Dr. Anže Logar: Bistvo je, da vlada dela slabo. V Platformi pripravljamo program s ciljem, da se ga uveljavi v praksi!

4

Odziv dr. Anžeta Logarja na potezo SDS, ko je izključila tri svoje poslance (poleg Logarja še Evo Irgl in Dejana Kaloha) iz delovnih teles državnega zbora, objavljamo v celoti:

“Lahko smo enotni: vlada dela slabo.

Obvestili so me, da moja stranka predlaga mojo izključitev iz delovnih teles in odvzem možnosti za prijavo na razprave v parlamentu.

Z nečem se moramo vsi strinjati – v politiki ni nikoli dolgčas.

Sem dolgoletni član te stranke in precej dobro poznam notranji ustroj delovanja, zato sem takšno odločitev v bistvu pričakoval.

24 let nazaj so govorili, da je samo ena stranka v državi sposobna voditi državo. LDS. To se mi je zdelo skrajno nedemokratično, zato sem tudi šel v politiko. S svojim delovanjem v preteklosti sem pomagal udejaniti marsikatero uspešno potezo, pomagal razblinjati bahavost bančne elite in odprl številna vrata na mednarodni sceni. In to kljub temu, – ali prav zaradi tega, ker sem si vedno pridržal pravico do lastnega mnenja.

Prepričan sem, da moja stališča, zavzemanja in dejanja prispevajo k krepitvi stranke na desnosredinskem polu. Na mednarodnem nivoju pa trdno delim vrednote EPP. V tem duhu nameravam delovati tudi v prihodnje.

V politiko sem šel zato, da kaj naredim. Ne zato, da postanem del ukvarjanja samega s seboj. Zato tudi ne nameravam sodelovati v političnih bitkah ‘vseh proti vsem’. Še posebej ne v internih. Preveč smo skupaj naredili, da bi besede to uničile.

Bistvo je, da vlada dela slabo. S tem se je treba ukvarjati…

V okviru Platforme sodelovanja bom zato nadaljeval z začrtanim delom. Preko javnih tribun in regijskih obiskov bomo v tem letu pripravili program s ciljem, da se ga uveljavi v praksi. Dokazali bomo, da se da drugače.”

Št. komentarjev: 4
 1. aco pravi

  Go Logar go! Še več takih pozitivnih politikov, ki imajo tudi znanje, pa se morda v Sloveniji kdaj zgodi kakšen preboj na boljše.

 2. vanč pravi

  Brez Logarja ne bo več desne vlade. Tako ali drugače.

 3. gong pravi

  IJJ je tukaj preteral, še ena v seriji napak, ki izhajajo iz njegove neproduktivne zamerljivosti. Pa leta so tudi tukaj.

 4. Matija pravi

  Slabše vlade od Golobove Slovenija ni imela še nikoli. Ni ga sektorja in poklicne sredine, ki se zoperstavlja bedastemu vladanju top energetika.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen