Simona Dimic mora plačati globo v višini 1.600 evrov, saj je kreditne obveznosti vpisala v “napačno rubriko”

7

Večina postopkov, ki jih protikorupcijska komisija vodi v zvezi z nekdanjo vodjo premierovega kabineta Simono Dimic, še poteka, je pa komisija končala prekrškovni postopek, povezan s premoženjskim stanjem Dimičeve. Izrekla ji je globo, ki znaša 1.600 evrov, zaradi zmote pri izpolnjevanju obrazca za prijavo premoženja funkcionarjev, poroča Mladina.

Primer nekdanje vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja je tekom obravnave komisije postal večnivojski, saj je komisija na podlagi informacij iz primera sprožila več ločenih postopkov. Nazadnje postopek sistemske preučitve podelitve kreditov državnim funkcionarjem in uradnikom na položaju s strani bank v Sloveniji, ki so posredno ali neposredno vsaj delno v državni lasti.

Ta postopek še poteka in je trenutno “še najbolj odprt”, je za povedala predstavnica za odnose z javnostjo na komisiji Barbara Fürst. Po njenih besedah je sicer večina postopkov v primeru Dimičeve končanih oz. dobro potekajo.

Protikorupcijska komisija je na podlagi njenih ugotovitev iz postopkov, ki so jih izvedli v primeru Dimičeve, eno zadevo odstopila gradbeni inšpekciji in eno policiji. V zadevi poročanja o premoženjskem stanju so izdali en opomin ter, prav tako na področju premoženjskega stanja, uvedli in zaključili prekrškovni postopek, v katerem je bila izrečena globa. Ostale postopke nameravajo zaključiti z načelnim mnenjem.

Simona Dimic je za časnik Mladina sicer povedala, da je opomin prejela zato, ker po tem, ko je odstopila z mesta vodje kabineta predsednika vlade, protikorupcijske komisije ni obvestila o prenehanju delovnega razmerja in jih vnovič obvestila o premoženjskem stanju, čeprav je po njenih trditvah tri mesece pred tem komisiji po novem zakonu prijavila vse njeno premoženje.

Globo 1.600 evrov pa si je, kot pravi, zaslužila, ker se je zmotila pri izpolnjevanju obrazca za prijavo premoženjskega stanja funkcionarjev. Kreditne obveznosti je po njenih trditvah sicer navedla, “a v napačno rubriko”.

Dimičevi so mediji sredi oktobra lani očitali vrsto nepravilnosti pri nakupu in obnovi hiše v ljubljanskih Murglah, med drugim, da je od banke NLB dobila za svojo plačo nesorazmerno visoko posojilo pod izredno ugodnimi pogoji. Zaradi očitkov je 22. oktobra odstopila z mesta vodje premierovega kabineta, primer pa so pod drobnogled vzeli tako kriminalisti kot tudi protikorupcijska komisija. Dimičeva se kasneje pogovora na protikorupcijski komisiji ni udeležila. Kot je znano je preko odvetniške pisarne v oceno ustavnosti vložila člene protikorupcijske zakonodaje.

Nekdanja vodja Pahorjeva kabineta Simona Dimic naj ne bi bila pazljiva pri izpolnjevanju obrazca za prijavo premoženjskega stanja (rubrika kreditne obveznosti), zato ji je protikorupcijska komisije naložila plačilo globe v višini 1.600 evrov.

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 7
 1. tutifruti pravi

  Da ne bo to plačala iz javnega doga?

 2. Marjana pravi

  Ta dama Dimičeva je ista kot Kresalova: krzneni plaščeki, zlate urice, nakupi v Milanu itd. In takšni potem govorijo o sociali in stiskah med ljudmi. Še dobro, da je nova protikorupcijska komisija bolj agilna kot je bila prejšnja Kosova.

 3. Boris Valenčič pravi

  Neverjetno!!! Kako jokava in sprenevedava proti korupcijska komisja.
  Res, potočimo še za njih kakšne sozice!
  Gangsterji naloženi na kup, drug če z drugega kot BigBurgerji!

  Le, da naložene plasti tega gnusa nikomur ne teknejo!

  Borut Pahor bi moral biti kazensko obravnavan in takoj odstranjen z vseh odgovornih funkcij, ne da bi kakor koli se vsilil na njegovo mesto Janez Janša, saj ni prav nič boljši.

  Toliko roparske svinjarije okoli Vegrada, ne more prenesti nobena normalna okolica.

  Kaj bo neki povsem neodgovrni Simoni Dimic neka kazen, saj porabi v sezoni 60.000 evro samo za nafto za jahto in tega prav nič ne skriva pred drugimi, celo ta bivša socialna sirota se s tem le šopiri pred vsemi.

  Za vse so krivi mediji, saj so v preteklosti s silo zavirali dostop do pravih informacij, jasno sedaj na enkrat pa je vsa svinjarija udarila na plano in ljudstvo je ostalo brez sredstev za preživetje, kar pomeni izredno otežen boj proti kriminalu na normalen način.

  Zahtevajte KRALJA na oblast, takoj bom postavil logor za 50.000 slovenskih gangsterjev, jim nametal deske in naj si sami zaporniki postavijo ute, kakor vedo in znajo. Znatno bi ojačal vse policijske in sodne postopke, pobral gangsterjem ves denar ter ga namenil v razvoj in napredek. Sedeli bi vsi brez izjem !!!

  Boris Valenčič, 1. slovenski Kralj – preberite: http://www.monarh.si

 4. jj pravi

  Boris Valenčič, kakšen kralj? ulice? nimaš za burek pa serješ po netu, marš delat!

 5. tutifruti pravi

  Ja, kaj bo na to željo, da izberemo kralja rekel Kraljevski dvor Zmajev? Kaj na to porečejo krvni sorodniki Viliama Oranskega. Kaj bo na to poreklo Britansko cesarstvo-krvni sorodniki, ki vodijo in delajo šov na planetu. Torej kaj na to porečejo krvno povezane podružnice, ki manipulirajo na svojem terenu kot so Rockefellerji v Ameriki in Oppenheimerovi v Južni Afriki? Pa kaj na to željo porečejo krvne skupine sorodnikov iz Evrope. Kaj na to porečejo krvne linije povezane z Alfredom Velikim, kraljem Anglije in Karlom velikim najbolj znanim francoskim monarhom? Potem po krvni povezani s angleškim Edwardom III., ki je po več kot 2000 sorodnikov povezan s princem Charlesom. Vsi ti so si prisvojili planet in iz nas bodo naredili v bližnji bodočnosti sužnje. Lahko bi kdo kandidiral za vodjo in organizirani odpor sužnjev kot nekdaj Spartak. Kako pa je končal pa vemo. Razen, da tudi to ni ponarejeno? Samo ta elita ne bo več naredila take napake, da bi se še kdaj v bodoče pojavil kakšen Spartak in se jim uprl. Zato pa nam skušajo okupirat možgane pa še očiit nas mislijo. Ničesar potem ne bo več v smer osvoboditev narediti. Torek “kralj” kakšne povezave s takimi imate? Če jih imate ste njihov.

 6. mudo moreno pravi

  jj-ja že tretjič sprašujem: ali si ponaredek originala, ali si ponaredek onih treh “umetniških” ponaredkov, torej ponaredek ponaredka. Drugo vprašanje pa glasi: ali si uspešno dokončal osnovno šolo, ali pa si opravilno nesposoben kot gospa Dimic, ki ne zna izpolniti enega simpel obrazca. Če je Valenčič ekscentrik, je to predvsem njegov problem . Tvoj problem pa je , da si imbecil in to je neozdravljivo.

 7. Boris Valenčič pravi

  odgovor za:

  1. jj says:
  2. tutifruti says
  3. mudo moreno says

  … res sami bedaki in provokatorji, čist podobni nesposobnim in zmešanim slovenskim novinarjem…. sem že najavjen takih poniževanj, pač okvirjene duhovne sirote…

  http://www.freetime.si/karikature/naslovna.htm

  mojega koledarja sploh te sirote ne upajo komentirati, so preplitki….

  http://www.monarh.si/mediji/index.htm

  včasih so nekateri vsaj nekaj napisali…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen