Dr. Milan Zver: Spoštovanje medijske svobode novinarjev je temeljnega pomena za delovanje demokratične družbe

0

Svet Evrope je odgovoril na pismo poslanca dr. Milana Zvera o zadnjem dogajanju na RTV Slovenija, kjer novo vodstvo vedno bolj brutalno izvaja kadrovske čistke in s politično podreditvijo javnega medija močno krni medijsko svobodo ter pluralnost medijev v Sloveniji.

Pisarna generalne sekretarke in njenega namestnika je pismo posredovala pristojnim službam Sveta Evrope v vednost in nadaljnja posvetovanja. 

“Nujno je, da se Svet Evrope in novinarska združenja odzovejo na dogajanje v Sloveniji in od slovenske oblasti zahtevajo odgovore ter podprejo novinarje in urednike, ki so na RTVS javno šikanirani in podvrženi mobingu. Spoštovanje medijske svobode novinarjev je temeljnega pomena za delovanje demokratične družbe,” je poslanec dr. Milan Zver zapisal na omrežju X in dodal, da bo prav zato redno obveščal Svet Evrope o revanšizmu novega vodstva RTVS in kršitvah medijske svobode v Sloveniji.

Pismo, ki ga je evropski poslanec dr. Milan Zver skupaj s predsednikom Združenja novinarjev in publicistov Matevžem Tomšičem in predsednikom Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev Jožetom Biščakom poslal na Svet Evrope in novinarska združenja spletne platforme Sveta Evrope za promocijo in zaščito novinarstva, je dostopno  tukaj. 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen