V Radencih na volitvah za občinski svet neuradno 43 odstotkov Listi Romana Leljaka

0

Na današnjih predčasnih volitvah za občinski svet v Radencih je po prvih neuradnih in delnih podatkih zmagala Lista Romana Leljaka s 43,07 odstotka glasov, je za STA povedal predsednik občinske volilne komisije Zlatko Herceg. Poudaril je, da so podatki neuradni in delni ter da bodo prvi uradni podatki znani v ponedeljek zvečer.

Po prvih neuradnih in delnih podatkih je na drugem mestu v boju za 16 občinskih svetniških sedežev z 18,54 odstotka glasov Neodvisna lista, tretje je Gibanje Svoboda s 17,6 odstotka. SD je prejela 6,35 odstotka, SDS pa 5,6 odstotka glasov, so pokazali prvi podatki.

Med prvimi tremi listami se bodo verjetno porazdelili mandati, obstaja pa tudi možnost, da bo dobila en mandat SD ali mogoče SDS, a tega izračuna po Hercegovih besedah ne bo pred ponedeljkom proti večeru. V ponedeljek bodo k glasovom prišteli še glasovnice, prispele po pošti.

Volilna udeležba na današnjih predčasnih volitvah v občinski svet je bila 61,64-odstotna, je za STA še dodal Herceg.

Župan Roman Leljak danes za STA rezultatov ni želel komentirati. Povedal je le, da je videti, da bo razdelitev mandatov spet 8 proti 8, možna pa je tudi kombinacija 7 proti 9, zato ni želel dajati napovedi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen