Sojenje v Beljaku: 34-letni pijani slovenski zdravnik bolnika med prevozom nepravilno intubiral

0

Na okrožnem sodišču v Beljaku bo prihodnji teden potekalo sojenje 34-letnemu zdravniku iz Slovenije, ki je bil pred letom dni vinjen med prevozom bolnika iz Hrvaške v München, bolnik pa je umrl. Zdravnik naj bi bolnika po poslabšanju stanja nepravilno intubiral in ga neustrezno nadzoroval, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Bolniku je po poročanju avstrijskih medijev kmalu po predoru Karavanke na avstrijskem Koroškem nenadoma postalo slabo, urgentni zdravnik, ki ga je nadzoroval, pa mu ni mogel pomagati. Poklicali so tudi avstrijske reševalce, vendar je moški na poti do bolnišnice v Beljaku umrl. Mediji sicer ne navajajo imena ali državljanstva umrlega.

Kazenska ovadba zdravnika bremeni ogrožanja fizične varnosti bolnika. Zdravnik, ki je imel v krvi 2,2 promila alkohola, naj bi intubacijsko cevko namesto v bolnikov sapnik vstavil v požiralnik.

Po mnenju sodnega izvedenca smrti bolnika sicer ni mogoče pripisati napakam zdravnika in je najverjetneje ni bilo mogoče preprečiti, poroča APA.

Če bo spoznan za krivega, mu grozijo do trije meseci zapora, incident pa bi po poročanju avstrijskega spletnega portala Heute lahko pomenil tudi konec njegove zdravniške kariere.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen