmagaj, potem pa skupaj pospravimo to drhal….

 3. angi pravi

  Ta rdeča-leva-udbo-mafijska drhal-svinje so pa res brez vsake etike in morale, vsega so zmožni le koliko umorov že imajo na vesti, zato pa delajo napade in obtožbe brez vsakih dokazov, pač po metodi njihovega vzornika in morilca, diktatorja in terorista tita.
  Zato pa prav zato vstrajajte g. Janez Janša, ker morate vedet, da pošteni Slovenci smo z vami, upam srčno in želim, da sta vam VAŠA ZLATA URŠKA IN ČRTOMIR v veliko uporo in veselje, čeprav ni lahko prenašat to Slo-komunajzarsko divjad smrdlivo pokvarjeno nepošteno!

 4. merlin pravi

  Nic jim ne bo pomagalo. Ljudstvo je na strani Janse! 4.12. sledi dokoncen propad rdece zalege.

 5. megi. pravi

  Tudi jaz mislim, da konstrukti rdečih svinj po takem poraznem finančnem stanju, kot so ga pustile, ne morejo več kaj dosti vplivati na ljudi, ki mislijo s svojo glavo.
  Dejstvo je, da 20 let rdečesvinje zlivajo svoje umazane rdeče pomije po Janši, pa še vedno ni padel noben dokaz, z izjemo tistega: na neznanem kraju, ob neznanem času…

 6. Vatreni navijač pravi

  Vlogo Kučanovega stanovskega tovariša Stipeta Mesiča bodo v oddaji seveda izpustili.

 7. dingdong pravi

  Janša je že vse Finki Mariji povedal !

 8. JaJa pravi

  WOW pa naj še kdo reče, da janšisti niste intelektualno in čustveno na ravni povprečnega retarda.Take partijske zaslepljenosti in vere v enega in edinega niti Tito v jugi ni mel…..

 9. peter pravi

  ufff, a tole se kaj moderira. Sovražni govor kar dopuščate ali kaj? Demokracija ima svoje meje, ne teptajte jih!

 10. mudo moreno pravi

  HAhaha, res mi imponira, če mi retardirani libero-levak očita retardiranost. To mi zveni lepše, kot če bi me hvalil in mi nekam lezel. V tem primeru bi se resno zamislil nad samim seboj.
  Libtardi pač močno trpijo, ko se jim svet, ki so ga gradili zadnjih 65 let dobesedno spreminja v prah.
  Tako je pač, fantje Libtardi, svet ki ste ga z tako vnemo in žarom spervertirali do nespoznavnosti se je spremenil do te mere, da ste kar naenkrat tudi vi postali čisto odveč. Povozil vas je čas in čas je za smetišče. Baj baj.

 11. vojko pravi

  jaja
  retard si kvečjemu ti,ki ne
  razumeš kje živiš in kaj se dogaja
  okrog tebe.
  Jaz to vem že 63 let. S Titom ti primerjaj
  koga drugega na tvoji strani,
  Za Tita nisem imel druge možnosti
  in sem tudi jaz bil njegov vernik,
  pristaš Janše pa sem postal,ko me je
  odvrnil da bi male otroke in vnuke
  vozil preko meje na sigurnoleta 91,
  Ne vem kdo je po tvoje vodil obrambo
  SLO ,da smo postali svobodni?
  Morda Turk ?
  Ne vem če retardi znajo brati.Če.Beri
  in se izobražuj.
  Danes je ustavno sodišče izdalo neko mnenje.
  Mar ne? Svet se vam bo počasi vendarle sesul.

 12. partizan pravi

  tudi ustavni sodniki
  ————————–se LAHKO MOTIJO..!!
  .
  MENDA NEKATERI BEBČKI
  ————————————————-TU ZGORAJ ..JA NE VERJAMETE DA SO SLOVENSKI USTAVNI SODNIKI
  .
  dokončna pravičnost?????????????????? v tej KURJI FARMI SLOVENIJI..?????
  .
  .DA PA SO ..janšisti–RETARDIRANCI
  ………………………………………………………… JE JASNO VSEM ZAVEDNIM V SLOVENIJI..!!
  .
  PA MENDA JA NE VERJAMETE DA SE ZARADI NEKEGA

  .tatiča janše —
  ——————-svet vrti HITREJE..???
  .
  .SAJ LAHKO VSAK POLPISMEN-POLIZDELEK VIDI KDO JE TA grosupljski–one..!!!!!
  .
  .karakter ki dela kariero v
  .ZSMS..ZKJ..ZKS…???!!!
  .
  IN NATO MOLI IN SE LIŽE Z KLEROM…???
  .
  LAŽE IN SE TOŽI Z POL SLOVENIJE..??
  .
  TOJE VAŠ heroj..???
  .
  janša
  ———TI SI NAVADEN KRIMINALEC
  TAT
  LOPOV
  HIPOKRIT
  DEMAGOG
  NARCISOID
  PEZDE
  ONE
  KLERO-DOMOBRANSKI PANKRT
  TRGOVEC Z OROŽJEM..!!!
  ——————————
  .
  SKRATKA BARABA..!!
  ——————————–

 13. MEFISTO pravi

  Bojim se, da PARTIZAN ne bo peživel dejstva, da je ustavno sodišče presodilo, da je omemba Tita napad na osebno dostojanstvo poštenih ljudi.

 14. MartinekKeber pravi

  @Partizan, a si že kdaj slišal, da so omejeni ljudje podobni steklenicam z ozkimi grli.Čim manj tekočine vsebujejo, tem več hrupa delajo.
  Svet se zaradi Janše ne vrti hitreje, se pa bo zaradi Janše tebi zvrtelo.

 15. Petrovc pravi

  partizan
  ———TI SI NAVADEN KRIMINALEC
  TAT
  LOPOV
  HIPOKRIT
  DEMAGOG
  NARCISOID
  PEZDE
  ONE
  MORILSKI-PARTIZANSKI PANKRT
  TRGOVEC Z OROŽJEM..!!!
  ——————————
  .
  SKRATKA BARABA..!!
  ——————————–

 16. angi pravi

  Petrovc ne se sekirat !
  PARTIZAN JE:: ENA RDEČA SVINJA-ČUNKA-PUJS-SCHWEIN-CANE !!!
  ================================================= ===========================================

 17. Mihael pravi

  Res neprimerno, vsak ima pravico do svojega mnenja, vsaj tako naj bi bilo. Tudi PARTIZAN jo ima. Če je pa le to mnenje patološko in neargumentirano je pa to njegov problem, ter zagotovo tudi njegovih terapevtov, ki so zagotovo obupali nad njim. Prijeten večer še naprej.

 18. superhik pravi

  Dobro izbrana fotografija. Kot zaprisežen zagovornik teorije o Venetskem poreklu Slovencev mi Janša deluje kot Šiptar.

 19. Nace pravi

  @superhik, Šiptar te je naredil. Prav tako kot tiste, ki se nenehno pečajo s temi konstrukti. Slovenski narod ni več nor, razen vas šipcev, ki volite opankarje in podobne titoiste!

 20. vlkišef pravi

  logična poteza,hrvati imajo seveda interes pri miniranju JJ,saj se bojijo,da bo z prevzemom oblasti hrvaška težje prišla do ratifikacije pristopne pogodbe

 21. MEFISTO pravi

  Hrvaška vrača uslugo slovenski plenilski levici s propagando, ki je nič ne stane, za arbitražni sporazum, s katerim bo Slovenija nehala biti pomorska država in zaradi katerega bo sosedi milostno prepustila tudi ozemlja na kopnem.

 22. […] Takšna odločitev ustavnega sodišča pa je seveda mlin na vodo demokratičnim silam v Sloveniji, natančneje Slovenski demokratski stranki, pa seveda tudi Novi Sloveniji, katere podmladek je sprožil predmetno ustavno presojo. Nekateri komentatorji precej napačno ugotavljajo, ko pravijo, da bo sedaj Titova cesta ta, ki bo vodila do nekakšnega kulturnega boja na nož, ki naj bi bil glavni lajtmotiv te volilne kampanje. Del tega se bo seveda vsekakor omenjalo na predvolilnih soočenjih, še vedno pa se bo glavnina neproduktivna volilne kampanje sukala okoli afere Patrie, ki ji je sodnica Barbarba Klajnšek s svojo nerazumno odločitvijo o zavrnitvi predlogov obrambe o izločitvi spornih finskih dokazov, dala nov spin. Prav tako se ob tem ne sme pozabiti na medije, ki že na veliko razglašajo, denimo Dnevnik, da bo v ospredju te volilne kampanje ponovno Patria. Pričakovati pa je potrebno tudi še kakšen nov mednarodni politično-medijski element, ki bo še razkril kakšno “novo resnico” o Patrii, kot bodo to denimo storile današnje Paralele na HTV1. […]

 23. partizan pravi

  SUPERHIK————BRAVO.

 24. EVROPA pravi

  RDEČI IZGUBLJAJO POTRPLJENJE IN ŽIVCE IN BODO POČELI PRAV VSE KRIMINALNE IN BRUTALNE DEJANJE, OD NJIH NI PRIČAKOVATI KOREKTNOSTI, POŠTENJA IN ČLOVEŠKEGA DOSTOJANSTVA TO SO “LJUDJE NA 4 NOGE”!!!!

 25. janez pravi

  hitlerjugend –ns-i !!!

  .
  .- SMRT TEM MLADIM PODGANAM…!!

 26. janez pravi

  kamenjajte –ns-i hitlerjugend..!!

 27. janez pravi

  kamenjajte –NS-I –hitlerjugend..!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen