[Čelno v nasproti vozeče vozilo] Pri Dravogradu v nesreči umrl 38-letni voznik motornega kolesa

0

V prometni nesreči, ki se je okoli 12.30 zgodila v naselju Sveti Boštjan v občini Dravograd, je umrl 38-letni voznik motornega kolesa, potem ko je med vožnjo od Dravograda proti Radljam ob Dravi nepravilno prehiteval in čelno trčil v nasproti vozeče vozilo. Cesta Dravograd-Radlje ob Dravi je tam še vedno zaprta, nastajajo daljši zastoji.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo.

Zaradi poškodb je voznik motornega kolesa umrl, udeleženo voznico in njenega sopotnika pa so zaradi poškodb z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Ogled kraja prometne nesreče še poteka, na kraju je prisotna tudi dežurna državna tožilka, so še navedli na policiji.

Cesta Dravograd-Radlje ob Dravi je pri Svetem Boštjanu še vedno zaprta. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste nastajajo daljši zastoji v obe smeri.

Medtem je po avgustovski ujmi še vedno neprevozna tudi vzporedna državna cesta Dravograd-Trbonje. Tam je začetek sanacije odseka, kjer se je med drugim sprožil plaz, predviden še letos, trajala pa bo predvidoma do 31. maja 2024, so za STA pojasnili na direkciji za infrastrukturo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen