To je ta “strokovna podprtost”: Po pijanem mariborskem kriminalistu, sedaj za volanom pijana kot čep še murskosoboška tožilka!

4

V Pomurju so policisti pri voznici namerili dva promila alkohola v krvi. Vožnjo pod vplivom alkohola naj bi si privoščila sedaj še neznana murskosoboška tožilka, saj na policiji zaradi varovanja osebnih podatkov tega niso želeli razkriti. Medtem pa so na murskosoboškem tožilstvu potrdili, da je bila za volanom pijana ravno njihova uslužbenka.

Kaj se je dogajalo? Murskosoboški policisti so prejšnji teden ustavili voznico in ji odredili test alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imela v krvi vsaj dva promila alkohola, kar je skoraj štirikrat več, kot je pri voznikih še dovoljeno po zakonodaji. Voznica pa naj bi bila okrožna državna tožilka, zaposlena na tožilstvu v Murski Soboti, poroča namreč Vestnik.

 Vodja murskosoboškega tožilstva Drago Farič je za Vestnik potrdil, da je bila “pri uslužbenki Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti pri kontroli prometa in preizkusu alkoholiziranosti ugotovljena višja stopnja alkohola, kot je dovoljena”. Vendar tudi Farič ni mogel potrditi, da gre dejansko za tožilko, je pa še dodal, da za zdaj proti uslužbenki ne vodijo nobenega postopka. Po neuradnih podatkih Vestnika naj bi tožilka pijana vozila v svojem prostem času.

Voznici sicer poleg visoke globe (1200 evrov) grozi tudi odvzem vozniškega dovoljenja. Po zakonu namreč policija vozniku, ki ima več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali 1,10 grama alkohola na kilogram krvi (promila), poleg globe izreče tudi 18 kazenskih točk. To pa pomeni avtomatsko prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Spomnimo: pred dobrima dvema tednoma so prometni policisti med rutinskim pregledom ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Munda je sicer napihal manj kot murskosoboška tožilka – “samo” 0,51 promila.

Št. komentarjev: 4
 1. Vanč pravi

  Za bruhat v kaki državi živimo…

 2. lady gugu pravi

  Sami pijanci in psihični bolniki na odgovornih funkcijah, res smo ena navadna banana republika!!!

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Kaj pa hodite pijanci in zadrogiranci na volitve in volite take. Da bi volil treznjaki bi bilo čisto drugače.
  alkovamjeskurumožganepres
  boditevcvetju

 4. raft pravi

  Baba pijana, r-it prodana, v tem primeru pa mogoče še kaj drugega.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen