Predsedstvo SD potrdilo predlog kandidatne liste za evropske volitve: Matjaž Nemec izsilil prvo mesto, Milan Brglez ga bo poskušal premagati iz zadnje štartne pozicije

4

Na listi naj bi bili po informacijah STA še nekdanja evropska poslanka Mojca Kleva Kekuš, minister za kohezijo Aleksander Jevšek, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, ki je bil do nedavnega kongresa tudi začasni glavni tajnik stranke ter podžupanja Velenja Aleksandra Vasiljević.

Kot je izvedela STA, pravosodne ministrice Andreje Katič ni med kandidati, prav tako tudi ne zunanje ministrice Tanje Fajon, ki je bila za evropsko poslanko izvoljena trikrat.

Prav slednje je bil eden od razlogov, da se ji je vnovična kandidatura, tokrat iz položaja zunanje ministrice zdela “neprimerna”, kot se je v ponedeljek izrazila ob robu zasedanja zunanjih ministrov v Luxembourgu. “Kot ministrica za zunanje in evropske zadeve imam odprtih res veliko projektov, želim si to delo opravljati,” je dejala.

Celotno listo bo stranka razgrnila po četrtkovi volilni konvenciji, potem ko jo bodo potrdili še delegati.

Delegati bodo potrjevali tudi program stranke za evropske volitve. Na volilnem kongresu sredi aprila so predstavili štiri sklope programskih izhodišč, v katerih poudarjajo ukrepe za solidarno, zeleno, inovativno in varno Evropo. Menijo namreč, da izzivi časa terjajo politiko močne Evrope, ki bo omogočila demokratično, trajnostno in gospodarsko uspešno družbo.

Št. komentarjev: 4
 1. črni pajac pravi

  Nemec bo pušnil, pa je lahko 100x na prvem mestu. Tip je dober samo za v mc’donalds. V Bruslju ali doma.

 2. tereza pravi

  Imbicilno pravo proti naravnemu pravu, o Evropi pa noben od njiju nima pojma!

 3. hamo pravi

  Oba sta bedaka, tako da je vseeno, kdo od njiju bo spal v Bruslju.

 4. Litijska v srcu pravi

  Če bodo pri SD dobili enega evropskega poslance, bo že uspeh, glede na afero Litijska, kjer so kradli vsem na očeh.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen