Janez Janša iz Evrope prejema čestitke, zmagovalcu slovenskih parlamentarnih volitev čestitali tudi Juncker, Kurz in Weber

3

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker čestita zmagovalcu slovenskih parlamentarnih volitev, vodji SDS Janezu Janši, ki ga dobro pozna, in izraža prepričanje, da bo prihodnja slovenska vlada dragoceno prispevala k skupnim prizadevanjem za gradnjo demokratične, uspešne in močnejše EU, so danes sporočili v Bruslju.

Spremljali smo nedeljske slovenske parlamentarne volitve. Predsednik Juncker prav sedaj pošilja čestitko Janezu Janši, vodji zmagovalne SDS, ki ga dobro pozna, je povedal glavni govorec komisije Margaritis Schinas.

Juncker po govorčevih besedah izraža prepričanje, da bo prihodnja slovenska vlada dragoceno prispevala k skupnim prizadevanjem za gradnjo demokratične, uspešne in močnejše EU.

Obenem je Schinas sicer dejal, da “seveda ne komentirajo ustavnega procesa oblikovanja vlade, ki se šele začenja”.

Juncker je nato Janši čestital tudi s tvitom v slovenščini: “Verjamem, da boš pomembno prispeval k oblikovanju demokratične, uspešne in močnejše Evrope po meri njenih državljank in državljanov.”

Objavil je tudi celotno pismo Janši, v katerem poleg omenjenega piše še, da sta “tako Slovenija kot EU v zelo dinamičnem obdobju iskanja odgovorov na vprašanja, kako oblikovati našo skupno prihodnost”.

V tiskovni službi predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska pa so v odzivu na slovenske volitve izrazili pričakovanje, da bo Tusk čestital novemu premierju, ko bo ta znan.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes izrazil čestitke Janezu Janši in njegovi SDS za zmago na nedeljskih parlamentarnih volitvah v Sloveniji. Kot vodja avstrijske ljudske stranke (ÖVP) je izrazil čestitke obema sestrskima strankama v Evropski ljudski stranki (EPP), ob SDS tudi NSi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kurz se je na Twitterju pridružil čestitkam vodje politične skupine EPP v Evropskem parlamentu Manfreda Webra, ki je Janši čestital že v nedeljo zvečer. Weber je v tvitu dejal, da je Janša dobil jasen mandat za sestavo vlade in da bo v Evropi spet kmalu močna Slovenija.(sta/ured)

Št. komentarjev: 3
 1. hlod pravi

  A Juncker ne ve, da bo Janša zelo težko sestavil vlado? A ne pozna slovenskih razmer?
  Vsekakor želim Janšo za predsednika vlade.

 2. bruh pravi

  jasno se vidi, da v EUropi nimajo pojma o sistemsko udbomafijskem in ideološko grozno nestrpne enoumno rdečem kućanistanu….ajd….
  slovenski levičar je izredno nestrpno, sovražno, izključujoče smrdeče bitje, posebno partijsko uvoženi enoumni čredniški smrdeči rdeči ljubljankovići………nihče ni toliko klal in moril v teh krajih kot predniki naših levičarjev-komunisti….niti fašistične niti nacistične zveri…..in zato, bodo ostali ednistveno v Europi legalno mafijsko, še naprej nemoteno na oblasti……ampak drugače misleči imamo to srečo, da slovenski nestrpni, čredniški, sistemsko mafijski, divje sovražni levićarji nimajo v resnici v realnem svetu nobene moči, razen te, da si mafijsko a legalno podeljujejo službice , ki so vezane na davkoplačevalski denar….ajd…….spomnite se, slovenski levićar je vedno grozno nestrpno bitje, ki divje sovraži vse drugače misleče…..in oni bodo v kučanistanu še napej na oblasti….v imenu čredništva, enoumja, nestrpnosti in sovražnosti…ajd..

 3. raft pravi

  Bravo Bruh. Levica je produkt Beograda. Preko njega in seveda svoje navlake v Sloveniji vzdržuje razkol med Slovenci. Mesec se seveda v vsej svoji primitivnosti ne zaveda kaj postavlja na kocko. Igra igro, ki ni za male.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen