“Zelo bomo previdni,” pravi direktorica CSD Jesenice Anita Bregar. To bi morali biti že pred smrtjo Arine!

8

Po smrti dveletne deklice z Jesenic njena mama, ki je skupaj z novim partnerjem osumljena povzročitve posebno hudih poškodb, ostaja v priporu, njeni drugi otroci pa živijo pri očetu. Kakšne stike bodo imeli z mamo v prihodnje, bo na koncu odločilo sodišče, razmere v družini pa pozorno spremlja center za socialno delo.

V šoku, v katerem je družina, je na vprašanje o nadaljnjih stikih z mamo še težko odgovoriti. Kot je za STA pojasnila direktorica Centra za socialno delo Jesenice Anita Bregar, je ena izmed možnosti, da zoper mamo podajo predlog za odvzem roditeljskih pravic, druge možnosti so, da predlagajo prepoved ali omejitev stikov ali pa, da stiki potekajo pod nadzorom. Končna odločitev bo v rokah sodišča.

Čeprav so vsi trije otroci še mladoletni, pa so dovolj stari, da se bodo glede tega na centru za socialno delo posvetovali z njimi, prav tako pa tudi z očetom. “Najprej moramo preveriti, kako to doživljajo in kakšne želje imajo. Ker trenutno mama ostaja v priporu, kjer nima stikov z otroki, se nam s to odločitvijo ne mudi,” je pojasnila Bregarjeva.

Kot je poudarila, bodo zelo pozorni na to, da se vzpostavijo vse varovalke za varnost preostalih treh otrok, čeprav ti s svojo mamo nimajo slabih izkušenj. “Vendar ta dogodek lahko stvari bistveno spremeni. Zelo bomo previdni,” je zagotovila Bregarjeva. Sedaj se ji zdi ključno predvsem to, da imajo socialni delavci stalni stik družino in se z njo pogovarjajo. Slednja izjava Bergerjeve je seveda tragikomična, glede na to, da je oče Arine v predhodnih izjavah trdil, da je CSD Jesenice opozarjal, da njegova dveletna hčera živi v povsem neustreznih razmerah… (sta/ured)

anita bregarAnita Bregar… Foto: gorenjskiglas.si

Št. komentarjev: 8
 1. bruh pravi

  center za socializem, za socialo……res še ne razumete kako sistemsko udbomafijsko, enoumno, rdeče delujejo jugićeve in sovjetićeve državne službe

 2. bruh pravi

  lepo bi bilo, da bi bilo jasno opredeljeno kam so politično nagnjeni vsi tile sociali, socialistićni delavci, delavke…….zgleda, da je enoumnje najvažnejša vrenota….

 3. kiki pravi

  Drži gobec Bregarčka, ravno tako si kriva! Kam si prej gledala: v ogledalo, ko si si kupila novo jakno z našim denarjem? Sram naj te bo v dno duše!

 4. bruh pravi

  vprašnje: zakaj se to nasilje okoli otrok dogaja v izrazito jugo.rdečih “sanjskih” obćinah?

 5. frnikola pravi

  csd je sam sebi namen, ne ve nič, kaj se v resnici dogaja-vedno so prepozni…

 6. haapy yack pravi

  hoj
  Je zelo bodo previdni. Paziti je treba pri nakupu novih flomastrov.
  čao

 7. Aldo pravi

  Žal so naši CSD bolj biroji za uveljavitev pravic socialnih transferov , kot pa institucije , katere naj bi v primerih kot se je zgodil na Jesenicah in pred mnogimi leti v Velenju preventivno ukrepale in obvarovale otroke pred nasiljem.
  Pisarne so njihovo delovno mesto , teren jim ne ustreza.
  Obratno kot je v ZDA .

 8. haapy yack pravi

  hoj
  Ja res je obratno pri nas kot v ZDA. V ZDA 50 miljonov ljudi ne ve kaj bodo dali jutri na mizo.
  čao

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen