Janša brezkompromisno: nobene velike koalicije ne bo! Jankovića pa pozval v “direktno” tekmo.

28

Predsednik SDS Janez Janša je v današnjem pogovoru za Radio Ognjišče dejal, da ne vidi nobene možnosti za oblikovanje velike koalicije. Po Janševih besedah je eden od razlogov za to tudi, da vladajoča SD po predčasnih volitvah ne bo več velika stranka. Kot edino “produktivno rešitev” za Slovenijo pa Janša vidi oblikovanje pomladne koalicije.

Po Janševih besedah do predčasnih volitev ni prišlo zgolj zato, ker je razpadla vlada, ampak tudi zato, ker so vrhovi tranzicijske levice ocenili, da jim volitve še v tem letu prinašajo manj slab rezultat, kot pa če bi bile volitve šele čez eno leto, ko bodo ljudje veliko bolj neposredno občutili krizo.

Nastop novih gibanj pred volitvami po Janševih besedah v slovenski politični prostor zaenkrat ne prinaša nobene alternative. Glede ljubljanskega župana Zorana Jankovića pa je Janša dejal, da bo ta tako ali drugače vstopil v volilno tekmo. Janša si želi, da bi Janković “direktno” vstopil v tekmo in končno preveril svojo priljubljenost med volivci.

Glede sojenja v zadevi Patria je Janša dejal, da “spremljamo sago, ki je popolnoma absurdna”. Po Janševih besedah se je sam znašel v tej zgodbi “kot politični dodatek z jasnim namenom diskreditacije”. Janša je prepričan, da bo zadeva Patria vplivala na volitve, saj se bo zagotovo znašla v volilnih programih “tistih, ki nimajo drugega programa”.

O zapuščini vlade Boruta Pahorja po Janševih besedah največ pove rekordno nizka podpora, ki jo je ta vlada uživala v javnosti pred razpisom predčasnih volitev. Janša je dejal, da Pahorjeva vlada prihodnjim generacijam zapušča predvsem velike dolgove: “Slovenija je po treh letih Pahorjevega vladanja zadolžena še enkrat bolj kot leta 2008”.

Po Janševih besedah je prav nerazumno zadolževanje Pahorjeve vlade razlog, da gre Slovenija v smeri grškega scenarija, “in to najhitreje od vseh držav v Evropi, ki imajo težave”. Kot je dejal Janša, je bila stopnja zadolževanja v Sloveniji v zadnjih treh letih celo večja kot v Grčiji.

Janša se je dotaknil tudi vloge predsednika republike Danila Türka v povezi s predčasnimi volitvami. Po Janševih besedah je Türk boter razpadle koalicije in bi zato moral prevzeti odgovornost za veliko škodo, ki jo je ta koalicija v času svojega vladanja prizadejala Sloveniji.

Glede interventnega zakona je Janša dejal, da s sprejetjem zakona nima smisla hiteti, če ni prej dosežen dogovor s sindikati. Po Janševih besedah ta problem, “glede na to, kako se ga je vlada lotila, ne bo rešen do predčasnih volitev”. Janša ob tem kot prednostni nalogi prihodnje vlade navaja varčevanje in ustvarjanje nove vrednosti.

Janša je dejal, da gospodarska rast in nova delovna mesta ne bosta zgolj gospodarski, ampak tudi socialni cilj prihodnje vlade. Za hitrejše okrevanje slovenskih podjetij pa je po Janševih besedah treba predvsem zagotoviti podporo finančnega sektorja in odpraviti plačilno nedisciplino. (sta)

Janez Janša je bil danes povsem jasen: s skrahirano SD ne bo SDS delala nobenih velikih koalicij, ljubljanskega župana Zorana Jankovića pa je pozval v “direktno” volilno tekmo.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 28
 1. anakonda pravi

  Živel Janša! Moj glas dobi SDS!
  Pahorjeva stranka – to pa so sami begavci, ki so v dveh letih zrušili Slovenijo. Kdor jih bo volil, je soodgovoren,

 2. okjar pravi

  Negativna isklušnja takšnega početja pa tudi miselnosti, je vendar v SLS, ki je v takšni koalicioji s komunajzarji, ki še v večini e hranijo rdeče knjižice v naftalinu, skorajda popolnoma uničila to močno stranko. Zato pozdravljan jasno besedo okrog tega natocevanja še pred volitvami.

 3. Krpan pravi

  Tako je gospod Janša. Nobene koalicije z rdečimi. Za njih ni več nobene koalicije, zanje je na vrsti LUSTRACIJA. Ampak, tokrat zares !

 4. angi pravi

  Super Janez Janša, tako je s to “debilno skorumpirano Pahorjansko stranko” ja ne sodelovat in s tem “samovšečnim, nesposobnim veleizdajalcem” ne sodelovat, MOJ GLAS JE ZA SDS IN JANEZA JANŠO !
  MEIN HERZ SCHLÄGT FÜR SDS !

 5. EVROPA pravi

  Ja g. Janez Janša imate moj-naš glas, samo prosimo vas, da izvedete LUSTRACIJO IN TO NUJNO !!!!

 6. Petrovc pravi

  Janez, vedno si ga imel in tudi sedaj imaš, moj glas!

 7. mudo moreno pravi

  S kom pa naj bi koaliral? Z zgubami, ki večinoma ne bodo prestopili volilnega praga?
  Fijasko letošnjih volitev bo prišel v zgodovino, tako hud bo.

 8. Miro pravi

  Bravo Janša. Brez popuščanja do tranzicijske levice. Če smo zmogli v mandatu 2004 – 2008 brez njih, naj bo tako tudi po teh volitvah. Mislim, da bo volilno telo še izdatno nagradilo takšno odločnost, pa tudi člani na terenu bodo po takšnem pozivu še bolj stisnili lastne vrste. Samo tako dalje!

 9. MartinekKeber pravi

  Dasiravno z vsemi čuti podpiram JJ, se prav nič ne veselim njegove zmage. Je na žalost prepozna. Narod je celih 20 let potreboval onegavljenje na suho, da je sedaj ugotovil, da je bilo nategancije dovolj. Pa še sedaj ne vsi. Kar glejte famoznega Radota, Partizana in še kar nekaj jih je.In procent teh slepotirnikov je kar dobršen. Ali so pri državnih jaslih, ali imajo strah pred delom in redom, ali so odpisani , ali pa JJja sovražijo brez pravega razloga in brez obrazložno.
  Te volitve bodo sicer dobile desne stranke, vendar bo to Pirova zmaga. Iz vseh strani pritiska kriza. Na zahodna tržišča še bolj kot pri nas, ki smo kriz in improvizacij že vajeni.
  Vendar stihije, ki je na obzorju ni vajen nihče in kako in koliko hitro se bo razvila ne more predvidevati nihče. In iz te Apokalipse bo pobegniti težko najsi ima kdo denar in materialne dobrine , ali pa je že sedaj “plonk” in brez denarja.
  Vsaka pot ima začetek in konec. Hitreje ko hodiš , prej si na koncu.

 10. sivi pravi

  Tu je link do MP3 pogovor o (spodaj).
  http://audio.ognjisce.si/index.php?p=Pogovor_o
  Bravo g. Janša na volitvah imaš moj glas!

 11. Kren pravi

  Če pride do lustracije g. Janša paše zraven. Konec koncev je bil le član partije, zastavonoša v Jajce itd…

 12. Trsten pravi

  Utopija:
  če bi bil Zoki mandatar nove vlade, bi po celi Sloveniji začel pobirat parkirnino. Slovenija bi izšla iz krize brez problema.
  V bodočnosti bi lahko Zoki kandidiral za predsednika države, ko tako lepo govori angleško, tudi nemško obvlada, ane.
  Rado in partizan pa še kateri kljukec bi bili njegove sluge. Nas bi takoj identificirali na forumih in nas kaznovali kot v starih dobrih časih udba.
  Dobro, da je to samo utopija nekaterih sluzavih udbomafijcev.

 13. Cefizelj pravi

  Tolovajriša Jankovića trenutno najbolj rušijo njegovi levosučni “prijatelji”, saj bi nekaterim njegov nastop zmanjšal šanse, da sploh ostanejo v parlamentu. Tako bi od ZAresa ostal še samo ZAjanković, od stranke, imenovane Liberalna demokraciJA Slovenije pa JAjanković. 😀

 14. Cefizelj pravi

  Tovariš Kren, osemnajstletnike je lahko flancati. Žalostno pa je, da ste nekateri še pri 30, 40, ali celo 80, po komunistično naflancani. 😛

 15. modusvivendi pravi

  Janša naj se izključno posveti prihodnosti države, afere, ideologijo in bombice iz leve pa naj gladko ignorira. Tako podpora ne bo izvzeta. Volivce zanima kao bo država ustvarila pogoje za nova delovna mesta, boljša pravna država in ureditev javnih financ-šparanje pri tistih, ki trošijo naš davkoplačevalski denar, šele potem lahko zahteva šparanje pri ostalih državljanih, ki polnijo proračun.

 16. škoda pravi

  g. Janez Janša tudi moj glas bo dobila desna stranka, podpiram pa osebno g. Janeza da bo dobil 50+ ,da se izvede lustracija komunistično udbovsko zalego ki mori in uničuje Slovenski narod in samo Slovenijo že 60 let na 20 let podlage.Živela desna obcija, NSi,SDS, SLS.
  Če bi bil Zmago Jelinčič pameten, naj se poveže z desno obcijo in bo tudi on dobil z njegovo stranko SNS veliko glasov, ki bo tvoril bodočo demokratično izvoljeno vlado, da se Slovenijo reši pred propadom, ki jo je tam spravila nesposobna, preko afer in goljufijami izvoljena udbokomunistična levičarska nesposobna Pahorjeva vlada, z strankami SD,LDS,ZARESA in DESUSA.Te stranke ne smejo nikoli več priti v parlament, če hoče Slovenski narod živeti v miru in spokoju, ter da se normalno razvija in napreduje.

 17. megi. pravi

  Bravo Janša,
  nobene gnile koalicije kot je bila tista leta 2004-2008 s pokvarjenci iz SLS in DeSUS, ki so blokirali potrebne reforme in izsiljevali z izstopom.
  Županković itak nima šans, ima na preveč masla na glavi skupaj s svojima dvema gnilima jabolkoma.
  Če bo šel na volitve reskira, da se razkrijejo še kakšni njegovi večji umazani posli, kar ga lahko stane še prostosti.

 18. radoslav pravi

  Tako se govori, nobenega pakta s hudičem v preobleki nekih navideznih demokratov. Naše glasove imate pri SDS zagotovljene. Pričakujem pa od sodržavljanov toliko razuma, da se bodo vsajj malo zamislili nad svojo usodo, komu jo poklanjajo. Upam, da SDS dobila potrebno večino, da bo lahko izvedla predvolilni program. Razni Partizani , Radoti in njim podobni, pa se boste morali soočiti z resnico, da je skrajni čas, da se prekine s prililegiji, krajami in drugimi nezasluženimi ugodnostmi in poneumljanjem tega naroda.

 19. Caetano pravi

  Sem proti mešanim koalicijam pri nas, t.i. tranz. levica je sistematično izčrpavala vsakega koalicijskega partnerja, ki ga je imela in to celo pod Drnovškom, ki je bil sorazmerno stoičen. So udbomafijske naveze premočne.

  Drugače pa je Janša pravi človek za vodenje Slovenije, saj se je že izkazal ob demokratizaciji in osamosvojitvi v boju z udbo, Kučanovim CK-jem, KOS-om in JLA. Okoliščine so podobne, kot takrat med staro strukturo so določeni spori, kar bo Janši ob dobri taktiki lahko zagotovilo zmago, kljub zahrbtnim napadom nanj.

  Ostaja pa res odprto vprašanje koga bi SDS vzela v koalicijo. Tu je potrebna diplomacija in dober premislek za zmago demokratičnih sil. Moje osebno stališče je, da bi bilo res najbolje ustanoviti novo stranko na pomladni strani z Virantom, demokratičnimi intelektualci in ekonomisti, ki so spoznali usodno ekonomsko politiko Pahorjeve vlade in jo javno kritizirali in izpostavili. Pričakovati je, da se bo v SLS okrepila pomladna struja, če bo pomladna stran tudi sicer močna. Šrotu, Kanglerju in ostalim, ki so bolj blizu t.i. tranz. levici pa bo upadla moč. Glede NSI in kršč. demokratov, bi bilo nevarno Peterletovo soliranje, upam, da ga bodo prepričali, da ne gre v kakšne solo akcije. Že tako je bivši demosov župan Strgar s še nekaterimi katoliškimi intelektualci ustanovil svojo stranko. Svetoval sem tudi osebno znancem iz NSI, da gredo v oblikovanje skupne liste s to novo stranko. Razbijanje sil je v sedanjem trenutku zelo neproduktivno.

 20. ice pravi

  Kje je Rado?!

 21. Rado pravi

  “Drugače pa je Janša pravi človek za vodenje Slovenije”

  Mogoče ima pa Caetano prav. Janša se je najbrž ob obeh aferah dodobra ogrebel, tako da bi zdaj pri novem vladanju lahko vladal res neobremenjeno in nesebično – izključno za narodov blagor.

 22. superhik pravi

  O sveta preproščina! Vsi Slovenci lahko volimo Janšo, pa bomo še vedno v dreku. Mi smo dolžni Židom in da bi jim vrnili, kar smo si sposodili, se moramo pri Židih spet zadolžiti. Naše banke so na psu, kako na psu – si ne upajo obelodaniti. Poglejmo malo v zgodovino. Hitlerjeva zasedba Spodnje Štajerske leta 1941 je primer, kako vzpostaviti učinkovit sistem tam, kjer vlada po nemških standardih kaos. Pustimo ob strani zdaj upravičenost zasedbe itd.. Nemci so imeli vse razdelano že pred zasedbo in so s pomočjo kadrovanja pravih ljudi na prava mesta samo prenesli nemški sistem v stavbe, ki so že obstajale. Ljudje so jih v večini primerov sprejeli z odprtimi rokami in bili lojalni saj so v nemškem sistemu videli boljšo perspektivo.
  Torej, na začetku je vse funkcioniralo brezhibno in če se to nebi zgodilo v času II. svetovne vojne, bi funkcioniralo še danes. Danes bi se pač borili za dvojezične napise na krajevnih tablah vasi z večinskim slovenskim prebivalstvom.
  Ni dovolj samo menjava oblasti. Menjati je treba sistem. Kako? Bomo videli.

 23. MEFISTO pravi

  Volivci naj poskrbijo, da bo lahko Janša sestavil vlado brez strank plenilske levice in brez izdajalske SLS.

  Dovoljena je koalicija z Novo Slovenijo.

 24. Edi pravi

  edino
  ————————kar lahko naredi pravilno tole –ZMENE–
  .
  JE DA SE IZSELI NA CIPER…!!!!!
  .
  .TJA KJER SO MU NJEGOVI
  .
  osamo-svojiteljski kameradi
  .
  postalai z rožicami
  –pardon–EURI..DOLARJI..!!!

 25. MEFISTO pravi

  Še enkrat pravim, da bi bilo prav, da na volitvah zmaga plenilska levica, saj je gospodarsko in finančno zavozila državo do konca in še naprej.

  Tega se zaveda tudi plenilska levica, kar ni jasno le še njenemu najodličnejšemu predstavniku, ki sliš na ime Zoran Janković.

  Ne po treh, v ponovljenem mandatu se jih ne bomo za vedno znebili šele po treh letih, temveč že po enem letu, za kar bo zelo zaslužen tudi ZOKI.

 26. mudo moreno pravi

  Superhik pravi da je treba menjati sistem. Se strinjam.
  Ve se kako je to naredil Dolfe.: avtarkija, javna dela, bančni sistem v rokah države. Takoj ko so svinje židovske videle, da jih je pregnal od korita, so mu napovedale vojno. Zgodilo se je marca 1933, mesec in pol po njegovem prevzemu oblasti.
  Hitler je Nemce iz ležečega položaja zopet postavil na noge. In zato je dobil vojno, ki jo je seveda izgubil.

 27. PASJI FRITZL pravi

  kO BODO SEDANJI V OPOZICIJI, BODO TRIMČKALI, ŽRLI “REED BULL ” , živeli brezbrižno , kot mad leti 2004-08 in si hodili šivat zadnjice v ” garažno kliniko” !

 28. Edi pravi

  pasji fritz-l
  ……………
  .
  A SI ONANIRAL KO SI ŠKILIL NOT PRI GARAŽNIH VRATIH..!!
  .
  hehehe……………..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen