Spet vladne zdrahe: Pahorju se zdi videospot s Čepinovo v glavni vlogi neprimeren, a dopušča možnost, da imajo piarovci prav!?

18

Pokojninska reforma je tako resna in pomembna za našo prihodnost, da ljudem ne smemo dati nobenega signala, da je to stvar za šalo, se je premier Borut Pahor odzval na video, v katerem za reformo v vladni kampanji nastopa Urška Čepin. Ljudje so dovolj pametni in ne potrebujejo “piarovskih štosov” za to, da bi sprejeli odločitev, je oster Pahor. A to v bistvu ni piarovski štos kot meni Pahor, gre za navaden PR kiks, o čem smo na Politikisu že pisali.

“Zaradi vsebine in posledic, ki jih reforma prinaša, se mi zdi to tako resna stvar, da mi, ki smo jo pripravili, ljudem ne smemo dati nobenega signala, da je to kakor koli stvar za šalo,” se je premier Pahor odzval na vladno kampanjo pred referendumom o pokojninski reformi. Vlada se je namreč kampanje lotila tudi z video spoti na YouTubu – v prvem je nastopala Urška Čepin, v drugem pa Bojan Emeršič -, kar je sprožilo ostre odzive javnosti.

Po Pahorjevih besedah je prav mogoče, da se moti in imajo strokovnjaki za stike z javnostmi, ki so spot z Urško Čepin pripravili, prav. V pripravo te kampanje se po njegovih trditvah ni “posebej veliko vtikal”. Toda kot premier, ki je koordiniral ta projekt, “imam pravico do mnenja, ali nekaj ustreza tistemu, kar smo počeli,” pravi.

“To je tako resna in pomembna stvar za našo prihodnost, da ljudje ne smejo imeti občutka, da želimo s štosi zbuditi in prepričati javnost,” je bil ob robu novinarske konference po srečanju z ministrom za zdravje Dorjanom Marušičem in kriznimi ministri oster Pahor.

Po njegovem prepričanju so ljudje dovolj pametni in ne potrebujejo nekih “piarovskih štosov” za to, da bodo ali ne bodo sprejeli odločitev.

Direktor urada vlade za komuniciranje Darijan Košir je za STA pojasnil, da so se zavedali, da je ta oglas v veliki meri tudi tvegan, ker vsebuje nenavaden pristop v referendumski kampanji vlade. “Ko greš zavestno v tako odločitev, moraš sprejeti tveganje, da bo oglas sprejet dobro ali pa da bo odziv manj ugoden,” je dejal Košir.

Kot pravi, so pričakovali bolj ugoden odziv medijev, kot je bil na spot z Urško Čepin, ampak na drugi strani tudi presenečeni niso. Pokojninska reforma je resna stvar, se strinja Košir, prav zato je bil ta oglas že vnaprej “tvegana reč”.

Izhajali so iz tega, “da jih je pri referendumski kampanji o malem delu večina javnosti in strokovnjakov kritizirala zaradi neinovativnosti”. Tokrat so se odločili za kampanjo tudi prek spletnega komuniciranja in se s tem zavedali, da vstopajo “na polje, ki je bolj spolzko, kot je sicer klasično komuniciranje”.

Po Koširjevih trditvah poteze ne obžalujejo, prav tako se odziva javnosti oz. učinka spota na javnost ne da izmeriti. Efekt oglasa je bil enormen, obisk oglasa pa rekorden in “z oglasom smo dosegli točno tisto, kar smo želeli; opozoriti na absurdnost argumentov nasprotnikov pokojninske reforme”.

Pahor se po navedbah direktorja urada vlade za komuniciranje v to odločitev referendumskega štaba ni vtikal in jim je prepuščal, da so ravnali po svoji vesti. “Za to nosimo odgovornost in tudi odgovornost za to, da premier mogoče trenutno ni najbolj zadovoljen s tem, kar smo naredili,” je dodal Košir. Obenem zagotavlja, da Pahor te odločitve referendumskega štaba ne problematizira.(sta/ured)

Premier Borut Pahor pravi, da je vladni video spot s Čepinovo v glavni vlogi neprimeren, a dopušča možnost, da imajo strokovnjaki za stike z javnostmi prav.

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 18
 1. Abraham pravi

  Urška ima več silikona kot ima pahor možganov.

 2. jj pravi

  ja abraham, pa tudi več kocin na ta mali kot vaš jajčeglavec na glavi

 3. Viktor pravi

  a dopušča možnost, da imajo strokovnjaki za stike z javnostmi prav.

  Pa človek je poln bebec. Vsa Slovenija se zgraža a on trdi, da medijski strokovnjaki lahko imajo prav.

  To me spominja na idiotizem raznih kolhozov, ko so komunisti trdili, da naj se seje žito dvakrat bolj na gosto, da se bo povečal pridelek, medtem ko so kmeti samo majali z glavo.

  Sicer težko verjet, da nebi kmeti sami tega pogruntali v deset tisoč letih odkar človeštvo goji pšenico, vendar Pahor dopušča tudi to možnost.

  PS

  Komunistični modreci agronomije so samo dosegli, da je žito zadušilo samo sebe in je bila lakota. Vendar “hvala Bogu” sedaj po 10 000 letih to ziher vemo zaradi komunistične modrosti.

 4. Abraham pravi

  jj kdor nima na glavi ima pa pod njo in med nogami 😉 Kruta statistika. ha ha ha

 5. Abraham pravi

  Pahorju se dvigne samo s pomočjo silikonskih vsadkov. HE HE HE

 6. Abraham pravi

  Se vidi da je pahor komunajz. Vsak ki ima podjetje bi prodajnika ali PR, ki zafura biznis odpusti, saj dela samo minus. A ne komunajzi, njim so pojmi kot je tržni delež in promocija, efektivnost tuji, saj slovenski komunajzi verjamejo da denar pada iz neba in vsi so srečni razen “norcev” v mentalni ustanovi goli otok.

 7. Mudo Moreno pravi

  Jaz jih občudujem, ko se spotikajo ob lastne noge in tekmujejo sami s seboj, kdo bo ušpičil večjo neumnost. Lahko jim le zaploskamo, kar tako naprej fantje, na volitvah boste itak pobrali le še glasove največjih religioznih fanatikov kot so jj, Rado in Donko. Vsi ostali, ki so vas kdajkoli volili, so vam že zdavnaj obrnili hrbet.

 8. Anakonda pravi

  JJ je beden tepček, kot vedno. JJ, če si ponosen na tvoje kocine, kolikor koli jih že imaš, še ne pomeni da si pameten.
  Zapomni si to že enkrat, budalo bedno!!!

 9. Anakonda pravi

  Vsa ta banda s Pahorjem in njegovim klovnom Koširjem pa je že sramota za Slovenijo. Zdaj prirejajo že maškerado, sredi poletja.

 10. sivi pravi

  Tej vladni koaliciji, je toliko do Slovenije, kot podganam do žitnega silosa.

 11. BM pravi

  Pred enim letom, se je rodila slovenska narodna legenda o treh psih herojih, ki so se uprli izrojenim kapitalboljševiškim elitam v času, ko noben človek ni imel poguma pokazati ogledala povampirjeni eliti, ki odloča o življenju in smrti. Bulmastifi so jim pokazali ogledalo in ga razbili na njihovih maskah, ki so se nato zdrobile v prah kot odpadlo jesensko listje. S tem so se za vedno zapisali v naša srca, v srca ljudskih množic in srca delovnega ljudstva ter v želodce ljudi z rdečimi kravatami.
  Bulmastifi od takrat simbolizirjo brezkompromisno pasje uporništvo proti nečloveškemu sistemu, ki si jih je podajal od garaže do garaže. Bulmastifi so s svojim žrtvovanjem za nas zamajali celo »kaviar komunistično« vlado in razkrili mrežo spletk in prevar, s katerimi drži ozka elita v šahu našo družbo in našo usodo.
  Atlas, Atos in Joy počivajte v miru in hvala Vam.

 12. Banda rdeča pravi

  He, he, bravo BM, tako se govori. Pahor je navadni moron, ki niti svoje najožje ekipe nima pod kontrolo. Kakšna kreativa je to? To je navaden balkan poden s tole češpljo Čepinovo, Pa to ne bi naredila niti vlada v kakšni banana republiki, kaj šele v neki resni državi. To je možno samo v Slovenijalandu, ki ga obvladujejo kučmani, opankarji in druge politične kreature, ki se jim j*ebe za Slovenijo. 5.6. bodo dobili tri referendumske focne, da se jim bo še dolgo te nore glave vrtele.

 13. hors pravi

  To je pa že podn od podna,kaj vse ti komunajzerji počnejo za naš denar.Kmalu bo dan ko bo treba položit račune,

 14. falcon pravi

  Pahorror že dalj časa dopušča “vse možnosti”, tudi tiste najbolj nore in nemogoče. Pa saj smo tega že vajeni in nas ne preseneča preveč. Ni pa s tem rečeno, da se z njegovimi “možnostmi” strinjamo.
  In naše nestrinjanje se bo lepo pokazalo na referendumu s 3X PROTI!!

 15. Manca pravi

  BM
  večkrat, ko ponoviš, bolj mi je všeč!
  Psi so nam odprli oči. Že zdavnaj bi bila predsednica vlade tista, ki….

 16. […] Spomnimo: Ukom je do sedaj že objavil dva posnetka z Urško Čepin, ki po Koširjevih besedah poskušata s parodijo na argumente nasprotnikov pokojninske reforme pritegniti mlajše in bolj izobražene volivce k podpori reforme. Vlada je posnetek sicer naslednji dan po objavi umaknila, saj je odziv javnosti bil pričakovano zelo negativen, odzval pa se je tudi premier Borut Pahor, ki je dejal, da se mu zdi videospot s Čepinovo neprimeren. […]

 17. […] tem smislu je skrajno ironično, ko Pahor reče, da smo ljudje dovolj pametni, da ne rabimo bolnih spotov estradnikov, da bi se pametno odločili. Ironično v dveh pogledih […]

 18. alan. k pravi

  Vsekakor, Pahorjev vlak ima največ možnosti, da iztiri.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen