Mariborski župan Arsenovič okužen z novim koronavirusom! Še včeraj s sodelavci brez zaščitne maske!

2

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes opravil hitri test na koronavirus, ki je pri njem potrdil okužbo. Župan se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče. Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, so sporočili iz županovega kabineta.

Arsenovič se počuti dobro, vse Mariborčanke in Mariborčane pa poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov, so dodali.

A ravno včeraj Arsenovič ni bil ravno odgovoren, saj je s svojima sodelavkama (na županovi desni je vodja njegovega kabineta Jelka Vrečko) bil na tiskovni konferenci brez zaščitne maske, hkrati pa niso zagotavljali primerne medsebojne varnostne razdalje!

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili z njim v neposrednem stiku, bodo od četrtka v karanteni na domu in si bodo po najboljših močeh prizadevali za nemoteno delo Mestne občine Maribor.

V samoizolaciji so po posvetu z generalno sekretarko DZ, Uršulo Zore Tavčar, od jutri dalje tudi štirje mariborski poslanci, ki so bili v stiku z županom Arsenovičem v ponedeljek 12.10.2020 na delovnem sestanku. To so Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in Dejan Kaloh (SDS).

Podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. Če bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten, in bo v četrtek prevzel nadomeščanje župana.

Mariborska občina bo od ponedeljka delo od doma uvedla tudi za nekatere druge zaposlene. S tem želijo zagotoviti normalno poslovanje in tudi ustrezno ločenost sodelavcev po pisarnah, so še zapisali v županovem kabinetu.

Št. komentarjev: 2
  1. Urednistvo pravi

    Take imate v Mariboru žal… to pomeni, da je tako polovica občine okužena!

  2. Pubec pravi

    Kakšne imate šele potem v Ljubljani, ko je okužen že vsak drugi žabar

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen