Hekerski napad na japonsko vojaško industrijo

0

Največji japonski proizvajalec orožja Mitsubishi Heavy Industries je bil tarča domnevnega računalniškega vdora. Hekerji so po navedbah neimenovanih virov prišli do občutljivih informacij o računalniškem sistemu podjetja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V ponedeljek so pri Mitsubishi Heavy Industries odkrili, da je 45 strežnikov in 38 računalnikov podjetja okuženih z osmimi različnimi računalniškimi virusi. Viruse so odkrili na strežnikih in računalnikih na sedežu podjetja v Tokiu, v ladjedelnici v Nagasakiju in Kobeju ter na oddelku za rakete in vodenje v okrožju Aichi. V ladjedelnici v Nagasakiju Mitsubishi Heavy Industries izdeluje rušilce, v Kobeju pa podmornice in jedrske generatorje.

Pri podjetju so ugotovili, da so hekerji ukradli podatke o računalniškem sistemu družbe vključno z IP naslovi, kar pomeni, da bodo hekerji lahko na podlagi teh podatkov izvedli nove napade. Neimenovani viri zatrjujejo, da so bili napadi izvedeni preko strežnikov v tujini, vendar ni bilo mogoče določiti njihove točne lokacije.

V torek je podjetje IHI Corp, ki proizvaja letalske motorje za japonsko vojsko, sporočilo, da je bil napaden tudi njihov računalniški sistem, vendar niso zaznali virov in odtekanja podatkov. (sta)

*slika je simbolična

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen