Kangler se je “zaklel” nad svojo hčero, da Auerju ni grozil s smrtjo

3

Včerajšnje predzadnje soočenje mariborskih županskih kandidatov na lokalni mariborski televiziji RTS, je postreglo z nekimi novimi dimenzijami. Takoj se je videlo, da je Srečko Pirtovšek (lastnik revije Mariborčan) imel tisto pravo avtoriteto, da je volilno oddajo prekrmaril do konca brez večjih eskapad govorcev, ob tem, da je vse skupaj še začinil z veliko mero duhovitosti. A vprašanju aktualnemu mariborskemu županu Francu Kanglerju o grožnjah s smrtjo županskemu kandidatu Stojanu Auerju se ni mogel izogniti. Kangler je v svojem razpoznavnem dialektu odgovoril: “Zaklejem se nad svojim otrokom (Kangler ima najstniško hčero Mašo), da kaj takega nisem nikoli naredil.” Težko bi sicer bilo verjeti, da bi se Kangler zaklinjal nad lastno hčero, če ne bi govoril resnice. Pojasnil še je, da ga čudi, kako so mediji verjeli Auerju, ko si pa je ta vse skupaj izmislil. Javnost resda nikoli ne bo zagotovo izvedela, kdo od njiju govori resnico, vsekakor pa čudi Auerjeva poteza, da proti Kanglerju ni sprožil kazenskih postopkov, če je bil tako resno (življenjsko) ogrožen.

Včerajšnje soočenje je tako po zaslugi Pirtovška bilo tudi precej dostojno, čeprav so nekateri županski kandidati izpustili tudi nekaj ostrih. Tako je Janez Ujčič (Desus) Kanglerju odgovoril, da je “totalna oslarija”, da hoče v mesto postaviti tramvaj, celo vedno uglajeni Tomaž Kancler (SDS) je včeraj prekinil sogovornika: “Sedaj jaz govorim!” Pravi verbalni dvoboj pa sta imela Gregor Jager (Zares) in Kangler, ko sta drug drugemu očitala, kako se (ne) vodi podjetja oz. občine. Kangler je kljub svojemu tipičnemu temperamentu bil včeraj precej umirjen (večkrat se je tudi nasmejal), seveda pa je uspel zluščiti čisto nov, sveži kanglerizem. Ko so se kandidati pogovarjali o neurejenem in zastarelem mariborskem mestnem prometu je povedal: “Čas je, da rešimo trajnostno rešitev mestnega prometa”…

Mimogrede; kandidat notranje ministrice Katarine Kresal Tomaž Orešič je med mariborskimi županskimi kandidati prvokategorniki zgledal kar malce nebogljen, njegovi na pamet naučeni odgovori pa so izpadli sterilno in neživljenjsko… 

Franc Kangler: “Zaklejem se nad svojim otrokom, da kaj takega nisem nikoli naredil.”

Foto: Vasja Šabeder

Št. komentarjev: 3
 1. Manca pravi

  Absolutno volim Kanclerja !

 2. Rastko pravi

  Ja, Kancler je včeraj pokazal malo več samozavesti, to bi ga lahko pripeljalo v drugi krog. Če je v prejšnjih soočenjih izpadel malo mevžasti, je sedaj že bolj prepričljiv. Po zadnji anketi Dela, bosta v drugem krogu tako Kangler in Kancler. Lažnivec Auer bo končal okoli 5-tih procentov.

 3. Rexmundi pravi

  Če je Auer lažnjivec potem je pravi, da se ga izvoli. Kam pa bi prišli, če bi se govorilo po pravic? Nastal bi svetovni kaos, neobvljadljiv. Ljudje rabjo nekaj takega kot je lepa Kresalka in jim lepo v oči laže. Ljudje so potem potolaženi. Čeprav na konc izpade, kako so bili opeharjeni. Zato bi moral bit v politiki več lepih mladih deklet.
  torej vsi pričakujemo nekak kvantni preskok zavesti. NASA je odkrila letos, da se je iz Mlečne galaksije usmeril energetski snop žarkov proti Zemlji, ki bo spremenil zavest celotnega človeštav. Doseglo se bo tudi nekaj kritičnega, kmalu se bo število ljudi povečalo na kritičnih 8 miljard. čakajo nas izredno močno sončno sevanje. Pa bliža se nam komet LULIN – oglaševalec velikih sprememb? Ta komet je že enkrat v davnini, ko je prehajal v ozvezdju Leva v katerem ja glavna zvezda Regulus vplival na dvig zavesti na prve humanoide, tako, da so odkrili ogenj in začeli naj bi takrat uporabljati prva orodja in pozneje nažalost orožje. Mogoče pa nam bodo tile nov kandidat zrihtal in vrnil miljone zafuranih evrov. recimo Merkurjevih 750 miljonv. Sanja svinja koruzo, nekak v tem rangu bo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen