[Pol milijona davkoplačevalskih evrov za Arsenovičevo firmo] Podjetje Galerija Gosposka na veliko posluje tudi z državnimi ustanovami in mariborskimi javnimi zavodi, catering pa opravlja celo za Mestno občino Maribor?!

11

Mariborski župan Saša Arsenovič je svojo župansko funkcijo dobro poslovno “vnovčil”. Medtem ko Maribor že vrsto let pod njegovim vodstvom stagnira, izgublja prebivalstvo, se sooča z degradacijo mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter s kaotičnim prometom, pa njegovo podjetje Galerija Gosposka prosperira. Za direktorico podjetja je nastavil svojo ženo Katjo Arsenovič, sam pa je ostal 100% lastnik svojega podjetja.

Podjetje ima v lasti hotel Maribor, restavracijo Rožmarin in picerijo Poper, ukvarja pa se tudi s cateringom. Podjetje zaposluje okoli 50 ljudi, na letni ravni pa ima v povprečju 4 milijone evrov prihodkov. Le v dveh koronskih letih je podjetju prihodek padel na 1,9 milijona (leto 2020) in 2,9 milijona (2021) evrov.

Zajeten kup denarja pa Arsenovičevo podjetje s svojimi gostinskimi storitvami pridela tudi s pomočjo državnih institucij in agencij, kakor tudi seveda s strani mariborskih zavodov. Skupni znesek iz državne malhe, ki se je prelil na račun Galerije Gosposka do sedaj znaša že okoli pol milijona evrov.

Med največjimi odjemalci storitev Arsenovičeve firme so tako Univerza v Mariboru, SNG Maribor, Narodni dom Maribor, Regionalna razvojna agencija Maribor, UKC Maribor, Zdravstvenim dom Adolfa Drolca Maribor, Zavod za turizem Maribor, MKC Maribor, Umetnostna galerija Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Farmadent,…

Iz Erarja je razvidno tudi, da je Galerija Gosposka prejela čez 16.000 evrov od same Mestne občine Maribor, od tega 11.740 evrov v letu 2021. Ni pa razvidno iz katerega naslova oz. za katero storitev je MOM nakazal denar Galeriji Gosposka.

Dostavno vozilo Arsenovičevega podjetja so sicer večkrat videli na dvorišču MOM, kamor je pripeljalo hrano. Pri prenosu le-te v občinsko stavbo sodelujejo celo ljudje iz njegovega kabineta. Hrano mora tako nositi tudi njegov koordinator v županskem kabinetu Igor Leskovar. Leskovar je nekoč bil krupje v Casinu Maribor, služboval pa je tudi kot receptor v podjetju Marifarm, sedaj pa velja za “deklico za vse” mariborskega župana.

Št. komentarjev: 11
 1. marko pravi

  Kdo bo tega mariborskega šerifa končno mahnil po marmeladnih prstih?

  1. SV papez pravi

   Barbar lopovski to je vse povezano verjetno

 2. Hari pravi

  Davi otroke, kšefta z občino, okoli svojega hotela si je naredil peš cono. Mariborčani, kdaj ga boste vun iz občine odnesli???

 3. vasko pravi

  Kar ste izvolili, to sedaj gledajte in plačujte. Nič čudno da krade kot sraka, če mu je mentor šerif iz saraorcev.

 4. Astrid pravi

  Tudi za tega prostaka je zdravilo in to kar hitro

 5. tona pravi

  Najslabši župan v zgodovini Maribora. Po anketah in v praksi. Mariborčani delajo že skoraj vsi v Avstriji, v Mariboru pa skoraj več ne slišiš štajerščine, ampak samo čefurščino.

  1. Smilko pravi

   Gamat. Saj me ne čudi, ker v Lj ni nič drugače. Pravi lopovi so medsebojno povezani, vsak dobi svoj del potice (pa ne velikonočne), pa je to- to. Navadni se lahko samo žalimo.

 6. Sandi pravi

  S parimi mandati si je nagrebel dovolj za vec generacij… V vseh letih ni za Maribor naredil skoraj nic, razen v okolici svojih nepremicnin (Koroska cesta in Lent – sredi obeh lokacij ima hotel). Vse ostalo je zanemarjeno in ker je zaprl vse ceste okrog svojih hotelov je promet na drugih cestah precej bolj obremenjen in v dolocenih urah nemogoc pa tudi onesnazenost zraka znatno visja…Kdor ga bo nasledil bo cel ce ne celo dva svoja mandata le popravljal njegove napake, tezko bi se bolj unicil Maribor… nic kaj boljsi ni podzupan Medved, unicuje zaradi podkupnin kvaliteto gradnje v Mariboru saj dopustca tem parim pozresnim investitorjem nekvalitetno gradnjo in zavajanje kupcev… Sramota za Maribor!

  1. sava pravi

   Se strinjam v celoti. Arso in Medo, pogrebnika Maribora.

 7. Mišo pravi

  .

  1. Mišo pravi

   V Melju, okoli livarne je prava katastrofa, vse razbito…sramota…Drava je onesnažena in ni nikjer nobenih plovil.
   Zamenjat župana, takoj!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen