Dr. Milan Zver: EU ne bi smela več pisati »praznih čekov«

0

(5. december 2023) Evropski poslanec dr. Milan Zver je danes kot stalni poročevalec Evropskega parlamenta za skrbniške sklade, težke kar 76 milijard, nagovoril člane upravnega odbora sklada EU za odziv na krizo v Siriji. »Pomoč EU je dosegla kar 10 milijonov Sirijcev, žal pa je regija še daleč od miru in blaginje,« je v nagovoru izpostavil evropski poslanec.

Evropski poslanec dr. Milan Zver že vse od prevzema funkcije stalnega poročevalca poudarja, da je sicer prav, da EU humanitarno in razvojno pomaga državam in ljudem, ki so se znašli na robu preživetja, a ob tem opozarja, da bo Evropska unija v prihodnje morala bolj dosledno slediti denarnim tokovom in predvsem nadzirati, ali države prejemnice spoštujejo dogovore, sklenjene z EU, predvsem tiste glede migracij. »Denar ne sme končati na računih raznih oligarhov, državam, ki dogovorov ne spoštujejo, pa naj se vzame tudi denarna pomoč,« je poudaril poslanec in dodal, da  »EU ne bo več pisala praznih čekov«.

»Vesel sem, da so moja opozorila dosegla tudi Evropsko komisijo, saj marsikateri komisar danes opozarja na prav ta problem,« je še dodal evropski poslanec.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen