Berlusconi na sodni obravnavi v primeru Mills

0

Italijanski premier Silvio Berlusconi se je danes udeležil sodne obravnave v t.i. primeru Mills, v katerem je obtožen, da je svojega nekdanjega britanskega odvetnika Davida Millsa podkupil, da bi ta pričal v njegovo korist v dveh drugih sodnih postopkih v 90. letih minulega stoletja.

Berlusconi je danes v sodno palačo v Milanu vstopil, ne da bi odgovarjal na vprašanja novinarjev, ki so čakali nanj. Njegovi odvetniki so še minuli teden domnevali, da se premier obravnave ne bo udeležil. Da je danes vendarle lahko prišel, naj bi odpovedal načrtovano pot na zasedanje Generalne skupščine ZN v New Yorku, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Milansko sodišče je sicer Millsa, ki naj bi mu Berlusconi nakazal 600.000 dolarjev, že leta 2009 obsodilo na štiri leta in pol zaporne kazni. Rimsko prizivno sodišče je lani nato odločilo, da je kazen že zastarala. Podobno se bo najverjetneje pripetilo v sojenju Berlusconiju, saj bo zadeva dokončno zastarala januarja 2012.

Za danes je na sodišču prek videokonference predvideno pričanje Marie De Fusco iz Švice, ki je upravljala s skladom, prek katerega naj bi Berlusconi Millsu nakazal denar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Berlusconi se poleg obtožb v primeru Mills otepa tudi obtožb, da je plačal za spolne usluge mladoletni prostitutki Ruby in nato zlorabil pooblastila, ko jo je skušal rešiti zapora. Proti njemu poteka tudi sojenje v zvezi z njegovim medijskim imperijem Mediaset. Doslej se je moral zagovarjati že v številnih sodnih primerih, a ga obsodba zaenkrat še ni doletela.(sta)

Italijanski premier Silvio Berlusconi se je danes udeležil sodne obravnave v t.i. primeru Mills.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen