Zagrebški advent letos z več kot sto koncerti, za novo leto tudi reški Let 3

0

Božično-novoletni sejem Advent Zagreb bo v hrvaški prestolnici trajal od 2. decembra do 7. januarja ter bo med drugim ponudil več kot sto koncertov. Novo leto bodo prebivalci in obiskovalci Zagreba dočakali ob nastopu reške skupine Let 3 in Zagrebške filharmonije, so sporočili iz Mesta Zagreb.

Advent Zagreb bodo odprli v soboto, 2. decembra, ko bodo na Trgu bana Jelačića v središču mesta prižgali prvo adventno lučko. Nato bodo sledila odprtja na drugih adventnih lokacijah v mestu.

Zagrebški župan Tomislav Tomašević je pojasnil, da adventnih dogodkov zaradi številnih gradbenih del letos ne bo na Gornjem trgu, bodo pa ti potekali na vseh prejšnjih adventnih lokacijah, kot so Evropski trg, park Zrinjevac in Strossmayerjev trg. Letos se jim bosta pridružila še Masarykova ulica, ki je pred časom postala rezervirana za pešce, in Trg bana Jelačića kot nadomestna lokacija.

Na Trg kralja Tomislava bo znova tudi drsališče, bogato gostinsko ponudbo pa bodo obiskovalci adventa lahko preizkušali na več ulicah v središču mesta.

Mesto Zagreb pripravlja advent skupaj s Turistično skupnostjo Mesta Zagreb (TZGZ). Direktorica TGZG Martina Bienenfeld je napovedala bogat kulturni program z več kot 100 koncerti, priložnostnimi razstavami v muzejih in galerijah pa tudi gledališke predstave. Ob tem je posebej izpostavila nove okrasne lokacije oz. točke za fotografiranje v mestu.

Bienenfeld je poudarila, da je advent eden od najpomembnejših dogodkov za zagrebški in hrvaški turizem ter da so že začeli njegovo mednarodno promocijo. Pri tem je spomnila, da so v Zagrebu decembra lani zabeležili 213.000 nočitev, kar je trikrat več kot pred desetimi leti oz. decembra 2012, ko jih je bilo 71.000.

V Zagrebu so v prvih desetih mesecih letošnjega leta sicer zabeležili 1,1 milijona turističnih prihodov, kar je za 21 odstotkov več kot lani.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen