Jože Tanko v luči epidemije z koronavirusom z domoljubnim predlogom: “Čimprej je treba neprodušno zapreti južno mejo, novih žarišč covid 19 ne potrebujemo!”

6

Eden najbolj proaktivnih poslancev iz vrst SDS Jože Tanko, je danes na Twitterju zapisal: ” Spet stotnija ilegalcev preko južne meje. Čimprej je treba neprodušno zapreti južno mejo, novih žarišč covid 19 ne potrebujemo. Da vidimo, če bodo levičarji za zaščito naše države in naših ljudi in če bodo umaknili blokado aktiviranja 37.a člena zakona o obrambi?”

Danes je tudi predsednik države Borut Pahor podprl potrebo po podelitvi posebnih pooblastil slovenski vojski – toda izključno za varovanje državne meje. Takšna odločitev DZ bi bila po oceni predsednika in vrhovnega poveljnika obrambnih sil v trenutnih razmerah smiselna, “a mora biti strogo v okvirih zakona, največ za obdobje do treh mesecev”.

Predsednik republike se je o utemeljenosti razlogov za uveljavitev 37. a člena zakona o obrambi danes ločeno pogovarjal z ministrom za obrambo Matejem Toninom in notranjim ministrom Alešem Hojsom. Takšna odločitev državnega zbora na predlog vlade bi bila po Pahorjevi oceni v sedanjih okoliščinah, ki jih zaznamujeta sovpadanje povečevanja ilegalnih prehodov državne meje in ukrepanje zoper širitev korona virusa, smiselna in sprejemljiva.

Dodajmo še to: številne države po Evropi so v boju proti koronavirusu aktivirale svoje vojske. Nazadnje je včeraj vlada Severne Makedonije na pomoč v soočanju z epidemijo koronavirusa v državi poklicala makedonsko vojsko.

Št. komentarjev: 6
 1. zeko pravi

  Tanka bi veljalo bolj poslušati! Ima dobre predloge, ki se bodo ob upoštevanju kasneje pokazali za čisto zlato za slovenski narod!

 2. aco pravi

  To bi morala že Šarčeva vlada storiti pred enim letom… ne pa da nam turk sedaj pošilja gor nove horde bolanih migrnatov. Janša porihtaj to!

 3. Johan pravi

  Tanko je ” domoljubno” ugotovil, da dr…ek smrdi

 4. raft pravi

  Zeko pravi Pred 5 ur
  Tanka bi veljalo bolj poslušati! Ima dobre predloge, ki se bodo ob upoštevanju kasneje pokazali za čisto zlato za slovenski narod!
  —————–
  Ni kaj dodati, mogoče smo to, da se v saržer doda vsak tretji ostri naboj.

 5. Rokovnjac pravi

  Ostalo je v Butalah ogromno stvari iz Yuge,ki jih se dan danes posnemate in to zvesto.Nekaj pa vam ne gre v lajsto posnemanja Yuge in o je vojaski strazarji na granicaj na vsaki 50 metrov in strejati,magari v hrbet na vsako neupostevano komando “STOJ”!!!

 6. Re gornjemu pravi

  Ubožček polpismeni, nekaj si hotel napisati? Ponovi še malo snov iz tretjega razreda osnovne šole! Šele nato se oglasi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen