Putin v kratkem novoletnem nagovoru pohvalil rusko vojsko in pozval k enotnosti

0

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v kratkem novoletnem nagovoru pohvalil rusko vojsko in pozval k enotnosti. Konflikta v Ukrajini ni izrecno omenil, je pa izpostavil, da je Rusija v letu 2023 branila svoje nacionalne interese, svobodo in varnost ter da se ne bo predala, poročajo tuje tiskovne agencije.

Putin je med svojim nagovorom ob koncu leta, ki je trajal štiri minute in ga je predvajala državna televizija, stal pred tradicionalno kuliso Kremlja, kar je v velikem nasprotju z lani, ko so ob njegovi strani stali vojaki v uniformah.

“Večkrat smo dokazali, da smo sposobni rešiti najtežje naloge in da se nikoli ne bomo predali, saj ni sile, ki bi nas lahko ločila,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Putin.

Leto 2024 je označil za leto družine, vojakom, ki so na bojišču, pa sporočil, da so za Rusijo junaki in da jih podpira celoten narod.

Putin je v nagovoru po poročanju ruske tiskovne agencije Ria Novosti, ki jo povzema srbska tiskovna agencija Tanjug, danes še poudaril, da je glavno, kar združuje njegovo ljudstvo, usoda njihove domovine in razumevanje zgodovinske faze, skozi katero gre država. “Mi odločamo o usodi Rusije, smo ena velika družina in zagotavljali bomo varen razvoj. Skupaj smo,” je še dejal.

Tradicijo televizijskega novoletnega nagovora je začel sovjetski voditelj Leonid Brežnjev. V Rusiji je postal praznična stalnica, ki jo spremlja na milijone gospodinjstev.

Predvajajo ga tik pred polnočjo v vsakem od 11 časovnih pasov v Rusiji, prvi pa so ga videli prebivalci polotoka Kamčatka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen