Državljan Virant ustanovil stranko in obljublja zmago!? Še en nateg državljanov?

37

Gregor Virant in njegovi podporniki so v Ljubljani včeraj ustanovili stranko Državljanska lista Gregorja Viranta, s katero se bodo podali na prihajajoče parlamentarne volitve. Za predsednika stranke so na ustanovitvenem kongresu pričakovano izvolili Gregorja Viranta, za podpredsednika pa ekonomista Janeza Šušteršiča.

Virant je prepričan, da so državljanom danes dali novo ponudbo na političnem prizorišču in da prinašajo nekaj drugačnega, zlasti zato, ker se nočejo “deliti na leve in desne”. “Čutim velikanske količine pozitivne energije, ki se sprošča, ne samo na današnjem ustanovnem kongresu, temveč v Sloveniji nasploh,” je po končanem ustanovitvenem kongresu stranke v izjavi novinarjem povedal Virant.

Smešno je, da je Gregor Virant s tako lahkoto povedal, da bo ime stranke Državljanska lista Gregorja Viranta uporabil samo za volitve, potem pa bodo stranko nemudoma preimenovali. Tudi ta poteza kaže samo na to, da hoče Virant na polno izkoristiti svojo trenutno relativno priljubljenost, potem, ko bo enkrat v parlamentu, pa bo kar pač bo.

Kot je med drugim še včeraj dejal, gredo na zmago na volitvah. Sedaj se ukvarjajo s programom, ob čemer napoveduje, da bo vso energijo sedaj usmeril v izbor najboljših kandidatov za poslance. Negativne kampanje s strani drugih strank se ne bojijo, ker nihče od njih “ni naredil nič slabega v svojem javnem udejstvovanju”, pravi Virant. Če pa bo prišlo do “nizkih udarcev in do blatenja”, se s tem ne bodo ukvarjali. Vnovič je poudaril, da jim je dovolj delitve, teorij zarot in drugih negativnosti, ampak bi radi dosegli profesionalno in učinkovito vodenje države ter politiki vrnili ugled.

No, besede so eno, dejanja pa seveda nekaj čisto drugega. To so državljani od državljana Viranta namreč v teh desetih dnevih že doživeli, ko je kar že nekajkrat snedel svojo besedo in s tem politiki ni ravno vrnil izgubljenega ugleda. To da obljublja zmago na volitvah, je tudi v domeni zavajanja volilnega telesa, ki sicer lahko samo sledi aktualnim javnomnenjskim anketam, ki Virantovi listi napovedujejo okoli 10% podporo. Včeraj se je zgodilo še nekaj takšnih verbalnih zdrsov in drugih smešnic – več o tem v rubriki Cirkus volitve 2012 (desno spodaj).

Gregor Virant in “virantovci” včeraj na ustanovnem kongresu Državljanska lista Gregorja Viranta.

Foto in video: Politikis.si

 

 

Št. komentarjev: 37
 1. Pribina pravi

  Tole je ena skrajno čudna zgodba, vidi se, da se okoli Viranta zbirajo čudni tipi, tudi politični avanturisti in kriminalci, večinoma pa gre tako ali tako za toplovodarje. Ne bi me čudilo, če bi njihova poslanska skupina v DZ, v nekaj tednih ali mesecih razpadla!! Vsak bo pač vlekel na svojo stran …

 2. Mihael pravi

  Nastanek stranke zaradi volitev. Precej ogabno.

 3. Dolarček in cent pravi

  Dabić bo končno lahko tisto zloglasno majico z napism “I don’t need sex, the government fucks me every day” oblekel. Bog nam pomagaj!

 4. danilo pravi

  Kup neoliberalnih in gejevskih idiotov na kupu. Boscarola je sicer škoda, a že dejstvo, da je včasih bil pri Peterletu, sedaj pa je prešaltal k Virantu, pove vse o njegovi politični “lojalnosti”. Pa njegovi uspehi na tem ultraletalskem področju gor ali dol. Očitno ni načelen človek.

 5. Rak pravi

  Kakšna vzhičenost nad Virantom v medijih. Ta čas v sodovih tudi mošt vre, kakšno bo iz tega vino, bomo pa videli ob Martinovem, pardon, 4. decembra zvečer letos po volitvah. Kar nekaj kvasovk, ki lahko vino pokvarijo, se je že pojavilo v “sodu” Virantove liste. No ja, če ne bo vino, bo pa kis ….

 6. ober pravi

  “danilo”.Res me zanima kakšna strašna kapaciteta si ti, ki tako z levo roko ocenjuješ, načelnost Boscarola. Malo več spoštovanja .Takšen pristop nas slovence dela “male”, saj uspehi posameznikov v svetu , zbujajo pri drugih zavist.

 7. APM pravi

  Tako imenovana slovenska levica je v škripcih. Nikakor ji ne uspe poenotenje. Poizkus z Jankovićem je popolni strel v prazno. V najboljšem primeru lahko zasede tretje ali četrto mesto na volitvah,kar pomeni, da bo najverjetneje izpadel iz vladne kombinacije in ostal daleč od vpliva odločanja.
  Kaj potem storiti?
  Invalidne levičarje ni možno obuditi in jih v tako kratkem času ozdraviti. Nasprotnika, groznega , celo ljudožerca Janaza Janšo je potrebno napasti od znotraj. Torej forsirati konkurenta, ki se javno odreka tako imenovani levici, to pa je Gregor Virant.
  On in njegov krog že navzven kažejo, da so čisti amaterji v politiki. Primerljivi so le še s Hanžkom.
  Zanesljivo jim ne bi uspel niti vstop na volitve, če bi bil ta odvisen od njihovih sposobnosti in pred vsem danosti, to je prepotrebne infrastrukture.
  Vendar glej, ta se kar sama ponuja, kot v neki samopostržnici, kjer so levo in desno polne police dobrot.
  Vse to nadebudneži vpijajo in mečejo v košarico, ne vedoč, da jih na koncu čaka kasa. Takrat se bodo streznili in ugotovili, da darila niso zastonj. Vse bo potrebno plačati in to z obrestmi, ki jih g. Pezdir zna dobro izračunati. Plačilo bo možno v obliki koncesij dobrotnikom. tako bo Andrliču zagotovljen mir pred organi pregona, drugemu omogočene davčne utaje, tretjemu spregled pregona itd. Poštenjaki bodo ostali sami, tako, kot je ostal Pahor na suhem, ladja pa mu je odplula .
  Ni problem teh avanturistov. Problem je v tem, da s svojo avanturo ogrožajo Slovenijo in pred vsem volilce, ki bodo še revnejši in še bolj degradirani.
  Danes ni čas za eksperimente, še manj pa za poniglavost, danes je čas za odločnost, ki pa mora sloneti na lastni moči in ne na darilih dobrotnikov, ki se na koncu spremenijo v grobarje.

 8. lolek pravi

  izdajalec slovencev

 9. Pajo pravi

  Zelo zanimiv članek, še bolj zanimivi komentarji. Res zelo pogrešam od naših kvazi novinarjev, da končno napišejo članek, ki bo ljudem obelodanil koga in zakaj voliti – a mate jajca, a jih ima politicirkus – DOKAŽITE!
  Podobno je s komentatorji, znajo samo tipično slovenceljsko kritizirat, nekateri celo na osnovi maila ki te dni kroži po sloveniji in nekateri še verjemejo vsemu zapisanemu. Nihče pa poleg kritik ne napiše koga bo volil in zakaj – iste mudonje kot vsi slovenski novinarji.

 10. rexmundi pravi

  Še ena ekipa, ki bo pomagala MMF in ECB, da nas bo čimprej pobral hudič. Slovenci, ko se boste zbudili se boste počutili kot prvi afriški sužnji, ki so jih vozil v Ameriko. Potem, ko so pobil vse domorodce. Na šleparjih, ki vas bodo odvažal v pogubo bo sigurno pisalo Jezus Kristus.

 11. thor pravi

  Do volitev se bodo imenovali Državljanska lista Gregorja Viranta, po volitvah pa Pridružena lista Zorana Jankovića, kar tudi v resnici so…

  Mimogrede, kako domišljav in samovšečen mora biti človek, da stranko poimenuje po sebi in kako brezhrbtenični tisti, ki v tako stranko pristopijo?

 12. Trsten pravi

  Sumljivi Virant/Združba Nevidna moč/. O tej združbi sumljivih osebkov, ki imajo nenormalna nagnjenja se je že pisalo.

  Ker vsa ta na novo ustanovljena banditska združenja ne prisegajo na pridobivanju in poviševanju standarda bolj in bolj siromašnih ljudi, ki komaj shajajo iz meseca v mesec, jim je treba reči ne, navolitvah in izvoliti stranko, ki se bo zavzemala za siromake, le tako bomo skupno zlezli iz krize.

  Zoki je prvi turbokapitalist na svetu nad katerim so navdušeni bivši Social demokrati in podgane, katere so pribežale iz drugih levih strank.

  Enostavno, nekdo ki nima oprane glave, katero so prali udbomafijci in rdeča golazen, ne more voliti tako bando turbokapitalistično.

 13. brane pravi

  Priporočam !

  Agropop: Parlament po cesti gre. Staro, a še vedno aktualno.

 14. anti pravi

  Geyevski lobi beri Opus dei (Nevidna moč) in Jankovič so poguba za Slovenijo. Edina rešitev je SDS, saj imajo edini program, ki bo kaj prinesel Sloveniji. Evropa in ZDA dobro vesta s kom se bosta pogovarj ali komu pomagali.
  Goljufom in “novim strankam” sigurno ne, dali nas bodo na vse črne liste, ne bo dinarčkov za Slovenijo.
  Janša je edini ki ima renome, ki ga Evropa in ZDA priznavata kot resnega politika, ne pa Jankoviča in njegovo mafijo ali izdajalca Viranta. Izdajalcev nikjer ne ljubijo! Naj vam bo jasno, da je Janez Janša mož beseda. Volil bom SDS, ker jim verjamem! V Sloveniji ne rabimo nobenih ZOKIJEV in izdajalcev Virantov, tudi Desus z Jasniči ipd. ni nič boljša stranka. Vsi so ostanki bivšega “demokratičnega sistema” z željo po oblasti, Erjavec pa blefer, ki mu ni para. Ne nasedajte!
  Vsi pravi, zavedni Slovenci smo za SDS!

 15. MEFISTO pravi

  Pri zadnjih volitvah je pavliharski Erjavec obljubil vsem pokojencem najmanj 1.000 Evrov pokojnine.

  Letos bo moral zvišati svojo obljubo na 2.000 Evrov.

  Če obljubljene pokojnine ne bo, bo tako in tako kriva nekdanja vlada Janeza Janše.

 16. mudo moreno pravi

  Pajo pravi, da smo komentatorji tukaj isti mudonje, kot novinarji. Mar res? Nekaj jih je gotovo, ampak ti niso naši. To so diplomanti raznih FDV in podobnih šol za meglo, to so ljudje, ki jih David Lane imenuje Thralli: v Vikinški družbi so tako imenovali sluge oz. sužnje. Danes jih najdemo v raznih državnih službah, nekateri so lažnivi pridigarji ala Žižek, nekateri so profesionalnio nezaposljivi in prejemniki socialne pomoči, drugi so pokvarjeni politiki. V normalnem, naravnem življenju taki ljudje ne bi imeli pravice niti do žensk niti do reprodukcije. Bili bi zasužnjeni, deportirani ali usmrčeni.
  Potem pa smo mi, naši, ki bomo volili Janšo. Zakaj? Razlogov je preveč, da bi jih napisal vse. Po mojem mišljenju zato, ker že 25 let vedno znova dokazuje, da je dec, ki se vedno postavi na zadnje noge in se nikdar ne preda. Kar se tiče vodstvenih sposobnosti, mu v Sloveniji pač ni para. Janković mu lahko le polira podplate in vsako poletje pripelje prikolico svežih paprik iz Srbije. Janšo bomo volili ne zato, ker je tako lep, ker tako lepo govori ali ker se nam ob pogledu nanj zašibijo kolena.
  Janšo bomo volili, ker je vreden poštenega denarja, ne tako kot ostala pofl roba na trenutni predvolilni razprodaji.

 17. Martin pravi

  Hvala lepa vsem partijcem iz SDS, več bo tovrstnih komentarjem z večjo razliko bo zmagal pravi GRE GOR Virant

 18. Igor pravi
 19. Petrovc pravi

  Martin: vi pa zgodaj hodite spat! No, tudi prav, ne bom motil, še naprej lepo sanjajte! In da se 05.12 ne zbudite v mori!

 20. thor pravi

  Hvala lepa Martinu za pojasnilo, da je Virant v resnici Anti-Janša in Pro-Zoki. Zdaj je dokončno jasno, da je Virant Kučanov špijon in prevarant, ki ga ne bomo volili niti pod razno.

 21. Iko pravi

  Se zelo strinjam s prejšnjim Thorovim komentarjem: kaj ti mora v glavi dogajat da stranko poimenuješ po sebi????? Dajte biti malo filozoski: kdo pri vragu pa je en Virant ali pa Janković? Rešitelj Slovenije na belem konju? Ne sanjat, gre predvsem za ego-tripe, ki se čez politiko hočejo osmislit in postati namišljeni vladarji vesolja. Moj glas gre resni in programski stranki, ki se imenuje SDS!

 22. Kiko pravi

  Iko-v glas gre resni in programski stranki, ki se imenuje SDS. Da bi človek počil od smeha. Se ti ne zdi, da je tudi v SDS nekdo z velikim EGOm, kot to trdiš za Viranta? 🙂

 23. MEFISTO pravi

  KIKO, mi boš dal kaj od svoje reščine, ko bom zaradi takih, kot si ti, ostal v pomanjkanju?

 24. dern pravi

  Levi trojček z novim imenom. Mislim, da ne bo šlo skozi.

 25. hors pravi

  Meni je tole z Virantom in njegovimi malo čudno:res po volitvah bo pa pridružena stranka Zokija,menim da je Virant prodana duša.Za zdaj zaupam samo Janši.Da je to tudi gejevski lobij ni zanemarljiva stvar.

 26. anti-totalitarec pravi

  če se bo povezal z mafijankovićem je le še en udbo-mafijski nateg…..

 27. slaviša pravi

  Jankovič je zakon zato bom volil njega. Zoki, Zoki, Zoki…….

 28. angi pravi

  Janković je MAFIJEC in bo ljudi plačal, da ga bodo volil, mi je že danes nekdo povedal, da bo dal za vsak gla 1000 evrov to dela samo en YUGO-MAFIJAŠ!

 29. mi-ya-gi pravi

  “Še en nateg državljanov?”

  Seveda. Če bil resna opozicija komurkoli od parlamentarcev in brez zaledja sivolasega botra, ga mediji ne bi niti povohali.

  Prav tako ne bi prišel do denarja ali kadra.

  Ugotoviti, kdo je po volji vladajoči kontinuiteti je pravzaprav enostavno: pogleda se samo kateri mediji in na kakšen način ga objavljajo.

 30. MEFISTO pravi

  4. december še ni za nami, pa tudi dogovarjanje o kaliciji še ni aktualno.

  Zato se ne bi rad prenaglil glede Viranta.

  Možna so ugibanja v eno ali pa v drugo smer.

  Zaradi cenega leporečja, premajhne politične teže in nenavadnega vstopa na volitve se mi ne zdi dorasel za slovenskega premiera, ki bo v naslednjih letih potreboval veliko osebne karizme, strokovne in politične avtoritete in kompetence ter sposobnosti za organiziranje in vodenje vlade.

  Velika škoda bi bila, če Janša ne bi postal predsednik slovenske vlade, ki doma in v tujini uživa največ spoštovanja.

  Zunanja politika pa je zaradi vpliva predsednika Tuerka in medlega premierja ter zunanjega ministra sploh docela na psu.

  Ne spoštujejo nas v Evropi in tudi po svetu nimamo cene. Vso reputacijo, ki jo je ustvaril Janšo, so zapravili kmalu po volitvah.

  Bodite samo pozorni, kako je Sloveniji pri volitvah za nestalno članico varnostnega sveta OZN vzel mero eksotični Azerbejdžan.

  Virant se mi zdi enojajčni dvojček Pahorja, s to razliko, da bi bil Virant sposoben za prevzem kakega vladnega resorja, Pahor pa še to ne.

 31. Rado pravi

  “Tudi ta poteza kaže samo na to, da hoče Virant na polno izkoristiti svojo trenutno relativno priljubljenost”

  Ljubi bog,
  vsak od na volitvah sodelujočih kandidatov za premierja bi želel pametno izkoristiti trenutno priljubljenost. Le čemu jemljete vse pri Virantu slabšalno?

 32. mudo moreno pravi

  Rado, premier bo postal tisti, ki bo zbral največ glasov. Torej: ne vem zakaj v tej povezavi Viranta sploh omenjaš. Nekaj glasov bo sicer dobil, nekaj bodo prispevali pedri, katerih nova ikona je postal. Nekaj bo pokradel neopredeljenim in levičarjem, ki ne bodo dojeli finte, potem pa bo postal en od ministrov v novi koaliciji. Kdo pa bo premier, veva dobro oba.

 33. Frenky pravi

  Je neki kozlal o trdi roki pa take nebuloze jaz bi mu trdo roko ke u goflo sprožu prase nenačelno.

 34. Frenky pravi

  Mislm, da so tile vsi nakoki,da tkole fantazirajo.

 35. eva pravi

  NEMOGOČE, KDO VSE HOČE VLADATI SLOVENIJI?! KAJ PA MI, DRŽAVLJANI, NIMAMO NIKOGAR IZMED SVOJIH LJUDI, SAJ NAS JE VELIKO, KI ŠE NISMO IZKUSILI, KAKO JE SEDETI IN GLEDATI Z VRHA?! MI EDINO VEMO, KAKO NAJ BI SE S TAKŠNE PERSPEKTIVE GLEDALO IN KAKO UKREPALO IN VODILO LJUDI, IZMED KATERIH BI BILI IZBRANI!!!
  KDAJ BO ČAS ZA NAS, KI SMO TUDI ŠOLANI IN IZKUŠENI, VELIKO BOLJ KOT VSI TI ENI IN ISTI POLITIČNI OBRAZI, KI SI SAMO IZMENJUJEJO STOLČKE IN SVOJE BANČNE RAČUNE.
  KDAJ BO ČAS ZA NAS???

 36. batom pravi

  ej, pozabili ste poročat, da je Virant po anketah pravkar prehitel generala Glanzkopfa. Aja, to ni korektno, ne???

  Buahahahaha….

 37. PASJI FRITZL pravi

  TUDI KUČAN BI ŠEL NA KIRURŠKI POSEG, DA BI NATO PRIŠEL Z NOVIM KSIHTOM, pa se je malo prepozno spomnil zato , je poslal na volitve ideološkega pastorčka , Jankovića !

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen