[Svobodna, a smrdljiva Ljubljana] Bodoči generalni sekretar Svobode Rok Marolt je lastnik lokala v centru Ljubljane, kjer deluje libanonska restavracija, ki zaradi neprimernega odzračevanja zasmrajuje celo sosesko!

3

V zadnjih dneh se je tako v Gibanju Svoboda kot v najožjem delovnem krogu premierja Goloba zvrstilo več kadrovskih menjav. Kabinet predsednika vlade namreč zapuščajo vodja njegovega kabineta Petra Škofic, državna sekretarka za kulturo Kaja Širok in premierjeva svetovalka za gospodarske zadeve Saša Leban, s funkcije generalne sekretarke stranke Gibanje Svoboda pa se s koncem meseca poslavlja Vesna Vuković. Vuković bo nasledil aktualni direktor Kontrole zračnega prometa Rok Marolt, Škoficevo pa sedanji sekretar poslanske skupine Svoboda Luka Špoljar.

Ne glede na to, da Marolt nima političnih izkušenj, bo sedaj stopil v “velike čevlje”, je dejal vodja poslanske skupine svobodnjakov Borut Sajovic, ki pa naj bi tudi kmalu bil zamenjan. Je pa zato Marolt bolj znan po tem, da je lastnik prostora, v katerem deluje libanonska restavracija Sufret Beirut na Slovenski cesti 56.

Eno vprašanje je, kje je javni uslužbenec Marolt dobil 300.000 evrov, da je na javni dražbi kupil omenjeni poslovni prostor v velikosti 71,5 kvadratnega metra v centru Ljubljane, drugo vprašanje pa je, zakaj prostora ni uredil v skladu z zakonodajo. Njegov lokal namreč nima urejenega odzračevanja, zaradi česar okoli 100 ljudi v soseski ne more normalno živeti v svojih stanovanjih in jim to zmanjšuje kvaliteto njihovih življenj. Okna morajo imeti tako ves čas zaprta, saj so neprijetni vonji izrazito močni. Marolt do sedaj tega še ni uredil.

Na spletni strani te restavracije sicer piše, da je Libanon poznan po svoji Levantinski kuhinji – to je tradicionalna kuhinja, ki združuje okuse območja nekdanje otomanske Sirije.

Št. komentarjev: 3
  1. renato pravi

    Tile bodo zasmradili vse po vrsti, tako intelektualno kot s svojimi biznisi. Fuj, golobja svoboda!

  2. Maja pravi

    Pa kdo bi sploh jedel takšno hrano???

  3. šrilanka pravi

    Bolj smrdi, bolj je naš. Zoki v smrdljivi čevapčarni, tale tip v libanonskem smradu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen