(Peklenskih 43 stopinj Celzija) Atensko Akropolo bodo v najbolj vročih urah dneva znova zaprli

0

Najbolj obiskano turistično znamenitost v Grčiji, atensko Akropolo, bodo zaradi visokih temperatur tako danes in v četrtek zaprli za obiskovalce. Podobno odločitev so pristojne oblasti večkrat sprejele že lani. Civilna zaščita ob prvem letošnjem vročinskem valu opozarja tudi na nevarnost požarov v regiji Atika, kjer se nahaja grška prestolnica.

Po napovedi grškega kulturnega ministrstva bo Akropola zaprta od poldneva do 17. ure. V tem času dneva naj bi po napovedih temperature danes in v četrtek dosegle 43 stopinj Celzija.

Na Unescov seznam svetovne dediščine uvrščeno arheološko najdišče so zaprli tudi lani julija med dvotedenskim vročinskim valom.

Lani je Akropolo obiskalo skoraj štiri milijone obiskovalcev. Rekordni obisk je bil deloma posledica povečanega števila turistov s križark iz pristanišča Pirej, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oblasti ob prvem letošnjem vročinskem valu opozarjajo tudi na veliko nevarnost požarov v regiji Atika, ki obdaja Atene.

Zaradi vročine bodo danes in četrtek v več predelih države, tudi v Atenah, šole zaprte, prav tako je ministrstvo za delo zaposlene pozvalo k delu od doma, če jim delovno mesto to omogoča.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen