(Raper Zlatko s pesmijo ‘Klepc laže’ v 4 dnevih čez pol milijona ogledov) Na račun raperja Challeta Salleta hudi očitki o spolnem nadlegovanju mladoletnic, slednji se je zavil v molk

4

Glasbenik Challe Salle, s pravim imenom Saša Petrović, se je znašel pod sumom spolnega nadlegovanja mladoletnic. V zadnjih dneh se je javno v zvezi s tem oglasila ena od deklet. Očitki na račun glasbenika so prišli na dan, ko je raper Zlatko, s pravim imenom Zlatan Čordić, minuli teden objavil pesem Klepec laže. Ta je na YouTube-u samo v štirih dnevih pridelala že 562.000 ogledov.

V njej je Zlatko Challetu Salletu očital, da naj bi nadlegoval mladoletna dekleta in da naj bi pretepal svojo partnerko. Zlatko je pesem izdal potem, ko se Challe Salle ni hotel opravičiti Zlatku za žaljive izjave, ki jih je podal v podcastu.

Kmalu po izidu pesmi je mlada ženska, ki je bila pri 15 letih spremljevalna vokalistka Challeta Salleta, na enem od družbenih omrežij navedla, da je začela piti alkohol, ker ji je Challe Salle rekel, da je na odru preveč sramežljiva.

“Ob vožnjah domov si me spraševal o moji intimi in me nagovarjal k pogovorom o seksu, čeprav se o tem nisem pogovarjala niti z vrstniki in mi je bilo vidno neprijetno. Po nastopu si me poljubljal na lice in vrat, čeprav sem imela prvi poljub le leto prej,” je objavila. Po objavi na Instagramu naj bi prejela odzive več deklet s podobnimi izkušnjami.

Challe Salle je v prvem odzivu na Instagramu izpostavil, da proti njemu “ni bilo postopkov.” Ni pa neposredno zanikal očitkov na svoj račun, potem pa se je zavil v molk.

“Poudarjam, da nisem v nobenem postopku in proti meni nikoli ni bila podana prijava. Sem pa v preteklosti proti dekletom, ki o meni širijo neresnice, že podal prijavo in teče kazenski postopek, kjer sem sam oškodovan,” se je odzval glasbenik.

Na ljubljanski policiji so minuli konec tedna za portal N1 povedali, da še niso prejeli nobenih kazenskih ovadb, vendar na podlagi javno dostopnih informacij preiskujejo primer, da bi ugotovili, ali so bila storjena kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

Na vprašanje STA so danes na policiji navedli, da na del vprašanj, ki se nanaša na konkretnega posameznika, ne morejo odgovoriti, so pa dodali, da je vsaka oblika nasilja nedopustna in policija pri tem vedno zasleduje cilj, da se zaščiti žrtev in da so kazniva dejanja preiskana v celoti in storilci ustrezno procesuirani.

Vse morebitne žrtve tovrstnih dejanj je policija tudi pozvala, da sodelujejo s kriminalisti in dejanja prijavijo, “saj je cilj taka dejanja zaznati, preiskavo pripeljati do zaključka in tako preprečiti morebitno nadaljevanje kaznivih ravnanj”. Kot so še zapisali, razumejo zadržanost žrtev, a so zagotovili, da bodo policisti in kriminalisti storili vse, kar je v njihovi moči za zaščito žrtev.

“V policiji z žrtvami postopamo še posebej skrbno in občutljivo. Žrtvam nudimo tako pomoč kot nasvete, jih po opravljenem razgovoru seznanimo z možnostmi in različnimi oblikami pomoči in jih napotimo na ustrezne strokovne službe. Ves čas našega postopka ima žrtev pravico do spremljevalca, do zagovornika in do informiranja o našem postopku,” so še zapisali.

Št. komentarjev: 4
 1. dj kiky pravi

  Čefurska posla. Če pa je čale sale res zlorabljal mladoletnice, pa mora policija to nemudoma preiskati!

 2. vili pravi

  Who the f*ck je chale sale?

 3. Pubec pravi

  Zaljubljen sam v sebe!

 4. bikec pravi

  Oba butla, en večji kot drugi!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen