Klasični PR spin: po padcu Pahorja, Janša kot Sadar, Casiraghi, Šuštar…

24

SDS se je na svoji spletni strani odzvala na prispevek o sodnem procesu v zadevi Patria, ki je bil ta torek objavljen v oddaji Preverjeno na Pop TV. Obiskovalci njihove spletne strani so bili zelo ogorčeni nad smešenjem in blatenjem predsednika stranke Janeza Janše. Novinarka Darja Tibaot Cilinger je tako že v samem uvodu prispevka potegnila vzporednice med Janezom Janšo in Davorinom Sadarjem, ki je ogoljufal 3.500 ljudi, Stephenom Casiraghijem, ki je bil obtožen ugrabitve in posilstva in Borisom Šuštarjem, ki je bil obsojen zaradi podkupnin.

Predsednica Slovenskega sodniškega društva Janja Roblek je predsednika SDS pred časom obtožila nespoštovanja sodišča, temu pa je pritegnila tudi urednica Kronike pri Dnevniku Miča Vipotnik, ko je dejala: »Janša pravzaprav ne spoštuje ne sodišča, ne tožilstva, ne zakonov, ne, po mojem, tudi svojega odvetnika ne spoštuje.« Prispevek pa novinarka zaključi z naslednjimi besedami: »Samo v Sloveniji obdolženci sramotijo sodišče in mu s tem odrekajo avtoriteto in pristojnost ter ustvarjajo vtis, da je v državi vse narobe. Nasprotno, vsi sistemi delujejo, šolstvo, zdravstvo, tudi gospodarstvo v teh zaostrenih razmerah, ravno s sramotenjem sodišča pa se ustvarja vzdušje kaosa in brezpravja.«

Verjetno ni naključje, da je ta žaljivi prispevek v oddaji Preverjeno bil objavljen v torek zvečer, samo dobri dve uri po izglasovani nezaupnici Pahorjevi vladi v državnem zboru. Pop TV je tako svojim gledalcem kar neposredno sporočila, da ni Pahor tisti problem v naši državi, ki jo je spravil čisto na kolena, ampak, da je pravi problem Janez Janša, ki po njihovem v zadevi Patria sramoti sodišče in mu odreka avtoriteto ter je zaradi tega posledično v državi vse narobe. Gre dejansko za klasični novinarski (bolje rečeno PR) spin, ki je v službi mehčanja dogodka (Pahorjev trdi padec iz vladajočega prestola), ki je še enkrat več pokazal na nesposobnost levih koalicij, da bi lahko uspešno upravljali z državo.

P kot preverjena metoda PR zasuka: Pahor ni problem, problem je Janša.  Afera Patria, kljub temu da ni nobenih dokazov, je še vedno zelo priročna za vedno nove diskreditacije Janeza Janše in Slovenske demokratske stranke.

 

Št. komentarjev: 24
 1. danilo pravi

  Nivo prispevka je bil obupno nizek,brez najmanjih argumentov.
  Čudno,saj POP TV je privat, ne pa dediščina kontinuitete…

 2. Tonč pravi

  V čem je blem.Da bi jaz tako sral po sodišču!verjemite 5 let aresta več.
  Da pa to dopuščajo so si pa sodniki sami krivi.

 3. nana pravi

  Kaj so popovi novinarji gluhi in slepi? Morda živijo na marsu, da niso nč slišali?Ja saj, lastnik v čigar rok trobiš in ga promoviraš te dobro nagradi.Pa še sram jih ni.Vse za ljubi kruhek, pa četudi je laž.

 4. Baron pravi

  Lastniki Pop TV so Američani, vendar njim ni toliko važna vsebina, pač pa dobiček. In očitno največ lahko zaslužiijo tako, da program prepustijo komunajzerjem.

 5. Minovak pravi

  Večkrat sem že dejal, da je treba vse levordeče zakonsko prepovedati, ker toliko slabega ni naredil na naših tleh še nihče, ker so nam desetletja vsiljevali svoje parole in neznanje. Naj se sliši še tako maščevalno ali kako drugače, toda to so storile Češka, Slovaška in Poljska in poglejte kako nas prehitevajo. Levordeči so svetovna zavora in tako jih je treba pri nas totalno izolirati, da ne škodujejo več. Vse, ki jih podpirajo pa bi bilo treba krepko podučiti, da s svojim vedenjem škodujejo okolici in sebi.
  Tako so se pač dokazali v preteklosti in sedanjosti, zato je nujna prevzgoja, če nočemo več balasta, ki nas vleče na dno. In sedaj nam je tega dovolj !

 6. modusvivendi pravi

  Kakšne goebbelsove metode so pa to. Ta stalinistični manever je čisto podoben tistemu, ko so nacisti hujskali proti židom, češ so židje odgovorni, za našo krizo in podobno, le da je v tem primeru žid Janša. Katastrofa. Če povzamem ta pokvarjen goebbelski prispevek na pop tv, je Janša kriv, da imamo krizo in za nedelujočo pravno državo. Praktično je ta proces patria srčika vseh naših problemov v Sloveniji, če sklepamo po zaključku tega prispevka!!!!!!!!!??????? Prav tako po mnenju neke čudne gospe, ki ni znala povedati enega smiselnega stavka, Janša ne spoštuje sodišča že zato, ker po njenem mnenju, ni vzel “pravega” odvetnika, pa še odvetnika ne spoštuje. Torej po mnenju bi moral Janša biti brez odvetnika, moral bi biti tiho, ne bi smel uporabljati zakonita sredstva, ki se jih lahko prisluži, ampak bi moral zgolj biti tiho in reči, da je kriv in sam bi moral dokazovati svojo nedolžnost, četudi bi morali krivdo dokazati na tožilski strani.
  Vem, da Arkova ni ljubiteljica desnice, kar me ne moti. Moti pa me, da se poslužujejo takih goebbelskih metod za obračunavanje z nekom, ki ga sovražijo. Kako nizko moramo še pasti? Bomo sploh kdaj normalna družba?

 7. MEFISTO pravi

  Napovedal sem že, da nas čakajo meseci doslej najbolj umazane predvolilne kampanje, ki jo že izvajajo pravoverni mediji, ki se nikoli ne izneverijo apokaliptični levici.

  Odgovornost je na volivcih, če se bodo spet pustili speljati na tanek led.

 8. okjar pravi

  To pa je že višek sprenevedanja, saj so vendar vsi vrhovi našega pravosodja še (ponovno) stari komunisti, ki so sodili in spet sodijo po nareku oblasti.

  Sicer pa na obtožilnem spisku afere patrija mnogi, ki so stvarno dobili provizije manjkajo kakor tudi konstruktorji velikega poka, ki so hodili delat škodoželjni film na Finsko. Iin kako še naj ocenimon veličino škode, da so potem prišli nepravi na oblast in državo spravili na kolena.

 9. K@K pravi

  Na 24kur sporni sprispevek ne obstaja !

  Ali so se “fsari v gate” upd, v tangice ? ? ?

 10. modusvivendi pravi

  http://24ur.com/novice/slovenija/spostovanje-sodisca.html

  Sodišča pa ne spoštujem zaradi slabega dela, ne pa zaradi Janše. Iz Bruslja dobimo na stotisoče evrov kazni, zaradi sojenja v nerazumnem roku, zaradi izidov sojenj, potem naj jih pa še spoštujem. Za napake nikoli ne odgovarjajo, oglasijo se le takrat, ko hočejo višje plače. Če jim kaj rečeš, se že vtikaš v sodno vejo in se arogantno obnašajo, da jih ne spoštujemo. Za svoje napake se sklicujejo na zakonodajo, nikoli pa ne predlagajo popravke, saj sami dobro vedo, kje škripa.

  Če Janša kaj reče proti sodstvu (ja hvala bogu, da se upa) je to nespoštovanje, vzrok za svetovno krizo. Ko pa Kresalka toži državne organe zaradi odločitve glede njene koruptivnosti gre pa za ustavno pravico. Če to stori Janša je ogenj v strehi, da gre za pritisk in podiranje pravne države.

 11. sivi pravi

  Ja ne priznajem ovaj sud. Mene može, da sudi samo partija.!!! Besede šlosarja. Po dooooolgem obdobju komunajer sodišč pri nas lahko nekdo kot Janša mirno reče, da ne priznava komunajar sodišč. Komunajer sodišča so pa znana po razsodbah “našim” že v naprej odpuščeno, ne “našim” pa naprtit kazen za “naše” plus insinuacije posvečenih. Človek enostavno ne razume več tega komunajerskega poniževanja častitljive Resnice in zdrave pameti. Kaj so nekateri sposobni za “judeževe srebrnike_€” narediti, zanikati sebe kot oseba…Ne razumejo, da je to uničevanje njih samih, da postanejo živa trupla? Čemu? Denar, ki ga prejmejo na ta umazan je več vreden, kot oni sami! S tem so si ceno sami postavili – bedniki! Zanimivo bo, ko bo njihov gospodar obrnil ploščo….Falanga 571 bo to prva občutila…

 12. Venet pravi

  Še ena sramotna poteza rdečih novinarskih lakajev, ki se je ne bi sramoval niti goebbels. Odkrita diskreditacija in čisti medijski umor. Po volitvah je potrebno medijski zakon novelirati in jasno določiti kaj je to sovražni govor in ga z milijonskimi (ali pa z zapornimi) kaznimi začeti preprečevati.

 13. Ponarejeni Kraševec pravi

  Edino, kar bi pomagalo, bi bilo par granitnih kock v okna uredništev teh medijev. Sicer se ne bodo nikoli naučili.
  Ti mediji morda so privatni, lastnik je pa zagrizen komunist. Morali bi jih izgnati v Severno Korejo, da se kaj pametnega naučijo.

 14. megi. pravi

  Udbomafija je v akciji tudi na spletnih portalih, kjer skušajo javno mnenje prikrojiti s potvarjanjem in laganjem.

  Prej sem na spletni strani POP-tv brala članek,da se Hrvatje bojijo, da bo Janša nagajal pri arbitražnem sporazumu glede Hrvaške.
  In potem ko sem nekaterim komentarjem dala minuse ali pluse(sem za to da se arbitražni sporazume izreče za ničnega ), je sešetalo oziroma odštevalo ravno obratno kot sem klikala.
  Tako se tudi dela javno mnenje. In tako smo zapravili naše ozemlje. Sami izdajalci nas vodijo.
  Kot vedno govorim, ne bo šlo zlahka,revolucija bo potrebna.

 15. Baron pravi

  To o nagajanju glede arbitražnega sporazuma širijo komunajzerji.

  Je pa točno tako, kot pravi Megi – komunajzerji so izsilili arbitražni sporazum, ki je Sloveniji v škodo. Namesto da bi postavili minimum staro mejo občine Piran, se borijo le za drobtinice.

 16. angi pravi

  Kako primitivni so ti t.i. “novinarji”, to je pač tolpa 571, ki nepoznajo etike in kodeksa, ki se ga pa naj bi držali kot verodostojni novinarji ali javni uslužbenci, re primitivni narod in pijarovci leve-rdeče oblasti, pejte rajše v Severno Korejo.

 17. Rak pravi

  @-Danilo – saj ravno to, da je privat, ji zagotavlja ali omogoča tak način poročanja, da dobiva preko političnih botrov usmerjena komercialna oglaševanja in s tem seveda denar.

 18. eagle pravi

  Pop tv je ameriški in pika. Ameri imajo Janšo v želodcu ker jim je preko Patrije speljal biznis ki si ga je obetal General Dynamics preko firme Stayer in Sistemske tehnike (Valuk ). Vi pa tukaj opletate z nekimi komunajzarskimi nebulozami.

 19. Petrovc pravi

  eagle: POP TV ni Ameriski!! Je pa iz pokradenega Slovenskega denarja kapitalisticne tovarisije, ki je koncal v Ameriki in se ociscen vrnil v Slovenijo! Pokraden z zlom, vrnjen kot zlo!

 20. APM pravi

  Krona vsega zavajanja in zavedenosti, pa je gledalec 3. TV programa, ki je med intervjujem z Janazom Janšo omenil, da je Janša ludožerec, saj naj bi se pod njegovo vladavino pojavilo človeško meso v sendvičih.
  Torej daleč smo prišli po zaslugi neodvisnih novinaarjev in mnenskih voditeljev na akademski ravni.

 21. Rado pravi

  apm.

  če se boš ukvarjal s takšnimi posamičnimi ekscentričnimi ekscesi, potem nikoli ne boš razumel kompleksnosti stvari.

  Spominjaš me na Marsovca, ki je obiskal “zemljo” in je kot prvega zemljana ogovarjal dieselovo bencinsko črpalko.
  Lahko si mislimo, kaj je napisal v poročilo.

 22. eagle pravi

  Petrovc – Mogoče, logično pa ni. Pro plus spada pod CME s sedežem na Bermudih z začetkom delovanja pri Čehih leta 1994. Kotira na NASDAQ. 35% delnic je v lasti Time Warner in na podlagi tega lastništva ima 47% glasovalnih pravic. Dvomim, da so bili naši kapitalistični lopovi takšni asi in za poskusnega zajca izbrali Čehe, da bi zameglili pot kapitala.

 23. mudo moreno pravi

  CME je ameriški samo uradno. In močno dvomim, da je notri kaj Slovencem pokradenega denarja(ampak nikoli ne veš).
  CME je v lasti ŽIDOV. Tako kot Time Warner in vse ostale ameriške in večina evropskih medijskih firm. Pop TV je kanal za prikrito razširjanje cionistične propagande. Ve se kaj to pomeni: antifašizem, antinacionalizem, antipatriotizem, promoviranje homoseksualnosti, multikulturnosti, mešanja ras, levičarstva, liberalizma, egalitarnosti… Vse v stilu: TOB SHEBBE GOYIM HAROG.
  Z eno in edino sveto izjemo seveda: ko pride vrsta na njih in njihov Izrael, se plošča popolnoma zamenja: kar naenkrat je nacionalizem, patriotizem, fašizem nekaj odličnega, homoseksualnost, liberalizem, egalitarnost, mešanje ras, multikulti pa nekaj odurnega in vsega obsojanja vredno.
  Zasidral so se v vseh vzhodnoevropskih državah po l.90, na Madžarskem celo tako hudo, da jim je skoraj crknila Nacionalna TV. No, pa od takrat so mnogi spregledali in ugotovili, da je “anti-semitizem” zelo pozitivna zadeva. Predvsem Madžari so spregledali še najbolj, verjetno je to premosorazmerno s pritiskom, ki so ga Židi vršili nad njimi.
  Če mislite da ima slovenska nacionalna TV bias, si pozorno oglejte program POP in A, vam bo hitro jasno, kolk je ura.

 24. […] posilstva in Borisom Šuštarjem, ki je bil obsojen zaradi podkupnin. Seveda ni bilo naključje, da je ta žaljivi prispevek v oddaji Preverjeno bil objavljen v torek zvečer, samo dobri dve uri po izglasovani nezaupnici Pahorjevi vladi v […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen