SDS zavrača namige, da bo zaostrila odnose s Hrvaško. Ravno obratno bo.

7

Stranka SDS je na svojem spletnem portalu danes zavrnila namige, da bo, če bo zmagala na prihodnjih volitvah, zaostrila odnose s Hrvaško, na kar namigujejo predvsem hrvaški mediji. “SDS bo konstruktivno sodelovala pri ohranjanju dobrih odnosov med Slovenijo in Hrvaško, za podrobnosti pa bo čas po volitvah,” so poudarili v stranki.

“SDS trenutno ni v položaju, ko bi lahko sprejemala konkretne odločitve glede odnosov s Hrvaško,” so poudarili v stranki in dodali, da so predčasne volitve, zmaga in vlada SDS možni, a vendarle še hipotetični.

“SDS je državotvorna stranka, ki spoštuje mednarodne pogodbe, tudi če ji niso všeč,” so poudarili v zvezi z namigi, da SDS ob prihodu na oblast ne bi izvajala arbitražnega sporazuma s Hrvaško ali pa da bi lahko blokirala ratifikacijo pristopne pogodbe Hrvaške za članstvo v EU, dokler ne bi bila arbitraža zaključena v slovensko korist.

“Kritični smo do sleherne neverodostojne politike,” še nadaljujejo v stranki in spominjajo, “da bi se Hrvaška morala spomniti situacije v zvezi s sporazumom Drnovšek-Račan, ki sta ga sprejeli obe vladi, vendar Hrvaška svoje zaveze ni spoštovala”.

“Predstavniki SDS, bodisi v vladi ali zunaj nje, so vedno podpirali evropsko perspektivo Hrvaške – kot tudi drugih nekdanjih jugoslovanskih republik. SDS tudi nikoli ni blokirala Hrvaške, ampak jo je podpirala pri njenih prizadevanjih,” so še poudarili v največji opozicijski stranki.

“Kljub navedenemu pa SDS seveda skrbi tisti tok hrvaške politike, ki želi Slovenijo izločiti iz jadranske politike oz. ekonomije in temu toku se upiramo,” so še zapisali na spletni stranki SDS. (sta)

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 7
 1. MEFISTO pravi

  Ni več nobenega haska od zaostrovanja odnosov s Hrvaško.

  Kar si je želela, ji je Pahorjeva vlada že podarila.

 2. Rado pravi

  “SDS zavrača namige, da bo zaostrila odnose s Hrvaško.”

  To je popolnoma jasno! Hrvaška ima Janšo v šahu in mu niti na misel ne pride, da bi Hrvaški metal polena v noge.

 3. MEFISTO pravi

  Brat RADO, popij malo Donata, če ti ga je še kaj ostalo, da si boš olajšal napenjanje. V glavi in v riti.

 4. krščanski demokrat pravi

  Seveda bo obratno. Janša bi Hrvatom podaril tudi Postojno, če bi imel možnost. Navsezadnje, kaj vse se je dogovarjal s Sanaderjem na Bledu in tako oškodoval Slovenijo. Tako da ne govorit, da je arbitražni sporazum zanič. Končni izkupiček bo takšen, kot ga je zrihtal JJ.

 5. MEFISTO pravi

  Krščanski demokrat, a si ti Peterletov agent?

 6. danilo pravi

  Ne, MEFISTO, on je “krščanski demokrat “, razumi!

 7. MartinekKeber pravi

  @Krščanski demokrat, besede te izdajajo. Ne glede kako se imenuješ , te prepoznamo kot Samegavraga iz vesti.si. Potrkaj torej tudi na svojo vest in če že ne moreš oči prestaviti v glavi na pravo – prednjo pozicijo, pripravi kmalu svojo zadnjo plat, da bomo vršili obračun.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen