Teniška šampionka Serena Williams postala ambasadorka dobre volje

0

Sklad Združenih narodov za otroke (Unicef) je slovito ameriško teniško igralko Sereno Williams, sicer 13-kratno zmagovalko turnirjev za grand slam in nosilko dveh zlatih olimpijskih odličij, imenoval za ambasadorko dobre volje. Ena najboljših aktivnih teniških igralk bo predvsem spodbujala humanitarne programe, namenjene ženskam in otrokom.

“Serena Williams ni le vrhunska in svetovno znana teniška igralka, temveč veliko več. Je strastna zagovornica programov za izobraževanje otrok in izjemno veseli smo nadaljnjega sodelovanja z njo,” je dejal izvršni direktor Unicefa Anthony Lake.

Mlajša od sester Williams bo predvsem spodbujala humanitarno-izobraževalne programe v najrevnejših državah v Aziji in Afriki, pridružila pa se je zares imenitnemu seznamu dosedanjih ambasadorjev dobre volje. Med njimi so številni znani obrazi iz filmskega, glasbenega in športnega sveta, kot so Danny Kaye, Audrey Hepburn, Harry Belafonte, Mia Farrow, David Beckham, Orlando Bloom, Yuna Kim, Shakira …(sta)

Sklad Združenih narodov za otroke (Unicef) je slovito ameriško teniško igralko Sereno Williams imenoval za ambasadorko dobre volje. (foto: Wikipedia.org)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen