Nogometaši Španije prvi polfinalisti EP z zmago nad gostiteljico Nemčijo

0

Reprezentanca Španije je prvi polfinalist evropskega prvenstva v Nemčiji. V prvem četrtfinalu v Stuttgartu je Španija po podaljšku z 2:1 (0:0, 1:1) premagala gostiteljico Nemčijo. Njen tekmec v polfinalu bo boljši iz večernega četrtfinalnega dvoboja med Francijo in Portugalsko.

Četrtfinalne boje na EP sta začela gostiteljica Nemčija in Španija. Njun obračun so številni ljubitelji nogometa označili kot finale pred finalom. Ekipi imata po tri naslove evropskih prvakov in sta v tem pogledu najuspešnejši, a bo v lovu na morebitno četrto lovoriko ostala le še Španija.

Nemčija je v osmini finala izločila slovenskega nasprotnika v skupini Dansko z 2:0, Španci so bili zanesljivo s 4:1 boljši do Gruzije.

Za Španijo je danes prvi zadel Dani Olmo (51.), izenačil je Florian Wirtz v 89. minuti, v podaljšku pa je v 119. minuti zmago Španiji zagotovil Mikel Merino.

Danes ob 21. uri bo na vrsti še tekma med Francijo in Portugalsko, ki je v osmini finala po streljanju enajstmetrovk izločila Slovenijo. Francozi so do četrtfinala prišli po zmagi nad Belgijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen