V občinskem svetu občine Radenci 8 mandatov Listi Romana Leljaka, skupaj s SDS bo formirana nova županova koalicija

3

Na nedeljskih predčasnih volitvah v občinski svet občine Radenci je po neuradnih izidih največ, osem mandatov dobila Lista Romana Leljaka, enega pa SDS, tako da bo odslej razmerje moči v občinskem svetu devet proti sedem v prid županovi koaliciji. Župan Roman Leljak je za STA drevi povedal, da je z rezultatom volitev zelo zadovoljen.

Lista župana Romana Leljaka bo tako po neuradnih podatkih skupaj s SDS imela devet mandatov v 16-članskem občinskem svetu. Ostalih sedem mandatov so volilci porazdelili med Gibanje Svoboda in Neodvisno listo, ki bosta imeli po tri svetnike, ter SD, ki z enim mandatom s slednjima stopa v opozicijo.

Nove volitve so v radenskem občinskem svetu tako spremenile razmerje moči s prejšnjih izenačenih osem proti osem v devet proti sedem v prid župana. Rezultati so sicer še neuradni, je za STA pojasnil predsednik občinske volilne komisije Zlatko Herceg.

V novem, nadomestnem občinskem svetu bodo tako sedeli: Franjo Mulec, Mitja Škerget, Anton Belna, Miran Jelen, Mirko Korošak, Mihael Klobasa, Darjan Meglič in Tina Zver z Liste Romana Leljaka, Franc Himelrajh iz SDS, Bogdan Lesjak, Toni Žitek in Aleksander Mulec iz Gibanja Svoboda, Marko Kranjc iz SD ter Jožef Šmelc, Milko Zamuda in Ida Petek z Neodvisne liste.

Župan Leljak je po objavi izidov izrazil pričakovanje, da se bo zdaj dalo kaj več narediti v občinskem svetu. Ob tem je omenil, da želi v občini do leta 2027 izpeljati devet projektov, vrednih približno sedem milijonov evrov.

Neformalni vodja opozicije Bogdan Lesjak iz Gibanja Svoboda pa je ob objavi neuradnih izidov za STA povedal, da se bodo borili proti korupciji in prispevali k razvoju ter bodo še naprej pozorna in ostra opozicija.

Volitve so morali izpeljati zaradi odstopa devetih od 16 članov občinskega sveta novembra lani. Posledično je bil tedanji občinski svet, sicer strankarsko razdeljen na pol, razpuščen.

Št. komentarjev: 3
  1. Opazovalec pravi

    Bravo Radenci, očitno je Leljak še premalo haral po vaši občini

  2. alojz pravi

    Leljak tako se dela! Najboljši župan Radencev, ki ga je občina kadarkoli imela!

  3. Re gornjim pravi

    Bravo Leljak, dobro si to napisal

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen