Kučanu razpada njegov Forum 21, košarico mu je že dala tudi Pergarjeva!

26

Po ponedeljkovem sestanku upravnega odbora Foruma 21 je z mesta sekretarke društva odstopila Nevenka Črešnar Pergar. Črešnar Pergarjeva je izstopila tudi iz Foruma 21, na seji pa so se na pobudo predsednika društva Milana Kučana pogovarjali tudi o tem, da bi forum začasno nehal delovati, je poročala TV Slovenija.

Črešnar Pergarjeva o svojem odstopu s funkcije in izstopu iz foruma ne želi govoriti, razlogov pa ne poznajo niti člani upravnega odbora, je poročala televizija. Član upravnega odbora foruma Sandi Češko je za televizijo povedal, da je o njenem odstopu izvedel po ponedeljkovem sestanku. Po njegovih besedah je odstopila zaradi osebnih razlogov, ki mu niso znani. Dodal je, da je presenečen in da mu je hkrati žal, da se je tako odločila.

Češko je za televizijo na vprašanje o morebitno podpori Foruma 21 kateremu od predsedniških kandidatov na volitvah jeseni odgovoril, da o tem na nobeni seji ali srečanju niso govorili, osebno pa ne pričakuje, da se bo to zgodilo.

Udeleženci ponedeljkove seje so za Televizijo Slovenija potrdili, da je Milan Kučan predlagal, naj se delovanje foruma zamrzne, vendar se na koncu s tem niso strinjali, saj menijo, da je prav, da forum ostane prostor za debato o družbenih vprašanjih, v katera se bo vključevala širša javnost, ne le člani.

Kučan je za televizijo povedal, da delovanja foruma ne bodo zamrznili in pojasnil, da so na seji upravnega odbora razpravljali o tem, da je potrebno delovanje foruma prilagoditi realnim razmeram, v katerih se je znašel, in sicer finančnim, političnim in drugim. Dejal je tudi, da razprave niso končali. No, Kučan na tem mestu malo slepomiši, saj noče jasno povedati, da ne bo nikoli pristal na to, da bi pomladna garnitura z Janezom Janšo na čelu za dalj časa (denimo vsaj dva mandata) vodila to državo. Njegova pataloška želja po oblasti je enostavno prevelika, kar so ugotavljali že tudi tuji novinarji. Dejstvo pa je, da se Kučan vsekakor zaveda, da si s svojo brezobzirno politično igro (kot je bilo denimo žrtvovanje Boruta Pahorja za hoteno premiersko ustoličitev Zorana Jankovića) malo po malo (a zanesljivo) oža krog svojih pristašev.  

Mimogrede, v rubriki Forum malega strica smo na Politikis.si začeli zbirati izjave Milana Kučana, ki kažejo in razkrivajo njegovo ‘specifično’ politično razmišljanje, ki koreni v ortodoksnem komunističnem izročilu, ki pa za dosego svojih ciljev nikoli ni izbiralo sredstev.  (sta/ured)

Milana Kučan je celo sam predlagal, da bi njegov Forum 21 začasno nehal delovati.

Foto: Gregor Pohleven/Demokracija

Št. komentarjev: 26
 1. igor pravi

  I.J.Janša je bil zadrt KOMUNIST.

 2. EU pravi

  Kučanu razpada F21, kdaj se bo pa ta debil murgelski razpadu?

 3. Petrovc pravi

  IGOR JE ŠE VEDNO, ZADRT KOMUNIST!
  Blagor jim, ki so spregledali in stopili na pravo pot!
  Prekleti, ki do zadnjega diha izločajo strup in smrad!

 4. VSI STRPNI pravi

  rdeča zverina, ki bi morala že veliko nazaj v kletko……

 5. VSI STRPNI pravi

  F21 se bo le spremnil…postal bo neodvinsen in nestrankarski……hahahahahah balkanski opranoglavi rdečuhi bodo itak nasedli….hahahahaha

 6. Ota pravi

  Za mene on ni spoštovnja vreden gospod. V času njegovega predsedovanja smo morali biti predvsem tiho in morali smo biti poslušni. On se je upokojil, pa še kar vehamentno spletkari in nikakor ne more iz svoje kumunistične kože. Mi smo ga naveličani, ker od njega ne moremo pričakovati, da bo delal v dobrobit vseh državljanov. On vedno išče previlegije in on je zame nič. On dela samo špetir med politiki pa zraven še vidno uživa. Kot bivši predsednik bi moral biti bolj strpen in vzor ostalim politikom. On je najhujši obrekljivec in lažnivec. To sem imela priložnost videti.Škoda, da pri vsej pameti ki jo premore tega sam ne uvidi, da ga že dolgo ne potrebujemo več in nam je velika nadloga.

 7. Petrovc pravi

  OPALA: tukaj pa se z gospodom Milanom Kučanom odločno strinjam!
  Tudi jaz se ne strinjam, da bi Janez Janša vodil to vlado dva mandata!
  ODLOČNO ZAHTEVAM IN SE BOM BORIL Z VSEMI SREDSTVI, TAKO MI BOG, DA BO JANEZ JANŠA TO VLADO VODIL DESET MANDATOV!

 8. dudamuda pravi

  petrovc, zdaj ga pa že mal serješ, kakšen predsednik vlade bi kdor koli bil pri 90-tih, celo cerkveni možje se morejo upokojiti prej….saj se je celo bonsai moral upokojiti torej se bo tudi JJ. tako da z desetimi ne bo nič….

 9. Petrovc pravi

  dudamuda: Abraham je pri 90. imel otroke! Prjatu, iz zdravih korenin raste močno drevo!

 10. DARTH VADER pravi

  Sodnica Marion čaka premierja Janšo

  http://www.najdi.si/novica/Slovenske-novice/Slovenija/Sodnica-Marion-%C4%8Daka-premierja-Jan%C5%A1o/dc25de0d297000f9e4275a8c6f7c39d8

  Da vidimo, če se da z Avstrijci takole sprenevedati!

 11. DARTH VADER pravi

  OHOHOHOOOOOO…..VAŠEGA IDOLA ČAKA ŠE PRIČANJE NA SODIŠČU V AVSTRIJI KOT PRIČA! PRIČA PA NIMA PRAVICE DO ODVETNIKA! ME PRAV ZANIMA, KAKO BO AVSTRIJSKI SODNIK OBRAČAL VPRAŠANJA NAŠEMU VELECENJENEMU IDOLU! Avstrijsko sodstvo ima čisto preprost in enostaven zakon, med tem, ko ima slovensko sodstvo en kup še dodatnih na tisoče pod zakonov, ki so v prid samo slovenski eliti od A do Ž z RKC vred!

 12. EU pravi

  Trotl DARTH! Janez Janša gre sam za pričo in bo povedal Avstrijcem, da imamo vSloveniji še samo “udbo rdečo parazitsko navlako”, to morajo vedeti povsod po EU in v svetu.
  Janez Janša je pošten in pokončen človek in vsi pošteni Slovenci ga cenimo, da ti je jasno ti ti trtelj na kubik!

 13. DARTH VADER pravi

  Močno upam, tudi sam, ali Avstrijce ne zanimajo naše rdeče ali bele barve v Sloveniji! Zanima jih korupcija v aferi Patria v splošnem smislu! Če ima JJ čisto vest, verjamem, da komaj čaka, da pride v avstrijsko sodišče, ali sam se bo za vnaprej moral zavedati, da avstrijski tožilci niso kot naši slovenski tožilci pri katerih se je igral nedolžnega in nevednega! Kapo dam dol, če bo šel tja, jaz bi, da bi vsaj zaključil z resnico to lažno afero! Ali še na Finskem čakamo nalog od tožilstva!

  Ker tudi jaz tukaj zadnjič tukaj komentiram, bi se rad poslovil od Regiusa, Rada, Asa, Romarko, Timisa in ostalim, ki mislijo nepristransko , resno in s svobodnim duhom!

  SREČNO!

 14. DARTH VADER pravi

  NO PA SEM TUDI TUKAJ NA POLITIKISU ZADNJIČ POBRSKAL!
  BRAVO ČESTITAM VSEM KOMENTATORJEM, KI PRISTRANSKO IN ENOUMNO RAZMIŠLJAJO NA SKRAJNO DESNO, KER SO ŽE VSE LEVAKE S LEVO NOGO SUNILI S TE STRANI! NA PAR NASLOVIH SEM OPAZIL, DA JE ŠTEVILO KOMENTARJE BREZ SPOTIKOV LEVIC ALI NEOPREDELJENIH ZELO KRATKO! ČE PA SE KDO UŠTULI KOT AS, ALI NEVIDNI SVARUN, ALI TIMIS ALI KDO DRUG JE PA ŠTEVILO KAR PRECEJŠNJE!

  PREPRIČAN SEM, DA SE REGIUSI IN ASI PA ŠE OSTALI NJIM PODOBNI, NE BODO VEČ TUKAJ OGLASILI, KER SO VEČINA OSTALI KOMENTATORJI TUKAJ IZREDNO PRIMITIVNI IN AGRESIVNI!

  SREČNO!

 15. bumbar pravi

  …kaj češ:-(…

 16. jure verde pravi

  THE END pa mir naj da,dost je

 17. vinetu pravi

  Zadnji čas bi bil da se ta komunistična enklava dol zapre. Nikjer več v Evropi ni takšnih komunističnih zasedanj kot pri nas. Kučan je s tem svojim F21 bil največja evropska sramota, še večja od Lukašenka.

 18. Mario pravi

  Pa koji k…. kdo tebe tu rabi fan iz vojne zvezd. Napiši kaj pametnega ali pa se pejdi drugam osirat.
  Sicer pa Kučan počasi izgublja svoje vojačeke, ker ljudje enostavno vidijo, da se nima smisla udinjati za malo podgano, ki te potem enostavno zamenja. Kot se je to zgodilo Pahorju, ki je sedaj kot poslanec praktično neviden. Namesto njega pa sedaj parodira in visi iz vsake paštete Zoki the sherif od Saraorci.

 19. Hribouc pravi

  Napuh se gnusi Gospodu in ljudem.
  Človekov napuh se začne s tem,da odpade od Gospoda.(Sir.10,7,12)
  Gospod ošabnim podira hišo.(Preg 15,25)

  Vsak ošabnež je Gospodu gnusoba(Preg 16,5)

  Prevzetnež druge zasmehuje in sramoti,toda kazen preži nanj kakor lev(Sir 27,28)

 20. Ota pravi

  Igor, ja res je JJ je bil nekoč komunist, ker če nisi bil v ZK, nisi imel priložnosti napredovati v službi in še marsikakšne ugodnosti si bil deležen. kot član ZK. Res pa je tudi, da je JJ prvi izstopil iz ZK, kar je bilo za tiste čase grozodejstvo. Tega mu Kučan nikoli ni odpustil in od takrat naprej si prizadeva strmoglaviti JJ, kateri mu je večni trn v peti.
  JJ je pokončno držo imel že takrat, predvsem pa je znal misliti s svojo glavo. ZK ni dopuščala obiskovanja cerkev, ni dopuščala krst otrok, ni dopuščala obisk veronauka, ni dopuščala še marsikaj. Kdor je bil v ZK je bil previligiran tisti pa, ki niso hoteli članstva, so se morali boriti in delati več kot ostali. Saj je bilo tudi kaj dobrega v tistem obdobju, a načeloma sem vesela, da lahko povem svoje mišljenje na glas in delam, kar se mi zdi dobro in prav . Vsako obdobje ima dobre in slabe lastnosti tako pač je.

 21. PASJI FRITZL pravi

  PERGERCA JE PRIŠLA POZNO K PAMETI ! Verjetno PERGERJU zmanjkuje denarja , // bivši KOMPAS // , da bi še naprej denarno podpiral to kleptomansko združbo ! KUČANOV FORUM , JE POJEM ZA KLEPTOMANIJO , zato smo na dnu !

 22. primorec pravi

  ma ne stojte blatit ljudi…ste kot otroci,ki ne vejo kaj počnejo…janša je bil izkjučen iz zkj,ne pa da jih je zapustil…vseeno pa ni treba pljuvat po nob in poveličevat bomobrance in klerofašiste…v temu je problem,ker dela pod krinko zda in verjetno cie…

 23. Ota pravi

  Primorec, uh imaš pa bujno domišljijo. Mislim, da je Janša star 53 let, torej računica mi pove, da ni bil prisoten kot domobranec v vojni. Drugačna zgodba pa je pri obrambi Slovenije pred okupatorjem, tam pa se je dokazal kot ključna oseba z strategijo in znanjem. Torej debata z belčki in cio in ne vem kaj še ja to pa je res huda domišljija. Sicer bi bil pa že čas, da se zavedaš, da živiš v Sloveniji in če si Slovenec se temu tudi primerno objašaj in ne žali, ker to ne pelje nikamor. Iz ZK je Janez Janša sam izstopil to je napisanao in zagotovo je tako tudi bilo.

 24. […] Opomba: Tako je Kučan povsem neprimerno zabavljal nad očesnimi bolniki, hkrati pa tudi sam nad samo – sam še do sedaj namreč ni spregledal. […]

 25. […] No, te “uradne iztočnice” za pogovor so eno, ozadja takšnega ideolškega združevanja pa spet nekaj čisto drugega. Jankovićeva vnema po združevanju na levi strani politične mavrice, nekako zelo sovpada s pozivom Milana Kučana, da je delovanje njegovega Foruma 21 potrebno prilagoditi realnim razmeram, v katerih se je znašel, in sic…. […]

 26. […] Milanu Kučanu razpada njegov Forum21 smo mediji pisali že letos marca. Takrat je po sestanku upravnega odbora Foruma 21 z mesta sekretarke društva namreč odstopila […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen